The CityGirl

Jeg hader nytårsaften

Jeg har aldrig været den store fan af nytårsaften. Den er altid besværlig på en eller anden måde. Enten er det polarfrost eller også skal man til fest i modsat ende af byen og på forhånd ved, at man kind of aldrig kan komme hjem.

Og så er der fyrværkeriet, som vi danskere elsker unaturligt meget. Og som jeg altid har haft et lidt anstrengt forhold til. For kombinationen af krudt og alkohol er bare ikke noget man gider rende rundt i.

I år har det så lige fået et helt andet aspekt på, idet Dexter er gået fra at være okay cool med det, til at være så angst at jeg ikke ved hvad jeg skal stille op med hende. Nu kan jeg endnu mindre tage til noget i den anden ende af byen, fordi det bare vil være straight up uansvarligt at fragte hende igennem byen. Så enten skal jeg blive hjemme alene med hende, eller også finde et sted, hvor udenfor byen, hvor jeg kan overnatte.

Og endnu engang kan jeg mærke på det hele, at folk har lavet alle deres egne planer, hvor man aldrig lige passer ind. Og ingen har åbenbart lyst til at holde et “hunde-nytår”, hvor vi bare spiser god mad, drikke nogle gode sjusser og glemmer alt om fyrværkeri.

Nytårsaften er i den grad grund til ikke at være single – for hvor er man bare the odd one out den dag. Og i særdeleshed, når man har en hund, der ikke kan være i et “almindeligt dansk nytår”.

Jeg hader nytårsaften.

Categories: nytårsaften

And so we meet again… » « Kære dig, der elsker fyrværkeri

8 Comments

 1. Æææhh jaaa jeg kender godt lidt til den tankegang! Minus det med hunden :)

  Jeg ved pt ikke, hvad jeg skal til nytår. Er inviteret til “vi har allesammen børn med fest” i Jylland ellers er der bare en masse tanker, der er løbet ud i sandet. Det bliver VILDT sjovt :)

  • The CityGirl

   21. december 2015 — 22:07

   Jeg har været til børnenytår for nogle år siden – det var altså ret hyggeligt. Men hvis man er i stødet til den store fest, så er det selvfølgelig ikke det rette ;-)
   Men ellers kan jeg faktisk anbefale det, hvis man bare er i markedet for en hyggelig aften :-)

 2. Jeg kan godt følge dig. Jeg gider bestemt heller ikke nytårs aften hvor man bare SKAL være i godt humør….. Bare fordi det er den 31/12???

  Nå.Men ang din lille hund, så kan man på både apoteket og i petworld købe noget der hedder adaptiv, som er et syntetisk udviklet hormon som virker beroligende. Det er det samme hormon som hundemor udskiller når hvalpene dier ved hende

  Man sætter dimsen i en stikkontakt og så frigiver den stoffet. Det er ganske lugtfri for mennesker. Man kan bruge det,når.man skal flytte til et nyt sted,når,hunden skal lære at være alene hjemme og altså også til nytår.

  Jeg købte det,da vi flyttede til vores nye hus. Det har virkelig hjulpet Ella til at finde ro. Den koster 299 kr og er alle pengene værd. Jeg mener der er til 60 dage i den dims og man kan købe sådan en supplerings flaske til.

  • The CityGirl

   21. december 2015 — 22:10

   Tak for tip. Jeg har prøvet det i forbindelse med alene hjemme træning og det havde ikke rigtig nogen effekt her. Nu er hun på Zylkene, som har hjulpet godt – men det betyder også, at hun har været på det, mens hun er blevet angst. Ergo er der nok ikke noget håndkøbsmedicin, der kan hjælpe hende der. Så skal hun have nogle “hard drugs” fra dyrlægen, og det ved jeg ikke helt om jeg synes hun skal…

 3. Hader også nytår. Både fordi man ikke passer ind som “Dame med hund”, folk skrider fra de planer, man allerede har lavet og fordi folk generelt er idioter den aften.

  Så derfor er der god mad, plus sjusser, plus hunde hjemme hos mig. Plus overnatning. Plus evt Citygirl og LexDex?

  • The CityGirl

   21. december 2015 — 22:11

   Tak for invi – måske tager jeg dig op på den :-) Men ligger lige nu i “forhandlinger” med nogen ;-) Aner ikke hvor det ender henne…

 4. Det KAN lade sig gøre at få Dexter ok med fyrværkeri igen – har selv været der, hvor hunden lå apatisk og ukontaktbar tidligt på aftenen. Er selv begejstret for fyrværkeri, så besluttede at vi ikke skulle flygte fra bragene. Det tog et helt år, med intens træning (hver evig eneste udrykningskøretøj blev brugt – vi har lignet nysgerrige idioter), men har nu rolig hund også nytårsaften. Håber du finder fredfyldt hundevenlig fest i år

  • The CityGirl

   25. december 2015 — 22:12

   Kan du fortælle mere om, hvad I gjorde?
   For hun har jo været okay med det – eller rimelig cool omkring det pånær lige kl. 12 nytårsaften. Men slet ikke så angst, som hun nu er, bare der er en raket, der bliver fyret af langt væk.
   Og givet at vi bor på Nørrebro, så har hun altid været vant til mange lyde – og høje lyde. Udrykning, som du skriver, er jo hverdag her, som hun ikke er bange for. Tit er det noget hun skal hyle med på (altså svare på). Vil virkelig gerne høre mere om, hvordan du har gjort det :-) Send evt. en mail på cph.citygirl@gmail.com :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑