The CityGirl

Gør du noget?

Man skal bo ret langt nede under en sten, hvis man ikke har opdaget, at Europa i disse uger og måneder bliver oversvømmet af flygtninge.
I min optik, så skal man også være et meget snævertsynet menneske, hvis man ikke mener at vi skal hjælpe.
Regeringen og dens støttepartier står på nakken af hinanden for at komme med de værste udmeldinger og tiltag. Og i går kom en undersøgelse fra Ugebrevet Mandag Morgen, som konkluderer, at flertallet af befolkningen, synes vi bruger for mange penge på flygtninge, indvandrere og ulandsbistand.

Hvordan man kan synes det, er udover min fatteevne. Vi står med den største humanitære katastrofe i nyere tid, og i stedet for at gøre noget, så snakker politikerne bare. Og det er ikke engang noget pænt, de har at sige.

At følge med i nyhederne hver dag er hårdt. Men jo aldrig lige så hårdt, som dem, der med livet som indsats, flygter fra krigen i Syrien. For det er det de gør (selvom politikerne gerne vil bilde os noget andet ind): Man flygter FRA noget – og ikke til noget.

Mens politikerne gør alt, hvad de kan, for ikke at tage ansvar, så er der rigtig mange danskere, der gør det. For der er rigtig mange, som ikke kan holde ud at sidde i den behagelige sofa og passivt se på, at vores folkevalgte er så menneskefjendske.

Heldigvis ser jeg ikke nogen af de 52%, der angiveligt synes at vi skal lukke grænserne og pille navle. Jeg ser Venligboere over det hele, der gør så ufattelig meget – uanset om det er via de lokale grupper, eller på eget initiativ. Og jeg er fuld af beundring over alt det, som folk gerne vil hjælpe med. Det giver mig tiltroen på menneskeheden tilbage. Det gør, at jeg tror på, at det hele nok skal gå.

For det handler jo ikke om, hvor meget man kan gøre – men at man bare gør noget. Et eller andet. Og at man ikke vil have, at regeringen skal have lov til at behandle mennesker på denne måde. Det handler om, at vi simpelthen skal ændre vores grundlæggende sorte menneskesyn, som vi har oparbejdet igennem de seneste år, og genfinde et respektfuldt menneskesyn – overfor alle!

Det handler om næstekærlighed og at gøre noget godt for andre – hvis man kan.

Tilbage i februar indsamlede jeg hele familiens aflagte vintertøj – og jeg ville ønske, at jeg kunne gøre det én gang til nu.

Men da det hele jo bare handler om at være et flinkt menneske, så kan andet og mindre også gøre det. Så i dag gik Dexter og jeg ned til Hus Forbi og afleverede 7-8 kg hundefoder, som den lille diva alligevel ikke spiste.
IMG_2344
For det handler om mennesker. Alle mennesker. I dag gav vi til de hjemløses hunde (så de kan bruge flere penge på dem selv). I næste uge kan det være, at der dukker noget andet op. Men hjælp hvor du kan – eller vær, som minimum, glad for, at der findes mennesker, der gider hjælpe fremmede. For det er faktisk enormt menneskeligt, at være næstekærlig.

Som Dexter plejer at “sige”: Fremmede er bare nye venner, som man endnu ikke har hilst på.

Categories: politik

Livet som arbejdsløs VII: Tips og tricks » « Vi skal SÅ meget i Babysam!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑