Da jeg stod op søndag, var der en sær, sødlig lugt i køkkenet. Men da jeg ikke umiddelbart kunne lokalisere den eller genkende den, slog jeg den hen. Men den blev ved med at være der. Sødlig og syntetisk. Ikke kompatibelt med noget som helst jeg kunne genkende.

Tilfældigt opdagede jeg en våd plamage under køleskabet, som ikke var vand. Det var klistret – og lugtede syntetisk sødt. Jeg åbnede fryseren, som er under køleskabet, og kunne ingenting se. Åbnede køleskabet og kunne ingenting se. Dette gjorde jeg et utal af gange indtil jeg opdagede noget, der løb ned mellem fryse/køleskabslåge og køkkenlågen, som sidder udenpå.

Der blev ved med at sive lidt ned, og da jeg ikke kunne finde ud af at få køkkenlågen af køleskabslågen uden at ødelægge det hele googlede jeg. Det kom der ikke meget ud af. Men egentlig var det også lige meget. For inde i mit hoved havde jeg ligesom konkluderet, at stadset måtte komme fra køleskabet. At det måtte være freon eller hvad der nu er i køleskabe. Og hvordan det havde fundet ud af at komme ud, anede jeg ikke. Men der var en lille panik-agtig risiko for, at det var mega farligt og at vi alle ville dø om lidt.

Så googlede jeg hvad et nyt køleskab ville koste, blev sur og lukkede ned for alt det der. For det var jo søndag. Jeg kunne alligevel ikke gøre så meget der.

Sent om aftenen lugtede der stadig syntetisk sødt, når jeg åbnede køleskabet. I min 117. inspektion af mit indhold i køleskabet, for at finde kilden (på trods af dagens tidligere konklusion), fangede mit øje en lille hylde, der er over køleskabet, men som er bag køkkenlågen, så den derfor ikke er synlig, hvis ikke køleskabet er åbent. Der lå en gammel Red Bull, som der var gået hul på. Og som lå og dryppede sin sødlige, syntetiske væske langsomt ned på indersiden af køkkenlågen – men udenfor køleskabet.

Den har ligget der et ukendt antal år efter nogen glemte den til en fest. Der er nu forbud mod at tage Red Bull med til mine fester fremover. Selvom jeg da er ok glad for at ikke nåede at købe et nyt køleskab pga. en utæt Red Bull.