The CityGirl

Hundetandpasta – et nyt low

Jeg har lige googlet ‘Hundetandpasta’ og vidste egentlig godt, da jeg tastede bogstaverne, at det bare var et nyt low.

I to år har jeg holdt ud, mens alverdens dyrlæger har sagt, at jeg skal børste tænder på Dexter. Hver gang har jeg svaret: “Men det er jo en hund?!”
Hvorpå jeg har fået lange forklaringer om, at hunde kan få de samme tandproblemer som mennesker.

Og jeg ved godt, at hunde skal have den der sindssyge tandrensning, når de er omkring 7 år, hvor de bliver lagt i narkose og det koster en milliard. Egentlig er jeg lidt misundelig på at de bliver lagt i narkose. Vi andre gør det uden bedøvelse og med tårerne trillende ned af kinderne. Dog til en lidt billigere penge.

For et par måneder siden var Dexter til tandtjek og bestod med kryds og slange. Alligevel prøvede veterinærsygeplejersken at overtale mig til at gå i gang med tandbørsten. Igen påpegede jeg, at det var en hund, hun ville have jeg skulle børste tænder på. Men så kom hun med et utrolig godt argument: “Dexter skal nok have mere end én tandrensning. Formentlig to og måske tre. Den race bliver jo meget gammel.”
Og med tanke på, at Dexter har sprængt alle rammer i teorien i sit sparsomme liv, så bliver hun sgu nok ikke “bare” 17-18 år. Så bliver hun sikkert 25.
Altså skide være med at det ikke er rart for hunden! Tre hundetandrensninger er jo en luksusferie i Caribien!

Et par uger efter købte jeg en tandbørste. En lyserød børnetandbørste til en ti’er.
I dag er det 3. gang jeg har børstet tænder på hende. Og lad mig bare sige det sådan: Dexter synes det er en ualmindelig dårlig idé! Så det bliver virkelig 25 lange år med tandbørstning.
Altså med mindre hundetandpasta kan gøre forskellen. Det påstår de jo:
“Tandpastaen har en fremragende kødsmag, som hunde elsker!”

Det helt store spørgsmål er så, om jeg kan leve med mig selv, hvis jeg bliver typen, der børster tænder på min hund. Regelmæssigt. Med hundetandpasta.

Categories: hund

Reclaim Nørrebro » « Mit liv som officiel leverandør til ræve

5 Comments

 1. Vent til din stresshjerne en dag tager fejl af hundetandpastaen og din egen…..
  Den med leversmag gør INTET godt for begyndelsen af en dag :-( Stik hende en gulerod i stedet.

  • The CityGirl

   4. august 2015 — 01:36

   Hun får masser af gulerødder – og alt andet, der er godt at rense tænder med når man er hund :-)
   Men det økonomiske argument, når man har en race der bliver meget ældre end de fleste, er ligesom til at tage og føle på!

   PS. Hendes tandbørste befinder sig på ingen måde i nærheden af min – og hvis der skulle komme hundetandpasta til, så vil den heller ikke være i nærheden af min! Af nøjagtig samme grund ;-)

 2. Altså… Jeg har netop holdt ferie hos mine forældre. De er indehavere af en Dexterhund. I foråret rundede det kære kræ 11 år. Arnold (eller Stinky), som vi ynder at kalde ham, har aldrig fået børstet tænder – og han har lige tabt en tand. Hvor er den er blevet af vides ikke, men der mangler sgu en. Nå, men det jeg egentlig ville sige, er, at jeg kan varmt anbefale at gå igang med tandbørstningen – Arnolds mund ser ganske tilforladelig ud (udover den manglende tand, selvfølgelig), men, men, men… Hans ånde. Åh. Den er værre end de hersens hundeprutter. Det lugter som om, at han er ved at forrådne (og der kom navnet Stinky fra). Hvis man vil tage livet af sig selv, så er det en eminent måde at gøre det på.

  Forøvrigt så er Arnold med sine 11 år, stadig så frisk og frejdig, at andre tror, at han er en hvalp. Han kan stadig køre min ni årige lillebror træt…

  • The CityGirl

   5. august 2015 — 00:31

   Jeg får helt ondt at Arnold, at han har så dårlig ånde, at han bliver kaldt Stinky :-D
   Men det er jo endnu et godt argument! For dårlig hundeånde er virkelig en dræber! Vi har jo alle kendt en Stinky, og det er bare ikke den hund man mest lyst til at være i nærkontakt med ;-)

   Og godt (men også lidt skræmmende) at høre, at han er så frisk i en alder af 11 år. Dog puster det jo lidt til mine bange anelser om, at Dexter aldrig falder til ro!

   • Dårlig ånde skyldes ikke altid tænderne ved hunde. Min tidligere hund havde abnorm drageånde trods tandbørstning og tandrens.
    Det viste sig, at hun havde en knude i halsen – heldigvis godartet og den kunne opereres væk.

    Bare til nyttig info til Stinky-ejere & kendere :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑