The CityGirl

Livet som arbejdsløs VII: Tips og tricks

Det jeg glæder mig allermest til, når jeg bliver indkaldt til noget på jobcentret, er alle de gode tips og tricks, som jeg får – for ikke at tale om de herlige events de finder på, for at jazze arbejdsløsheden lidt op.

I går var jeg indkaldt til noget spændende nyt, som de kaldte JobLounge. Som altid holder jobcentret kortene ind til kroppen og afslører ikke meget på forhånd – ligesom når Apple skal lancere et nyt produkt. Og som arbejdsløs er man jo ellevild for at se, hvad de nu har fundet på af skægge ting!

Det viste sig, at jeg havde haft forventningerne lidt for meget skruet op. JobLounge gik ud på, at jeg skulle udfylde et papir med 3-5 jobs, som jeg gerne vil søge – så jeg skrev de fem på (man er vel arbejdsløs stræber) – fra min egen liste.

I lokalet gik nogle ansatte fra jobcentret rundt og var meget ivrige for at hjælpe. Primært med at pitche virksomhedspraktikker og løntilskud. Men da det prellede af på mig, fortsatte de med de gode råd:

  • Det er godt at opdatere sit cv i ny og næ; lige se om man ikke kan gøre det liiidt mere skarpt.
  • Jobsamtaler handler om kemi.
  • Du skal være entusiastisk! (Måtte her sige, at jeg generelt er mere entusiastisk og glad, når jeg er til en jobsamtale, end når jeg står på jobcentret. Den faldt IKKE i god jord.)
  • Du skal sørge for at have struktur på din hverdag! Planlæg hvornår du vil skrive ansøgninger og hvornår du vil holde fri.

Alt sammen super fint. Da jeg prøvede at få svar på nogle spørgsmål, døde samtalen. Tydeligvis var de her mennesker her ikke for at svare på relevante spørgsmål; det måtte jeg tage med min sagsbehandler, som jeg havde tid hos bagefter.

Min sagsbehandler skrev tre af de fem jobs ned i sine papirer, og så var det ligesom det. Om tre måneder skal vi ses igen og tale om hvordan det er gået med de tre jobs. Jeg kan næsten ikke være i mig selv af spænding.

Categories: arbejdsløs

Gå aldrig til stranden uden en voksen » « Gør du noget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑