The CityGirl

Sådan er demokratiet også

Det er det vildeste valg jeg nogensinde har oplevet. Og jeg taler ikke kun om Sass Larsens eminente brandert for rullende kameraer.

Jeg tror faktisk aldrig at jeg har gidet se så meget dansk valg før, som jeg gjorde i går aftes og i nat. For det var jo ikke bare spændende – det var også resultater, som ingen havde forventet, der trillede ind.

Rød bloks vælgere var ikke for fine til at melde sig ud af Danmark på de sociale medier i går aftes og i nat – og det er som om, at demokrati kun er ok, hvis det er rød blok der vinder. Men sådan fungerer demokratiet ikke. Demokrati er også at de andre kan vinde nogle gange – og hvis ikke man kan respektere det, så skal man ikke kalde sig selv for demokrat. Så er man bare barnlig.

Jeg er heller ikke synderligt pjattet med udfaldet af valget, men med en stemmeprocent på 85,8 så kan må man altså erkende, at der findes ret mange andre mennesker i Danmark med et andet livssyn.

Jeg håber ikke at alle I røde vælgere melder jer ud af Danmark, men bliver og kæmper. Hvis ikke, så kan det for alvor blive urart her i landet. Men skal vi ikke lige slå koldt vand i blodet og se hvordan det hele falder ud? Personligt håber jeg nu på at DF kommer i regering, så de bliver nødt til at forholde sig til den rigtige virkelighed og ikke bare den de selv finder på.

Og mens vi venter på at det hele kommer op til overfladen igen, så synes jeg, at alle os, der er en del af de 85,8 % stemmeberettigede, skal klappe os selv på skuldrene for at bruge vores demokratiske ret. Det er faktisk noget man kan glæde sig over. Det er faktisk rigtig godt – også selvom man er uenig i udfaldet.

Categories: politik

Je suis Sass » « Et humant menneskesyn

1 Comment

  1. Er flov over de over 20% der har stemt med had og angst i hjertet. Havde de bare gennemtænkt (og stået ved) deres stemme.
    Ytringsfrihed og demokrati gælder jo ikke alle, de stakkels kristne bliver lagt for had, hver gang de bliver spurgt om homosexuelle.
    Ville gerne have diktatur, i det mindste slipper man for slingrekurs så ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑