The CityGirl

Hvor afleverer man sit pas?

Nå, men så tog jeg den der indfødsretsprøve. Som dannet, uddannet, blåøjet, blond, dansk statsborger burde jeg jo kunne naile den!

Jeg havde egentlig ikke rigtig forestillet mig, hvad spørgsmålene gik ud på. Men jeg havde da nok tænkt, at det var noget, der ville være relevant for at begå sig i det danske samfund. At man har styr på, hvordan det danske samfund er skruet sammen og sårn.

Men jeg ved nu, at for at være en god, dansk statsborger, så skal man have styr på vigtige ting som hvornår Carl Nielsen levede. Ikke bare hvem han var. Hvornår Olsen Banden fik premiere. Who cares?! Ikke hvem Tycho Brahe var, men hvilke stjerner han har opdaget. Hvornår lærte vi det i Folkeskolen? Var det den dag, jeg var syg? Og selvfølgelig, vigtigst af alt: Hvad Sylfiden handler om. Så er det bare ærgerligt at jeg er mere til skuespil end balletter og derfor ikke har set den.

Så jeg nåede kun op på 30 rigtige, og indrømmer gerne, at nogle af svarene, som jeg fik rigtige, var rent gætværk. Og jeg må jo konstatere, at jeg ikke er værdig til at være dansk statsborger.

Så snart jeg finder ud af, hvor jeg skal aflevere mit pas, så søger jeg til Sverige. Eftersom Dexter jo er Dansk-Svensk gårdhund, så regner jeg med, at hun ikke har problemer med at få ophold i Sverige. Og så må vi vel bare søge om familiesammenføring.

Categories: politik

Ting man lærer, når man bliver akut handicappet » « Hvor fanden er Camparien?!

11 Comments

 1. Jeg tror, at jeg er i samme båd (over sundet ?) men hvis ens hunds race afgører hvor man havner, så håber jeg at Tjekkiet er invandrevenligt

  • The CityGirl

   13. juni 2016 — 00:08

   Jeg tænker bare at det går hurtigere, hvis der er en, der har opholdstilladelse og man så går efter familiesammenføring…
   Men de har i hvert fald god øl i Tjekkiet! Det har de ikke i Sverige….

 2. Vi kan jo følges ad. Blot tror jeg, at vi skal sende passet med posten, når vi er kommet til Sverige – ellers kommer vi næppe ind.

  • The CityGirl

   13. juni 2016 — 00:09

   Men tror du det går? De tjekker jo passet, og så ryger vi tilbage til Danmark og spørgsmålene om Sylfiden :-/

 3. Håber godt de stakkels ansøgere får en håndbog med eller noget. Hev mig så heldigvis op på de 32. Men surt at glippe enevældens indførsel fordi jeg ikke kan finde ud af om 1558 er i 1400- eller 1600-tallet. Der var bare 0 point for præcision ;-)

  • The CityGirl

   13. juni 2016 — 00:09

   Tillykke med statsborgerskabet! :-D
   De fik så åbenbart en bog inden, som de kunne lære udenad. Det ændrer dog ikke på, at det er fuldstændig absurd åndssvage spørgsmål. Og det siger jeg ikke kun fordi jeg er en dårlig taber ;-)

 4. 39 rigtige (paskontrollen) og enevældet blev indført 1660.
  Og ja, der er håndbogen med svar på 35 af spørgsmålene, resten er tidsaktuelle spørgsmål.
  Inderligt ligegyldigt med Olsen-banden.

  • The CityGirl

   13. juni 2016 — 00:10

   Blærerøv!
   Men kan vi andre så søge om familiesammenføring med dig her i DK og få lov at blive? ;-)

 5. Jeg må vist også følges med jer – 30 rigtige.
  Men inden vi daffer, så må vi altså lige undersøge, om man stadig kan nå at få de der 100.000 kroner:
  https://thecitygirl.dk/2009/11/utilpasset-h1n1-fri-citygirl-giver-afkald-pa-opholdstilladelse/

  • The CityGirl

   14. juni 2016 — 22:20

   Du har den vildeste klæbehjerne, Ulrik! Du kan huske ALT hvad jeg har skrevet :-D
   Hvis jeg nogensinde glemmer, hvem jeg er, så skal man bare ringe til dig. Det er fantastisk!

   Men som jeg skrev dengang i 2009 (åbenbart…) så gælder det jo ikke-vestlige! Den ved jeg ikke hvordan vi får grejet. Men hvis vi kan, så er jeg game! ;-)

   • Det hjælper jo lidt, at de sommetider dukker op i “Fra samme skuffe”. ;) Men lad os bare sige, at jeg har den vildeste klæbehjerne. Når jeg tænker over det, så kan jeg heller ikke umiddelbart komme i tanker om noget som helst, du har skrevet, som jeg IKKE kan huske, så måske har du alligevel ret. :-D

    Mht. pengene for at være ikke-vestlig, så handler det måske bare om først at søge om statsborgerskab i et ikke-vestligt land. Det må kunne lade sig gøre at finde et land, som er med på dén, når der er så mange penge i det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑