2. Påskedag var jeg simpelthen så effektiv, at jeg næsten blev træt af den stræber-type, som jeg pludselig var. Først fik jeg ryddet altanen for ALT (og det er virkelig meget!), dernæst fejet, støvsuget og rengjort. Så lagde jeg mig heldigvis på sofaen – men jeg kom til at kigge ud i af vinduet. Eller forsøgte på det. Og så pudsede jeg lige halvdelen af vinduerne i hytten (det blev mørkt, så nåede ikke flere), og så sluttede jeg lige flot af med at skrive to ansøgninger.

I går stod jeg så relativt tidligt op (kl. 10-ish.. Husk på, jeg er arbejdsløs! Så ER det tidligt!), og efter en enkelt kop kaffe (jeg chokerede også mig selv der), sleb jeg lige hele altanen og gav den olie – og huskede også lige at ringe til dyrlægen og bestille tid til Dexter, inden jeg gik ud af døren. Arhmen altså, jeg tror sjældent jeg har været en så irriterende, effektiv udgave af mig selv før!

Derfor havde jeg lige udvidet gårsdagens plan med min mor. Vi skulle bare i Rema 1000 og købe planter (ja, de har et overraskende godt udvalg der!), fordi min mor ligesom skyldte en del planter fra sidste sæson, hvor hun gang på gang erklærede mine planter for døde, hvorefter hun tog dem med hjem (“Skal jeg ikke lige tage den pose med, når jeg går?”), plantede dem ud i haven og stolt fremviste dem næste gang jeg var forbi: “Se! Den er virkelig livet op!”

Derfor tænkte jeg, at vi også lige skulle forbi den der sære kurvebutik i Lyngby og se efter en kurvesofa til altanen (hvorfor er kitchet flet nærmest lige så dyrt som guld?!) og så lige i Ikea og købe espalier plus det løse.

Jeg var top-effektiv! Og vi kom igennem hele planen. Men det, som bare aldrig havde været en del af planen, var at hele Danmark var i Ikea igår. Og jeg fattede det ikke. Jeg havde jo tænkt, at efter folks påskeferie, så måtte der jo være roligt.

Så kom jeg i tanker om, at folk havde fået penge tilbage i skat. Som åbenbart skal bruges i Ikea. Er det det folk gør, når de får uventede penge? Kører i Ikea?? Kan vi ikke prøve at sætte barren lidt højere næste år? Ikea-skabe er ikke at forkæle sig selv. Jeg siger det bare.

Omvendt medgiver jeg, at man kan få virkelig meget for nogle tusinde kroner derude. Hvilket køerne også vidnede om. Jeg tror, helt seriøst, aldrig, at jeg har været i sammen med så mange andre mennesker før i Ikea. Pånær dengang jeg som fem-årig fik overtalt min far til at give mig en tøjpingvin på størrelse med mig selv. Der har muligvis været lige så mange mennesker. Og jeg ville sgu også have betalt for ti tøjpingviner igår, hvis det havde fået det hele til at gå lidt hurtigere – eller bare havde fået halvdelen er menneskehorderne til at forsvinde.