The CityGirl

Ord-elske-liste I

Visse ord er bare mere awesome end andre – ingen ved hvorfor. Sådan er det bare.

 1. Kano – lige så nederen det er at padle i kano, lige så fantastisk er ordet! Jeg ELSKER det ord. All time yndlingsord – ved ikke hvorfor. Ville bare ønske det var noget sejt der hed det…
 2. Obo – igen; træls genstand det dækker over. Men ordet i sig selv er lækkert på den absolut sære måde.
 3. Striks – Bliver brugt alt for lidt. Måske fordi folk ikke er strikse længere.
 4. Lemur – Sært dyr, der skal være glad for sit navn!
 5. Ninja – Sejt ord, der også dækker over noget sejt.
 6. Træls – Jeg er fuldstændig ligeglad med hvad alle ikke-jyder siger. Træls er et FANTASTISK ord, som er total-dækkende – bare lyden i det, siger det hele. Er selv ikke-jyde, og muligvis den største fan af det ord – og synes det er træls, at ikke-jyder ikke bare tager det ord til sig, i stedet for at tale dårligt om det. Kom igang!
 7. Krymmel – Godt ord. God ting.
 8. Føjte – Alle burde føjte noget mere, bare for at bruge ordet!
 9. Milliard – Ikke nok med at man gerne vil have en milliard kroner, så ligger ordet lækkert i munden.
 10. Dadel – Svært ikke at sige affekteret, derfor holder det maks, og eneste grund til at købe det i julen, så man kan byde sine gæster en dadel.

Categories: liste

Hverdagstanke #30 » « Ynkelighed sucks!

23 Comments

 1. Jeg siger tit træls, selvom jeg er københavner :)

  • The CityGirl

   10. december 2012 — 16:53

   Sådan! Så skal vi bare have alle de andre til det også :-)

   • Jeg har indtryk af, at træls efterhånden er landsdækkende? Derudover har jeg set rigtige jyder bruge en intetkønsform, “det er trælst”. Det bliver det kun bedre af. :)

    Offipyk-ord kan også være fantastiske. “Dersom” er f.eks. et næsten kult-agtigt ord, som burde blive brugt meget mere, end det gør. :D

    P.S. angående dadler: :P
    http://www.youtube.com/watch?v=1Y5-CblwYgo

    • The CityGirl

     11. december 2012 — 17:23

     Det er desværre langt fra landsdækkende – kender stadig alt for mange der stejler over det :-(
     Er ikke sikker på om jeg er pjattet med intetkøns-varianten af den… Det må jeg lige tænke over!

 2. Og jeg er jyde og siger træls hele tiden :-D Bare sæt i gang. We love it!

 3. Elsker du har krymmel med på din liste. Jeg tænker sjældent på det ord, men man kan jo ikke andet end at smile, når man siger det. Og obo er også bare helt i top. Men det er fordi, at det lyder som en sød bamse (lidt lige som diddl)

  • The CityGirl

   10. december 2012 — 19:05

   Man tænker for lidt på krymmel – og bruger det også for lidt… Men det er bare svært at få ind de fleste steder. Endnu en grund til at sætte pris på det, når man endelig kan få lov til at sige det ;-)

 4. Absolut gode ord. Kan også godt lide ordet “filejs” – da jeg var yngre spurgte min mor af og til “hvad er han for en filejs?”

 5. dvæle og dvask er mega fede ord…det siger bare totalt hvad man er i færd med….

 6. Min 4-årig siger meget dog – jamen, der lå dog sne på fortorvet; vi fik dog spejlæg til frokost; jeg glemte dog mine sutsko…etc. Fantastisk – og får ham til at lyde meget gammelklog – på baggrund af et enkelt ord.
  Kan godt li’ sige nuvel (- og så holde en lille kunstpause), ihærdigt – fordi det siger lidt mere end bare at man prøve (især til min chef) og allrighty – ved ikke hvorfor, men det kommer hver gang jeg prøver at slippe af med nogle og ligesom skal ha’ dem ud af røret/væk fra mit kontor

  • The CityGirl

   10. december 2012 — 21:30

   Haha! Din søn skal så meget have en pibe i julegave! Så får han også altid ret, for folk der peger med piber har altid ret ;-)

   Nuvel er også et glemt fyldord – dét skal jeg klart til at bruge noget mere! Der er sådan en fin distance og overbærenhed i det ;-)

  • Hvor pudsigt, min 4 årige siger også dog hele tiden :-) Måske er det en 4 års ting.

 7. Men Ninja er jo et tilladt pigenavn nu… Dér kammer det så lige over og bliver pænt irriterende. Ellers tjek til resten. Mangler kun kardemomme… Det kan man ikke hedde, vel?

  • The CityGirl

   11. december 2012 — 10:53

   Det kan man sikkert…. Man kan vel hedde næsten alt! Men bare fordi folk er nogle idioter og kalder deres børn fucked up ting, så synes jeg ikke det skal ødelægge vores glæde ved ordene. Vi nægter bare at anerkende at awesome ord er godkendt som navne…

 8. Der er jo også det fantastiske ved ordet dadel at det hedder date på engelsk, så man kan spørge alle sine (ihvertfald engelsk-talende gæster): “Do you want a date?”

  • The CityGirl

   11. december 2012 — 10:54

   Uh, ny viden! Tak! :-)
   (Men dadel er bedre end date – ordmæssigt. Dog vil jeg nu gøre alt for at komme til at byde engelsktalende (mænd) dadler!!)

 9. Du altforbarmende!! Sagt med høj og lidt skinger stemme virker det bedre end mere almindelige udbrud. Specielt hvis man ligner en der plejer at sige fuck …

  • The CityGirl

   11. december 2012 — 17:22

   Haha! Jeg nok både ligner og er en der siger ‘fuck’ – vil prøve at få ‘du altforbarmende’ ind i stedet. Det er jo også pænere ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑