Dette indlæg er konkurrence indlæg til Spies’ blog-konkurrence. Så kommenter, like, del – og frem for alt STEM inde på denne side!

Nogle gange er det bedst at bestille rejser på tom mave. Uden helt at vide, hvad man går ind til. Det var det vi gjorde, da vi efter nogle hektiske døgn endelig fik bestilt rejsen. For som sædvanlig var vi ikke dem der havde bestilt sommerferien et år i forvejen. Faktisk var vi kun en måneds tid fra afrejse, da vi hev vinderen i land.

Vi skulle til Sicilien. Og hold nu op, hvor skulle vi ud og se på noget historie. Der var faktisk ingen grænser for, hvor kloge vi skulle blive på den ferie – altså når vi ikke lige lå på stranden.

Så planen var klar. Rejsen var bestilt. Der var kun tilbage at koordinere indhold af kufferter, og så var vi afsted.
Men af uransaglige årsager, havde vi overset det der viste sig at blive hovedattraktionen på ferien: Maden.
Hvordan tre mad-entusiaster kunne glemme den vigtige faktor i skyndingen forbliver uvis – men ferien ændrede sig drastisk fra allerførste måltid.
IMG_2437Pludselig var al det der historie og seværdigheder ikke lige så vigtigt, som at nå at æde sig igennem øens delikatesser og landets retter. Pludselig brugte vi næsten al vågen tid på at planlægge næste måltid. Panikken begyndte også at brede sig, som tiden gik. Vi havde jo kun én uge! Kunne vi nå alle retterne? Var det okay at spise to til tre retter både til frokost og middag? Hvad var reglerne!?
IMG_2659Vi gav fanden i reglerne. Der var jo mad der skulle spises! Så vi fortsatte ufortrødent som var hvert måltid Den Sidste Nadver. Lige indtil undertegnede måtte gå the sicilian walk of shame ned på apoteket. Hvor de jo ikke talte engelsk. Og hvor jeg på halvt engelsk, halvt italiensk, som jeg jo ikke kan, forsøgte at forklare, at jeg havde forstoppelse. Og at jeg gerne ville skide nu. Som i NU.
Halvandet døgn senere var problemerne fikset, og vi var back in business, og kørte ufortrødent videre.
IMG_2508Det var det hele værd. For i de små glimt i den uge, hvor vi fjernede fokus på mad, var der jo rent faktisk så meget andet at lave. Og vi var da både oppe på vulkanen Etna og på roadtrip i de små bjerge og se Godfather-byerne Forza d’Agro og Savoca, hvor det bare ikke bliver mere lokalt.

Helt autentisk; lokale mænd der sidder og spille kort foran kirken

Helt autentisk; lokale mænd der sidder og spille kort foran kirken

Jeg er pjattet med Sicilien, selvom det er den eneste ferie-destination, der har givet mig forstoppelse i en sådan grad, at jeg burde hade den. Men det er svært at hade noget, som er så skønt – og jeg er sikker på, at det ikke var Siciliens mening at give mig forstoppelse. Hvorfra kunne den også vide, at jeg ikke havde nogen skam i livet?