The CityGirl

Glædelig kampdag

Jeg har lige set “Indiens Døtre” på DR1 – og det var ikke rart. Men jeg er stadig i live og er hverken blevet voldtaget eller har fået trukket tarmene ud af mit underliv, så jeg skal ikke brokke mig.

Jeg skriver det, fordi det er en ganske vigtig dokumentar, som alle bør se – og især dem, der synes at Kvindernes Internationale Kampdag er noget hø.

Jeg har de seneste år været en af dem, der syntes at kampdagen var lidt for meget og lidt for skinger. Men det er fordi jeg kun har kunne få øje på feminister, der råber ufattelig meget op om ting, som jeg ikke altid er enige i (kvindekvoter f.eks.) – og kun har gjort mig træt med alt deres råberi. Men aldrig uenig i, at dagen var vigtig.

Nu er jeg både blevet ældre og klogere – og kan se udover Danmarks grænser. Vi er ikke færdige herhjemme (kom nu med den fædrebarsel!), men mens vi stille og roligt lunter de sidste kilometer op til toppen af bjerget, så skal vi huske at se os tilbage og række en hånd ned til de kvinder, der end ikke har fået lov til at tage vandrestøvlerne på.

“Indiens Døtre” er eksemplet på dette. Hvor sagen specifikt er så grusom, at der ikke findes ord, er den samtidig eksemplet på alle voldtægter i Indien – og resten af verden.

Hvis du er i tvivl om denne dag virkelig er vigtig, så se “Indiens Døtre”. Hvis du stadig synes, at dagen er latterlig, så er du en af grundene til at vi stadig kæmper (og fejrer det vi har opnået).
Glædelig kampdag.

Categories: kvindekamp

Fredag d. 13 – og en sølvpapirshat » « Voksen-skældud

8 Comments

 1. Godt brølt løvinde. Og sandt, der er langt igen.

 2. Puh, skal bare slet ikke se den film! Omtalen er frygtelig nok :-( men godt du kan se ideen med kampdagen, den er vigtig!

  • The CityGirl

   9. marts 2015 — 09:59

   Jeg havde måske heller ikke set den, hvis jeg have set trailer og hørt omtaler.
   Det var fuldstændig frygteligt at se, så jeg kan godt forstå hvis man ikke kan overskue at se den. Sad flere gange og højlydt udbrød “Nej!”
   Men den er “god” i konteksten med Kvindernes Kampdag (nok også derfor DR viste den der), så man som forkælet kvinde i Vesten ikke kommer til at læne sig tilbage. For vi kan være uenige om, hvad der skal kæmpes for herhjemme – men efter at have set den, så bør man ikke være i tvivl om at der SKAL kæmpes.

 3. Så Horisont om kurdiske kvinder der drog i krig mod IS. På sørgeligste baggrund, mødte vi stærke kvinder der er befalingskvinder over mandlige menige.
  Det var stærk og på sær vis opløftende at se.

 4. Nu fik jeg set den. Hold da op! Hele de mænds syn på kvinder. Der er godtnok noget at tage fat på, dernede. Puha.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑