The CityGirl

Mand går ind i by med kæmpekors – du gætter aldrig hvad der så skete!

Jeg tror, at det er nu er tredje år, hvor jeg forsøger at finde hoved og hale i det her påske. Jeg er tilbøjelig til at skrive ‘påskepis’, men det gør jeg ikke. Det ville være spottende. Tror jeg. Men jeg bliver ved med at være sur over det. For jeg kan ikke arbejde med ting, som er straight up ulogiske. Ligesom stauder.

I år er jeg 34 år, og påsken er stadig noget utroværdigt halløj. Hvorfor er der ikke nogen, der får rettet de der fejl, der ligger og forstyrrer? Og med nogen, mener jeg kirken.
Til at starte med vil jeg gerne have, at påsken bliver fastsat på nogle helt faste datoer. Ikke mere af det der fucked up tidsregning, fordi jeg er jo KUN 34 år, og jeg er allerede træt af, at det største samtaleemne op til påske er, hvornår påsken ligger i år. Om den ligger tidligt eller sent. Hvornår påsken sidste år lå (hvilket der aldrig rigtig er nogen, der kan huske) og hvordan vejret var.
Det er som om, at vi hvert år lever i en illusion om, at det ALTID var godt vejr i påsken i sidste år. Fordi ingen kan huske sidste år. Men der er altid mindst én, der er overbevist om, at “Vi drak kaffe udenfor i påsken sidste år!”.

Når påsken er blevet ordentlig fastlagt (jeg foreslår omkring midt i april), kan vi så ikke rykke Påskesøndag til mandag, så 2. påskedag bliver en tirsdag. Så har vi fri fra torsdag til tirsdag! Palmesøndag kan bare sløjfes; der er alligevel ikke nogen der husker den – alternativt lægge den onsdag, så man kan tage på en ordentlig ferie i påsken.

Jeg tænker bare, at når nu der er alligevel er en fejl i historien, og der ikke skete noget lørdag (hvilket jeg finder ret utroværdigt. Det var jo ikke kommunalt ansatte, som insisterede på at holde fri fra fredag kl. 14), så kan vi vel bare strække det lidt ud, fordi helligdage i weekenden jo ikke gør nogen forskel. Altså i forhold til om man har fri. Og det er jo det, der er det vigtigste!
Specielt set i lyset af, at ingen rigtig har styr på hvad påsken går ud på – eller historien omkring det for den sags skyld. Kirken kan gå full mental på at fikse det her, og så længe folk bare får flere helligdage, så er der ingen, der brokker sig.

For min skyld må de gerne pynte endnu mere på historien og sige, at Jesus ikke bare vaskede andre folks tæer – han gav dem også en klipning og en god føntørring (sådan en der holder mindst en uge). Eller at han pudsede folks vinduer og hjalp ænder over gaden. Faktisk vil jeg gerne hjælpe med at få lidt mere kød på den historie, for der er ikke meget clickbait i påskens historier, sådan som de kommunikeres pt. For hvis clickbait har nogen som helst berettigelse, så må det da være her!

Der er uendelige muligheder i det her:
“Mand går ind i by med kæmpe kors – du vil ikke tro, hvad der så skete!”
“Mand bliver hængt på kors – du gætter aldrig hvad der så skete!”
“Mand giver en hel by klipning og føntørring – se hvad der så skete!”
“Mand redder ællinger med kæmpekors – du gætter aldrig indbyggernes reaktion!”

Det er faktisk bare at komme igang. Der er jo nok indhold til at skabe noget gedigent content – som formentlig vil gå viralt på ingen tid! Og pludselig går vi alle i kirke igen. Clickbait er faktisk svaret på alle kirkens problemer. Er mit umiddelbare bud.

Categories: agurketid

En flot, flot førsteplads » « Nutid, datid, sommertid, altid

7 Comments

 1. Vær så god: http://go.tv2.dk/2015-04-01-hvorfor-hedder-det-palmesoendag-og-skaertorsdag-faa-svaret-her

  (Der er så et lille svin, der har fjernet mit navn og sat sit eget ind, men det tror jeg karma løser……)

  Ellers stemmer jeg bare for din plan. Og IKKE noget med lige og ulige uger! Så går det helt galt!

  • The CityGirl

   3. april 2015 — 00:24

   Jaja, det er jo det alle siger! Det gør det ikke mere rigtigt at du smider et link ;-) Historien holder stadig ikke!!!

   Nej, ikke noget med lige og ulige uger. Bare en helt, helt fast dato. Når 24. december kan være fast, så kan alt andet vel også?

   • Jamen det er jo efter den 24 at det går galt. Noget med Trinitatis, der kommer ind i billedet og der står jeg simpelthen af.

    Men jeg stemmer også for nogle fastere datoer. Så var jeg fx ikke kommet til at tage til Frankrig på det helt forkerte tidspunkt – fordi det der påske kom på tværs.
    Meget anstrengende altså!

 2. Uanset hvad, så glæder jeg mig til påsken – for så skriver du noget sjovt om at det skøre i påsketemaet. Tak for det

  • The CityGirl

   3. april 2015 — 00:27

   Tusind tak! Og du har ret; det vil være problematisk ifht. bloggen at få retlinet påsken… Men det tager vi, når vi krydser den bro. Jeg er villig til at opgive fremtidige blogindlæg for at få det her fikset ;-)

 3. Nu gider jeg altså ikke følge dig mere. Hvorfor skal du pludselig være nedladende omkring religion? Kristendommen har stor betydning for enormt mange mennesker rundt om i verden. Ville du på sammen måde skrive et hånende indlæg om andre religioner som Islam eller Hinduisme? Sikkert ikke, vel? Hvorfor er det så mere i orden med Kristendom?
  Vis dog lidt respekt, det har aldrig skadet nogen!

  • The CityGirl

   7. april 2015 — 00:03

   Hej Bodil,
   Det er egentlig ikke pludseligt – jeg skriver lidt om påsken hver påske. Fordi jeg undres over den historie.
   Og når jeg skriver om påsken og kristendommen, så er det fordi jeg er opvokset med dette. Jeg kender hverken Islam eller hinduismen godt nok til at slå ned på fejlene hos dem. Hvis jeg havde interesse i at nærlæse, så kunne jeg jo godt – og hvis det var min kultur, havde jeg måske gjort det.

   Hvis du nærlæser indlægget, så skriver jeg sådan set ikke noget dårligt om kristendommen. Jeg morer bare (hvert år) over at historien er så vanvittig og med moderne øjne hænger så lidt sammen. Det er de ydre faktorer, som jeg undrer mig over. Du og alle andre må gerne have jeres tro og påske og hvad I ellers har lyst til. Det blander jeg mig ikke.

   Jeg ser på påsken med andre øjne – og også ud fra et (for nogen) humoristisk synspunkt ifht. 2015 og kommunikationen nu til dags.

   Jeg er ked af at du føler, at jeg håner påsken. Fortæl mig meget gerne hvor du føler, at jeg håner.

   Og det står dig naturligvis frit for om du vil læse med eller ej :-)

   Jeg håber (virkelig!) at du har haft en god påske :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑