For første gang siden operationen, var jeg i dag sådan rigtig ude i den virkelige verden på helt egen hånd. For når man én gang har været så hævet i fjæset at man lignede en der var blevet ‘fatboothed’ IRL, så bliver man sært hæmmet, og kan ikke helt overskue hvad der foregår udenfor matriklens trygge vægge.

Måske er det fordi jeg stadig føler mig mere hævet end er. Måske fordi jeg stadig mangler fuld følelse i underlæbe og hage. I hvert fald var det en ganske stor ting for mig at stoppe i Lyngby Storcenter (af alle steder…) på vej ud til mine forældre.

Selvom målet var Lyngby Storcenter, så glædede jeg mig lidt. For jeg havde lyst til at shoppe. Havde lyst til at være god ved mig selv. For hvis der er noget der udløser medlidenhedsshopping-point så MÅ det da være kæbeoperationer.

Og så stod jeg ellers der i Lyngby fucking Storcenter onsdag eftermiddag omgivet af julepynt og teenagepiger og følte mig instantly træt. Ikke bare i kæben, men ligesom hele vejen igennem kroppen og ud forbi min intimsfære – og havde egentlig mest lyst til at vende om. For der findes faktisk ikke noget mere demotiverende og dræbende for ens shoppelyst end julepynt og teenagepiger.

Alligevel blev jeg. For nu var jeg jo ude – og ingen ved hvornår det sker igen! Så jeg slæbte mig igennem den ene butik efter den anden, igennem horder af teenagepiger og julepynt – og var langsom! Jeg har aldrig shoppet så langsomt før! Det var ganske enkelt hårdt. Og for hver gang jeg stod og stenede ved et stativ, vurderede om jeg skulle skride eller kigge på det næste stativ, slog det mig: “Fuck, hvor er du langsom! Tag dig dog sammen!”.

En time blev det til, før jeg kastede håndklædet i ringen – og det var kun fordi der var en ekspedient der begyndte at tale til mig. Det magtede jeg ligesom ikke. Så jeg kørte derfra med et ringe udbytte, for en ellers garvet shopper.

Åbenbart er shopping, ligesom alt andet, også noget man bliver ufattelig langsom til, når man har været under kniven. Og så giver jeg teenagepigerne og julepynten en stor del af skylden.