The CityGirl

Valgkamps ABC for politikere

Kære Politikere,
Det der valg kommer jo snart, og stort set ingen andre end jer ser frem til det. De fleste af os er trætte på forhånd, for så skal vi høre på at I sviner hinanden, peger fingre og generelt opfører jer mere som børnehavebørn mere end I plejer.

Så hvad med at tage den et niveau op? I kunne jo eksempelvis anskue valgkampen som en jobansøgning – hvilket det jo reelt er.

Derfor må reglerne være ganske som var I arbejdsløse, pånær at I slipper for at blive indkaldt til ligegyldige møder på jobcenter og a-kasse – og også slipper for aktivering. Selvom det selvsagt ville være en befrielse for os, at I tilbragte hele valgkampen med at lære at skrive et cv.

Når vi andre dødelige arbejdsløse skal søge arbejde, så kommer vi ikke langt med at give skylden til den tidligere medarbejder, eller at svine de andre kandidater. Forestil jer det lige. Det ville være langt ude, ikk?

Vi kommer heller ikke så langt med at pynte alt for meget på cv’er eller med at love guld og grønne skove. Så det skal I også lade være med. Man skal kun love det, som man virkelig tror, at man kan bidrage med.

Tilsidst så er det no-go at tale dårligt om både tidligere og kommende arbejdsgivere – og det er altså os vælgere. Så ikke noget med skidtsnak om forskellige befolkningsgrupper. Forestil jer lige at gå til en jobsamtale og så nedgøre kommende arbejdsgiver ved at beskylde dem for at være nassere eller andet. Det ville jo være helt tosset! For vi er jeres arbejdsgivere. Både dem med arbejde og dem uden. Dem, der har en tro og dem uden. Dem, der kan stemme på jer, er arbejdsgiverne. Så enkelt er det. Så husk på det.

Kh The CityGirl

Categories: politik

Frk. Utålmodig fra Tosseby » « Kan vi ikke prøve at sætte barren lidt højere næste år?

2 Comments

 1. Forskellen på politikerne og andre jobsøgere er vel bare, at der i politikernes tilfælde er temmelig mange kokke involveret i rekrutteringsprocessen. ;-)

  Derfor – og måske også som følge af mangel på tilstrækkeligt med egnede kandidater – er der desværre også altid nogle, der er villige til at tilgive en given politiker for de mest utrolige uhyrligheder og genansætte vedkommende. :/

  • The CityGirl

   16. april 2015 — 11:50

   I know …. :-(
   Men hvis vi nu gjorde noget ved det cirkus, så kunne det måske være, at der var nogle fornuftige og egnede kandidater, der gad stille op. Der er jo ikke nogen almindelige mennesker, der orker at kaste sig ind i det der show, som det er nu….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑