The CityGirl

Kære dig, der elsker fyrværkeri

Dig, der fyrer kanonslag af, nede på gaden, en mandag eftermiddag.
Dig, der fyrer raket klokken halv seks tirsdag eftermiddag.
Dig, der fyrer et kanonslag af torsdag eftermiddag.
Dig, der fyrer en raket af klokken halv fem fredag eftermiddag.
Dig, der fyrer heksehyl af en søndag eftermiddag i primetime hundeluftetid.

Tænker du over, at andre end dig selv hører og ser hvad du laver?
Tænker du over, at du rent faktisk generer og ødelægger noget for andre mennesker ved det ligegyldige brag?

Der skulle ikke mere til, end et enkelt kanonslag nedenfor lejligheden mens min hund var alene hjemme – og så en luftetur et par dage efter, hvor der blev fyret heksehyl af, til at min hund er gået fra at være rimelig afslappet med fyrværkeri, til den nu er decideret angst.

Så ja, det er mig, der står nede på gaden med en hund, jeg ikke kan få kontakt med, når du har leget med dit fyrværkeri. En hund, som er ved at hænge sig i selen, for at komme hjem og som ryster af skræk.

Så vil du ikke nok være sød at tænke over, om det der heksehyl/kanonslag/raket virkelig er dét værd, at skyde af på alle mulige random tidspunkter? Om det virkelig er nødvendigt at lege med den slags helt fra november måned og frem til det faktisk er lovligt at skyde af, når nu det er så ødelæggende for os andre?

Hvis jeg kan acceptere, at du må skyde af fra 27. december til 1. januar, kan du så ikke også det? For jeg kan jo tage alle de forholdsregler jeg kan, men hvis du vælger at smide kanonslag nedenfor min lejlighed en mandag eftermiddag i starten af december, så er vi jo ligevidt.

Categories: nytårsaften

Jeg hader nytårsaften » « Jul på Nørrebro

2 Comments

 1. Vi tilslutter os “hylekoret” herhjemme for Louis frygter osse fyrværkeri. Og weekenden går med at trøste hund som ikke kan finde ro, fordi der skydes af som var det den 31/12. Så de første 4 mdr i 2016 skal bruges til at “glemme” den frygtelige december måned, ligesom vi har gjort hvert år.

  • The CityGirl

   17. december 2015 — 00:00

   Åh, det lyder som om I er virkelig hårdt ramt! Jeg er også spændt på, hvordan hun vil være, når det hele er overstået. Indtil videre synes jeg bare det bliver værre og værre med hende.
   Og jeg bliver så pissesur, når jeg så eks. i går med vilje venter med at lufte hende sent, fordi jeg tænker, at møgungerne for helvede må være færdige med det pjat en tirsdag aften klokken elleve. Og alligevel går der en kvart tur og så er der nogen der fyrer noget af et sted i nærheden. Det tog en halv time at få “gået det af” før hun ville skide…
   Jeg håber, at Louis kommer nogenlunde igennem december – og at han kan få nogle gode dage til trods!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑