The CityGirl

Fem minutter i and

Jeg troede faktisk at jeg var home-safe i år. At i år kunne jeg lave single-tricket, og bare vælte ind ad døren juleaften klokken fem minutter i and – muligvis helt rock’n’roll og uden indpakkede gaver, så jeg lige også skulle ordne det. Altså storebror-style.

For eftersom mine forældre ikke skal holde jul, skal jeg ikke pynte juletræet. Og eftersom jeg ikke skal pynte juletræet, bør min mødetid tidligst være fem minutter i and. Troede jeg. Lige indtil jeg talte med min bror i dag.

For min storebror har inviteret, og selvom vores samtale handlede om alt andet end jul, formåede han alligevel at få kørt samtalen over i noget der grangiveligt mindede om ægte julepanik, så man næsten skulle tro han var en spelt-mor.

Pludselig skulle jeg stå for slik til juletræet, og senere i samtalen var jeg også blevet ansvarlig for mandelgaverne, småkagerne og muligvis også anden. Jeg prøvede at afværge. Prøvede forsigtigt at forklare, at slikket til juletræet ligesom ikke var noget man kom med, men at det jo var der, når vi andre kom. At juleknas og småkager er noget mor står for (det plejer hun jo?!) og det der med mandelgaver var slet, slet ikke noget jeg var voksen nok til at have ansvaret for.

Han afslog. Bare sådan. Holdt en lang tale om hvor besværligt og dyrt det er at holde jul. Jeg prøvede at sige, at jeg altså ikke er voksen. Og så fik jeg at vide, at jeg ville få en mail om hvad jeg skal have med, inden han lagde på. Bare sådan.

Jeg er på nippet til at ringe til min mor og sladre (også fordi han mobbede mig med at have tykke kinder…). For det er da mega uretfærdigt at han uddelegerer ting til mig, som om jeg er en af de voksne! Han er 40, og har ikke bidraget til juleaften før nu. Det giver altså mig 9 gode år at løbe på, før jeg skal tage noget som helst jule-ansvar!

Categories: jul

Urutineret » « Hverdagstanke #29

19 Comments

 1. Det bekræfter jo bare at man bør skride udenlands til jul :)

 2. Du køber jo bare en virkelig dårlig mandelgave (opvaskemiddel?) og kun det kedelige slik til træet… Så får du i hvert fald ikke tjansen næste år :)

  I år har jeg været så smart at blive gravid OG afmelde eksamen. Dvs. dovnejul! Ingen pligter andet end at sidde og se yndig ud med kæmpemave og bede om mere marcipan – og masser af ægte, opgavefri juleferie.

  Til gengæld overvejer vi så at gå helt i den anden grøft og være dem der holder julen næsten år.

  • The CityGirl

   26. november 2012 — 22:25

   Jeg sad faktisk lige og overvejede om jeg kunne nå at blive gravid… Det kan jeg jo godt, men ikke sådan rigtig gravid gravid – og alligevel lidt voldsomt at gå all in på enlig mor, bare for at slippe for at tage mandelgaver osv med… ;-)
   Nyd din dovnejul!!! :-)

 3. Som hende der har holdt jul 3 gange og hænger på den igen i år, føler jeg mig snydt! Jeg vil også kunne uddelegere! Ser mig nu nødsaget Til at skabe mig så hysterisk af stress, at ingen vil holde jul hos mig igen. Ever.

  Er der nogen der er med på at stikke af til udlandet?!

  • The CityGirl

   26. november 2012 — 22:26

   Du kan da bare uddelegere? Det er jo åbenbart det man gør….

   Men ellers er jeg frisk på udlandet! Hvornår tager vi afsted?

 4. Jeg er med på udlandet – helst et sted uden juletræer, and og julepynt. Næh, sol, strand og masser af drinks derimod…… :)

  • The CityGirl

   26. november 2012 — 23:48

   Lige mine ord! Hvor tager vi hen? Thailand? Sydamerika? Hvor? ;-)

   • Jeg har lige set et tilbud med 14 dage i Caribien for 7000 ,- Jeg er SÅ klar på at marinere mig selv i rom og fræse rundt på vandscooter i 2 uger!!
    Og nej, der kan ikke uddelegeres. For gæsterne er kommer putter massive mængder citronskal i risalamanden (AD!) steger en and så tør, at den nærmest er kremeret og mandelgaver har det med at bestå af grønne gelelys i glas….
    Der sætter jeg alligevel grænsen!

    • The CityGirl

     28. november 2012 — 19:34

     Fedt! Kan jeg låne 7000 af dig? ;-)

     • JA! Mit overtræk er alligevel så grotesk, at inden lægger mærke til om der er 7 kg mere eller mindre!
      (Du burde give dig selv en treat for at have holdt bøjlehelvedet ud)

      • The CityGirl

       29. november 2012 — 23:36

       Super! Så lægger du bare ud for os ;-)
       Og ja, jeg skal have en treat – men havde jo ikke budgetteret med at den skulle falde allerede nu… Overvejer at inddrage alle julegaver, og bare købe én stor til mig selv: “Beklager lille niece, moster/faster har fået bøjlen af, så derfor er der ingen gaver til dig!” – er bare ikke sikker på hvordan den vil spænde af i den virkelige verden…

 5. Dumme storebror. Så længe man er single, er man fritaget enhver form for ansvar. Det ved alle. Så snart man sidder i “barn, bil og bodegamave-suppedasen” skal man alligevel tage så meget ansvar, at juleslik og mandelgaver er en smal sag. Men ikke før. Ikke et sekund!

  • The CityGirl

   27. november 2012 — 18:25

   Ja, det skulle jeg også mene. Men åbenbart er der divergerende meninger om det… Jeg henviser til dig næste gang emnet kommer op! ;-)

 6. Det skal du da ikke finde dig i! Min lillebror, som er meget ældre end dig, er også single, og han har ikke mange julepligter. Hjælper lidt hist og her med at brune kartofler og så’n, men ingen egentlige pligter. Overhovedet! (Til gengæld er der visse andre (guess who), der står for det meste, også de år, hvor juleaften holdes hos mine forældre. Men det er en helt anden historie). Jeg synes, du skal meddele din storebror, at blogland har vetoet enhver form for jule-indsats fra din side. … Men at du – som en stor gestus – godt vil købe en enkel marcipangris som mandelgave.

  • The CityGirl

   28. november 2012 — 19:36

   Sejt! Det siger jeg til ham – og hvis han stadig er besværlig, så smider jeg bare kæbeoperations-kortet. Og hvis det stadig ikke hjælper, så sladrer jeg til min mor ;-)

   PS. Hvor køber man marcipangrise?? Fåes det alle steder?

 7. Hep, hvornår tager vi til Caribien? :) Ses til næste år jul (eller…..I hope not).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑