The CityGirl

1 år, 6 måneder og 8 dage

Det er så længe jeg har været arbejdsløs på mandag. Men heldigvis slutter festen der. For jeg har endelig fået job og skal starte der!

Og jeg er simpelthen så glad, at jeg kunne tude. For det betyder også, at jeg ikke længere skal stå skoleret overfor det offentlig cirkus længere – og at jeg kan kvitte det påtvungne misbrug af NemID, når jeg ikke længere skal logge ind tusind steder hele tiden, og få digital skældud.

Og jeg kan helt ærligt sige, at jeg har gjort det selv! INGEN af de såkaldte tiltag og motiverende gøgler-ting, som det offentlige har påduttet mig, har skaffet mig dette job. Jeg har fastholdt, at jeg vidste bedre, at jeg kendte min branche og mig selv bedst, og det er det, der har landet mig et job.

Ikke skidtsnak og psykisk terror fra politikere, aktiveringskurser, virksomhedspraktik og trussel om løntilskud fra jobcentret og sære råd fra såkaldte jobkonsulenter, har hjulpet. (Sidstnævnte har jeg undladt at gøre brug af, da jeg jo kendte mig selv og min branche bedst.)

For jeg er jo det samme normale, velfungerende, dygtige menneske, som dengang inden jeg blev arbejdsløs. Selvom mange (især politikere og Dagpengekommission) har en idé om, at den dag, hvor man melder sig arbejdsløs, så undergår man en forvandling og bliver et dovent, dumt og nassende menneske, der har alskens suspekte motiver for at være arbejdsløs, og bare sidder og piller fnuller ud af navlen.

Så bliver man et menneske, der ikke må stille krav til sit liv, og “bare skal” fordi “sådan er det jo”. Før jeg blev arbejdsløs måtte jeg gerne stille krav til mit arbejdsliv – den dag jeg blev arbejdsløs, skulle jeg være glad for bare at nøjes. Og det skisma er fuldstændig grotesk – og noget, der i dén grad skal elimineres.

Hvis jeg kunne, ville jeg kræve, at jeg ikke skulle tælle i statistikkerne, fordi jeg ikke vil være med til at fremme politikernes sag om, hvor ih og åh så mange der er kommet i job på grund af deres klapjagt på medborgere. Det er faktisk på trods af det, hvis der overhovedet er nogen årsag og sammenhæng mellem det.

Jeg var det samme menneske før som nu. Jeg var lige så motiveret for at få et job den første dag jeg blev arbejdsløs, som i dag. Og jeg kan bare helt ægte, from the bottom of my heart, sige til politikere og Dagpengekommissionen: “Fuck jer!”

Det har været det hårdeste halvandet år i mit liv, og jeg er lykkelig for, at det er slut på mandag. Så hvis du kender en arbejdsløs, så giv vedkommende en krammer og tal normalt til dem. De er ganske almindelige mennesker – og arbejdsløshed kan ramme alle. Også dig.

Categories: arbejde, arbejdsløs

De kaldte hende Tyksen » « Den lille hund med svovlstikkerne

28 Comments

 1. Det var godt.
  Som trofast læser – dog uden kommentarer indtil nu – er ieg superglad på dine vegne.
  Gid du må elske dit nye job.
  Tillykke!

  • The CityGirl

   5. november 2015 — 20:52

   Mange tak :-)
   Jeg håber (og satser) også på, at jeg kommer til at elske det. Det har jo allerede vundet en del på forhånd, ved ikke at have noget med det offentlige at gøre ;-)

 2. Tusind millioner tillykker – for helvede hvor godt – og ved egen kraft, blod, fodsved og tårer.

  Stort thumbs-up herfra :-)

 3. Stort tillykke. Hvor rammer du bare helt plet. Jeg tog valgte at bygge en kandidatuddannelse ovenpå min forrige uddannelse og fra at være kandidatstuderende er jeg nu “ledig” og jaget vildt på den ufede måde.
  Jeg vågner hver morgen med en følelse af sorg og ydmygelse i maven, og jeg tæller på knapper, hvad der skal til for at forlade dagpengesystemet.

  Jeg glæder mig virkelig på dine vegne, for hold da op en degradering man oplever som arbejdsløs. Det var sgu ikke det jeg uddannede mig yderligere for.

  • The CityGirl

   5. november 2015 — 21:07

   Åh, Bine. Jeg ved jo hvordan du har det – og håber, at du også snart slipper ud af det cirkus! Jeg håber virkelig, at du kan bevare troen på dig selv, og stå fast på dig selv og din faglighed. Men jeg ved også at det er svært.

   Det bliver også din tur. Og jeg håber virkelig at du kan holde fanen højt indtil det sker! Jeg håber så meget, at du imorgen vil vågne uden ondt i maven af sorg og ydmygelse. Du er ikke mindre værd end andre. Det ved jeg, selvom jeg ikke kender dig :-) Kram herfra

   • Tak for ordene – fredag d. 13. blev så min dag. Jeg var til den dejligste jobsamtale i dag. Jeg gik med besked om, at de først kunne give endelig besked om 2 uger. Efter en time ringede de og sagde “Hvis du vil have os, vil vi have dig” :D

    Åh, en skøn fornemmelse :)

 4. Stort tillykke med jobbet. Som trofast læser har jeg fulgt din lange kamp for at få et job. Ønsker dig der allerbedste fremover ?

 5. Jamen altså, tillykke. Kan godt forstå du er glad og lettet, dagpengesystemet er rædselsfuldt.

  • The CityGirl

   5. november 2015 — 21:08

   Tak! :-)
   Og ja, jeg tror kun det er overgået af kontanthjælpsystemet, som jeg er sluppet for. Så jeg har jo kun prøvet halvdelen af helvede. Og det var alt rigeligt!

 6. Ajmen tillykke. Har fulgt dig længe, men aldrig skrevet – men nu er det fanden fløjtemig oplagt!!!! Hvor er det godt at du er undsluppet Big Brother :o)
  Men hvad så med stakkels lille Dexter? Nu har du jo lavet hende om til en lille selskabshund… Skal hun så have besøgsven?

  • The CityGirl

   5. november 2015 — 21:10

   Mange tak! :-D
   Ja, Dexter skal nu lære at være alene hjemme igen. Jeg har arbejdet på det sidste halve år, men vi er ikke helt i mål endnu. Men heldigvis vil mine forældre hjælpe mig :-) Og ellers må hun jo bare ud og finde sig et job, så hun også er ude af huset otte timer om dagen ;-)

 7. Just my words – godt brølt, ville ønske de kære politikkere og jobkonsulenter læste dit indlæg?

  • The CityGirl

   5. november 2015 — 21:11

   Tak :-)
   Og ja, jeg håber jo at nogle af de mennesker læser det. Dét ville være dejligt! Men det er sikkert for meget at håbe på….

 8. Åh hvor er det dejligt! Tillykke :D

 9. Kæmpestort tillykke, hvor det glæder mig på dine vegne. Jeg har med stor interesse og ærgrelse læst dine beskrivelser af det beskæftigelsescirkus, du har været tvangsindrulleret i og tænkt, at et kommunikationsmenneske, der kan skrive og formidle så godt, spidst, levende og flydende, da for pokker var alt for værdifuld en ressource til at gå rundt uden for arbejdsmarkedet. Godt, at nogen endelig har indset det. Håber du bliver glad og lykkelig i dit nye job – det fortjener du.

  Mange hilsner Nina

  • The CityGirl

   7. november 2015 — 12:29

   Tusind, tusind tak!
   Og ja, jeg har jo haft de samme tanker ;-)

   PS. Jeg har ikke engang fortalt alt om det beskæftigelsescirkus, fordi det mest af alt har efterladt mig træt på forhånd.

 10. Der skal også kommet et stort TILLYKKE herfra.
  Har med genkendelse og genoplivet følelse af idioti fulgt din beretning som arbejdsløs. Har aldrig kommenteret på det, men utallige gange følt trang. Faktisk har jeg ikke turdet. Det ville ende med endeløse indlæg om egne oplevelser. Om tilbageholdt vildsfantasier og

  • The CityGirl

   8. november 2015 — 23:17

   Og hvad?? Du kan ikke bare efterlade mig med sådan en cliffhager! :-)
   (Din kommentar blev vist kappet (af årsager jeg ikke kender…))

   Men mange, mange tak!
   Og du skulle bare have skrevet – det er en god måde at komme ud med frustrationerne på. Så bliver man i hvert fald hørt af nogen – også selvom det måske ikke er de rigtige. Så til en anden gang, så skal du bare kommentere; frustrationer skal ud! :-)

 11. Forsætter her: tilbageholdte voldsfantasier og drømme om ildspåsættelse.
  En konsulent der med næsten svømmende øjne og stemmen tyk af misundelse, fortalte hvor dejligt hun synes det måtte være at arbj. inden for min branche (bøger). Da jeg spurgte om jeg skulle forhøre mig hos detailbutikker, hvor jeg kendte flere, om en evt elevplads, vågnede hun med et nej nej da! “Det var bare……”
  Har kun i korte perioder været arbj.løs og altid lige som dig selv fundet job.
  Men pyt, alt det er vand under broen og julen og vintersolhverv nærmere sig!
  Tillykke!!!!
  (Tlf var smadderet og troede ikke tekst var sendt, derfor den halve tekst. Nu er tlf frisk igen, heldigvis koster det kun 1400,- at få ny front og opretning)

  • The CityGirl

   10. november 2015 — 21:49

   Haha! Ja, man bliver simpelthen så frustreret, at man begynder at tænke på ting, som man ikke må gøre. Jeg kender det! Sad så sent som i dag og snakkede med en veninde om det. Vi blive begge så ophidset og rasende, at vi måtte cutte emnet tilsidst.

   Og tillykke med at telefonen har det godt igen; dejligt at bruge de 1400 på det, sådan lige på denne her årstid. De penge lå jo bare og samlede støv ;-)

 12. Hvor skønt! Ufrivillig ledighed sucks – så nøj det må være herligt!
  God jobstart til dig!

  – Anne

  http://www.venterpaavin.blogspot.com

 13. Tillykke
  jeg har jo selv været arbejdsløs, så jeg kender hele den vanvittige mølle med ligegyldige møder og håbløse pep talks. Kommer dog til at savne dine spot on beskrivelser af jobcenter cirkusset ….

  • The CityGirl

   15. november 2015 — 10:36

   Mange tak!
   Ja, det er trist, at de vanvittige oplevelser man har i det system, ikke er vilde historier. Andre arbejdsløse har som minimum oplevet det samme – eller noget der er endnu mere crazy …

   Og ud fra et underholdningssynspunkt, så ja, så er det ærgerligt at jeg ikke længere kan berette om møder med jobcentret – men ud fra et personligt synspunkt, så jeg er ret glad for at være ude af det cirkus ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑