The CityGirl

Januar, din møgkælling!

Jeg VAR jo godt klar over, at den der jul ikke var helt billig for min konto uanset hvor lidt penge, jeg brugte på det arrangement. For mit crappy dagpenge-budget er jo ikke lagt ud fra at der også er noget, der hedder jul. Ej heller efterlader mit crappy dagpenge-budget mig med hverken lyst eller overskud til at spare op. Det vil jo være håbløst fra start af, og lidt det samme som at forsøge at presse champagne ud af en sten.

Alligevel blev jeg virkelig rasende, da jeg tog mig sammen og tjekkede min konto i dag, for jeg syntes alligevel ikke at jeg havde fortjent at have SÅ meget overtræk. Det er jo ikke fordi jeg har rendt rundt og rullet mig i guld og diamanter her i juleferien! Faktisk syntes jeg, at jeg har holdt mig indenfor rimelighedens grænser. Og derfor burde jeg vel næsten også  blive belønnet i en eller anden form, også fordi jeg jo har været så dygtig og levet så kedeligt, at jeg har været i plus lige indtil nu. Sådan lidt noget med gratis penge og en high five.

Det syntes banken åbenbart ikke. Og jeg vidste jo godt, at jeg så burde have afholdt mig fra at køre hen og købe en vinterjakke til mit skravl af en hund. Men når jeg nu havde brugt en del tid på at researche det emne, og endelig fundet, hvad der virker som den perfekte jakke til Dexter, så blev jeg jo også nødt til at handle på det!
For det begynder faktisk at være pinligt at stå nede på Nørrebrogade og vente på grønt lys mens Dexter står og ryster som et espeløv og kigger bedende på mig med store brune øjne.
(I Danmark kan man jo kun bruge en sweater som overtøj halvdelen af tiden, eftersom det er vådt i diverse former den anden halvdel af tiden).

Og da vi stod i butikken og Dexter bevægede sig med det samme efter hun havde fået jakken på, så var den jo solgt! Vi taler om hunden, der ikke engang kan bevæge sig bare hun får en ny sele på! Og jeg havde jo tænkt fornuftigt over det, researchet skidtet og taget en seriøs beslutning.

Så jeg gjorde det. Levede livet på den vilde side, og tænkte, at rugbrødsmadder jo nok var okay resten af måneden. Eller året. Eller livet.
Jeg var dårligt kommet ud af butikken før jeg fik en kæk sms fra 3 om at alt mit data var brugt. På hvad gad de ikke skrive. Og jeg ved det ikke. Jeg har ALDRIG opbrugt mit data før, og synes jo ikke, at jeg har været særlig grådig med det.

Lige der, på det pæne Østerbro, manifisterede alt had til januar sig. Og julen. Og dagpenge. For jeg kan jo ikke leve uden data, men jeg har ikke nogen penge. Og imorgen skal jeg til tandlæge og have skældud over, at jeg stadig ikke rigtig er kommet i gang med den der tandtråd, og det er faktisk kun den fucking femte januar! Og jeg skal købe klippekort for at komme på kursus. Og jeg har ikke engang noget rugbrød.

Fuck dig, januar! Din møgkælling! Hvorfor er du aldrig bare lidt rar – eller som minimum bare neutral! Du kunne godt lære lidt af marts, maj og august.

Categories: arbejdsløs, økonomi

I dag er jeg Charlie. Også imorgen. Og dagen efter » « Et Supercalifragilisticexpialidocious nytår

6 Comments

 1. Det er vel med data som med bil: Når folk først har mærket suset, er de hooked. Jeg har ikke mærket suset, er bedøvende, antikt ligeglad og sparer følgelig kassen ved at undvære begge dele. Skal man være på uden pause, når man ikke er hjemme ved computeren? – spørger den uempatiske og økonomiske antikvitet nyfigent.

  • The CityGirl

   5. januar 2015 — 23:42

   Njae…. Jeg er da glad for at kunne være på, når jeg er ude, hvis jeg har behov for det. Men ikke noget jeg synes at jeg bruger til hudløshed… Mest bare almindelig tidsfordriv, hvis man lige venter på bussen eller lignende ;-)
   Og eftersom man vel nærmest ikke kan få abonnement uden data, så er det jo ikke den store udgift. Før man pludselig bruger det – uden at vide hvorfor….

 2. Jeg tænker, at du måske primært bruger WiFi derhjemme og derfor normalt ikke bruger data så hurtigt?

  • The CityGirl

   5. januar 2015 — 23:43

   Det er netop det! Jeg er altid på wifi, når jeg kan komme til det. Og eftersom jeg er arbejdsløs, så er jeg pænt meget hjemme, og derfor på mit wifi virkelig meget. Jeg forstår det slet ikke….

   • Det kan være, du lige skal tage en snak med 3, for priserne på mobiltelefoni er så lave nu, at du burde kunne få tale, sms/mms og så meget data at du (næsten) ikke kan løbe tør for 100 kr om måneden, måske mindre

    • The CityGirl

     6. januar 2015 — 10:02

     Ja, jeg overvejer også at ringe til dem og høre hvad der er sket, for det giver slet ikke mening. Er aldrig løbet tør før – og har aldrig overvejet at man kan løbe tør for data :-D
     Og har sådan et billigt abonnement, hvor jeg altid har følt, at jeg nærmest havde ubegrænset data – i hvert fald ifht. mit forbrug…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑