Jeg svor at jeg ikke ville blive den hys hunde-ejer. Men nu er jeg kommet lidt i tvivl om jeg alligevel er blevet det. Uanset hvad, så er det jo Dexters skyld. Hun skulle jo være en hund. En rigtig hund. Og ikke sådan et lille primadonna skravl.

I søndags var jeg ved at blive sindssyg. Ikke over de ting man normalt bliver småsindssyg af om søndagen, som hvor tiden blev af og hvor man egentlig lagde bilnøglerne fredag eftermiddag. Men over Dexter. Og over at jeg ikke kunne finde ud af om hun var gået i løbetid.

Jeg mener, hvor svært kan det være at finde ud af om en hund er kommet i løbetid?! Ikke særlig svært. Normalt. Meeeen når det kommer til Dexter, så er det straks en anden sag.
Efter at have fundet små blodpletter ét sted (og KUN ét sted), forsøgte jeg desperat at finde andre. Jeg forsøgte sågar at få hende til at sove på et hvidt underlag, som jeg minutiøst inspicerede efterfølgende. Nada.

Men så var der jo det med at hun ikke rigtig havde spist i et par uger. At hun hang på mig konstant og generelt måske var lidt mere bims end ellers. Alt sagde: “Løbetid” – altså bortset fra de manglende blodpletter. Udover dem hun havde placeret én gang.

Så jeg smed håndklædet i ringen og ringede til dyrelægen i går. Forklarede modvilligt, at jeg ikke kunne finde ud af om min hund var i løbetid og understregede hvor sært hele setup’et var, så de ikke skulle tro, at jeg var helt dum. Viste sig, at dyrelægen virkelig havde troet at jeg var dum, fordi hun troede at Dexter var en hanhund inden vi mødte op til konsultation….

700 bobs senere kunne vi allesammen konstatere, at Dexter er en tæve. At hun ikke havde blærebetændelse og ingen vidste om hun er gået i løbetid eller ej. For 700 kroner ingenting, kunne man fristes til at sige. Den eneste synlige forandring der har været, var at hun for første gang i to uger pænt spiste sin mad da vi kom hjem i går og tonede den bims opførsel lidt ned. Jeg tror hun tænkte, at hvis hun gjorde det, så slap hun for at kommet et sted hen, hvor de propper et termometer op i måsen på hende og rører hende alle de upassende steder.

Men det er som om hun allerede har glemt det i dag. Og jeg har stadig betalt 700 spir for det. Og går stadig og spørger Dexter 10-20 gange om dagen: “Er du i løbetid??”. Mest fordi jeg nu gerne vil se lidt blod for alle de penge. Det er vel ikke for meget forlangt?