The CityGirl

Epilepsi: Fordi alt andet er for nemt

Kender det, at man siger til sin chef, at man arbejder hjemme fordi ens hund stort set har fået konstateret epilepsi, og man derfor er lidt (…) ved siden af sig selv oven på sådan en melding?

IMG_2815

Nå, men det var den forklaring jeg gav min chef forleden – udover de andre grunde til at jeg arbejdede hjemme. For heldigvis faldt den dag sammen med, at jeg dagen før havde været afsted med Dexter til dyrlæge. Dels for at hun kunne få kiropraktik, dels for at tale om det seneste anfald.

Jeg går hos Christina Gulløv, som er specialist i epilepsi hos hunde. Så hun ved, hvad hun taler om. Og jeg stoler fuldt ud på hende – hvilket man ikke kan sige om dyrlægerne på KU.

Med tre anfald inden for få måneder skal der nu lægges en plan for medicinering. Ikke at hun skal startes op nu – men hvis der kommer endnu et anfald inden jul, så hedder det medicin.

Det lød altsammen fornuftigt og vi fik talt tingene igennem og aftalt, hvad der skal gøres. Dexter fik viklet sin ryg ud igen, som var endnu mere fucked efter seneste anfald – og så kørte vi hjem.

Og da jeg landede på Nørrebro var jeg træt. Ikke bare fordi jeg lige havde kørt 200 km. Jeg var mentalt udmattet – til gengæld var Dexter frisk som en havørn med den nyligt udrettede ryg.

Og lige pludselig ramte virkeligheden, da jeg sad i sofaen efter at have spist en virkelig nederen pasta med spinat. Fordi det eneste jeg havde i hovedet var dyrlægens ord med: “… anfaldene skader jo også hjernen …” – og på en måde understregede, hvor alvorligt det er. Så jeg tudede lidt – og så fik Dexter en aftentur med Bella og jeg fik en øl med Bellas ejer.

Epilepsi har været på tale i lang tid. Men kun på et “måske”-niveau. Så jeg har distanceret mig ret meget fra det. Så derfor var det voldsomt, at vi pludselig talte om medicinering og planer og så videre.

Jeg er først lige gået i gang med for alvor at researche emnet. Men jeg kan ikke holde ud at læse om det. Jeg har fundet en Facebook-gruppe, hvor folk virker overmåde søde og hjælpsomme, men jeg kan ikke holde ud at læse deres opslag. Endnu.

Jeg kender ingen hunde med epilepsi, men hvis du har en hund, der har epilepsi og gerne vil fortælle mig lidt om det og jeres hverdag, så må du meget gerne skrive til mig på kontakt@thecitygirl.dk – hvis du bor i København kan vi også mødes og snakke.

Categories: Dexter

A moment of blond » « Ferie med ferie på

2 Comments

  1. Jeg kender ingen hunde med den diagnose, men ville bare sende gode tanker til Dexter og dig. Jeg håber det bedste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑