The CityGirl

Juhu! Aktivering! – Del 1

Når man er arbejdsløs, så er man så heldig, at man kan blive sendt i aktivering. Det er sådan noget halløj, som politikerne (de mennesker der pt. er på valg og som sporter disciplinen “Hvem kan være det største røvhul” i stor stil).

Jeg havde min første dag i aktivering i dag. Og sikken en oplevelse!
Jeg troede, at jeg kom med nej-hatten på, men måtte hurtigt sande at min som minimum var neutral, måske endda en ganske lille, bitte ja-hat.

For med til dette dejlige arrangement, hvor jeg skal lære at komme i kontakt med virksomheder, med henblik på at sælge mig selv billigst muligt via løntilskud og virksomhedspraktik, sad 10-15 andre mennesker, hvor størstedelen var så indebrændt vrede på ALT. Men primært på jobcentret.

Så vi brugte lige en halv time på at man kunne brokke sig. Så holdt vi rygepause. Så prøvede vi at gennemgå lidt af det planlagte, men kom hurtigt tilbage til brok igen, inden nogen igen syntes det var tid til rygepause.
Og hver gang lidt af det planlagte blev gennemgået, blev der rullet med øjnene og hvisket bedrevidende kommentarer til os andre.

Det var faktisk lidt af et antropologisk feltstudie i “Indebrændt arbejdsløs” jeg var til. Det er nok det, jeg kommer til at lære mest om. Og så selvfølgelig alle de lune staldtips som “indebrændt arbejdsløs” unægtelig vil give mig de næste gange. Jeg har allerede lært noget om forskellen på ‘direktiv’ og ‘forordning’, og det er jo meget godt, når man … er arbejdsløs?

Men det skal jo nok blive skidegodt. Hvorfor vil politikerne ellers tvinge os arbejdsløse nasserøve afsted på sådan noget? Så selvfølgelig virker det. Selvfølgelig er statistikken om at over 50% kommer i job efter virksomhedspraktik og løntilskud helt objektiv. Selvfølgelig kommer jeg i job af det her halløj. Alt andet vil jo være mærkeligt.

Categories: arbejdsløs

Juhu! Aktivering! – Del 2 » « Hej mandag!

4 Comments

 1. Hvordan gik den jobsamtale du var til for en/to uger siden?

  BTW – min nabo blev efter endt kandidatuddannelse efter en del tids søgen, ansat som medarbejder i løntilskud i en kommune.. og er i dag fastansat i den stilling hun var i løntilskud i… og har selv haft mulighed for at forme stillingen som giver hende ret meget frihed inden for netop det område hun vil… så løntilskud er altså ikk helt så skidt, hvis det skulle komme dertil… ihvertfald ikk for alle…

  Håber snart det lykkedes dig at finde et job, for efterhånden lyder det til, at det ikk kun er andre der er indebrændt arbejdsløs.. :-)

  • The CityGirl

   9. juni 2015 — 23:54

   Jeg fik afslag på den :-(
   Og blev igen, igen dømt ude på teknikaliteter… SÅ træls!

   Og tak for en positiv historie om løntilskud! Det er ikke fordi jeg pr. def. vil være imod det. Men har bare ikke hørt nogen positive historier, og inden for mit felt lyder rygtet, at det nærmest bare bliver udnyttet.
   Så dejligt med en rigtig historie fra det virkelige liv!

   PS. Jeg er overhovedet ikke indebrændt! I hvert fald ikke i forhold til dem jeg har mødt i dag!!! Jeg er mest bare frustreret ;-)

 2. “Indebrændt arbejdsløs” – god formulering. Men øv det lyder ikke fedt :(

  • The CityGirl

   14. juni 2015 — 23:19

   Ja, du ved lige præcis hvilken type jeg taler om ;-)
   Og ja, jeg kunne finde bedre ting at bruge min tid på. At se maling tørre eksempelvis….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑