The CityGirl

Livet i venteværelset

Hele dagen i går foregik i et venteværelse. Stort set. Og når jeg glimtvis ikke lige befandt mig i et venteværelse, var jeg i hænderne hos alle mulige mennesker, som talte meget om alt det jeg kan og ikke kan, når vi om 11 dage skal til årets event; Den Store Kæbeoperation.

Først sad jeg først hos tandlægen, der havde glemt at få aftryk og skinne med fra Svendborg. Og derfor måtte udskyde min tidlige tid til efter hospitalsbesøg.
Og mens jeg kørte over til OUH, tænkte jeg kun lidt bittert på den ekstra time jeg kunne have sovet. Den der time mellem 6 og 7.

Men heldigvis skulle jeg hurtigt sidde i et nyt venteværelse. Og vente. Og så fik jeg en masse information. Som at jeg skal være indlagt i 2-3 dage fremfor bare 1 dag. At jeg skal være nærmest bundet sammen i munden i 6 uger. Og at jeg bare skal blende noget fisk og æg så jeg kan indtage det (not gonna happen!). Og tusind andre ting.

Så gik jeg videre og satte mig i et nyt venteværelse. Og ventede. Og ventede. Indtil der kom en narkoselæge og fortalte mig om narkose, og hvordan det foregår (stadig ved at skide grønne grise over det). Og det jeg ligesom mest bed mærke i var, at jeg åbenbart har en SÅ lille næse, at det skulle noteres i papirerne ifht. slanger og stads – og nej, jeg har ikke et yndlingsnæsebor, som jeg også blev spurgt om.

Efter at have fået konstateret mini-næse, fandt jeg et nyt venteværelse, hvor jeg ventede halvanden time på at få taget en blodprøve at en sur, sur laborant.
Og så var der gået fire timer!

Heldigvis skulle jeg tilbage til tandlægen og sidde i deres venteværelse, indtil jeg kunne komme ind og få prøvet den skinne, som startede dagen med at være væk.

Og kun 10 timer efter jeg havde startet dagen i København, kunne jeg forlade Odense – med en buket blomster fra tandlægen, som undskyldning.

Der er 11 dage til jeg skal opereres. Indtil da nægter jeg at beskæftige mig mere med noget som helst der har med tandlæger, hospitaler eller venteværelser at gøre.

Categories: tandlæge

Mit liv som Anni Fønsby » « Mit liv som vampyr

27 Comments

 1. Hold.Nu.Kæft. – det lyder kedeligt. Uendeligt røvsygt!
  Afdeling BFG…der bliver virkelig arbejdet med forståelsen. Kom lad os lave nogle uforståelige TPF’er (TPF: tre-punkts-forkortelser!).

  Nåh…men jeg kom i tanke om at jeg vil skrive til dig at du skal huske at købe noget proteinpulver til at hælde i din mad i de dér dag (uger)…

  • The CityGirl

   12. oktober 2012 — 11:50

   Det var det også – også uendeligt! Verdens længste dag!

   Og ja, lægerne har også sagt at jeg skal indtage sådan nogle proiteindrikke og ting i den dur – så proteinpulver vil sikkert også være en god idé. Men jeg aner INTET om sådan noget… Kender du noget? Noget der kan anbefales?

   • Proteinpulver gør man, så vidt jeg har forstået, bedst i at købe i en helseforretning, da dem man køber andre steder, som i sportsforretninger, er noget syntetiske og dermed ikke særlig sunde. Måske kan du med fordel købe lækre juicer og drikke samme sted..

    • The CityGirl

     12. oktober 2012 — 17:53

     Det lyder meget rigtig! TAK for tip – er jo som sagt helt lost på det område :-)

     • Jeg har købt proteinpulver i Matas. Mit smager af vanilie. Det er lidt oversødt i smagen, men det mætter godt. Jeg bruger det i smooties om morgenen.
      Held og lykke med operationen! Det skal nok gå godt. Narkose er ikke slemt. Bare få dem til at fortælle alt hvad de gør. Det synesm jeg er rarest. Kan godt lide når de ‘tæller en i søvn’, så synes jeg det er mere trygt.

      • The CityGirl

       16. oktober 2012 — 18:26

       Hvad hedder dit proteinpulver? Hvis sådan noget da hedder noget….

       Og ja, du har før sagt det der med at de skal tælle en i søvn – den har jeg virkelig husket :-)

   • Uhhh…der er mange forskellige typer. Der er Maxim, som faktisk også laver måltidserstatninger (spørg mig ikke om smagen). Men der findes også Maxim Extreme protein, som er rent proteintilskud med lidt tilsætningsstoffer i (så det ikke klumper) og med smag (jordbær, choko og vanilje) – og så valleprotein, som faktisk er øko, men uden smag. Vallen smager ikke af noget, og herhjemme blander vi det op med mælk og lidt nesquick – og så er det faktisk ligesom chokolademælk. Der er ikke tilsætningsstoffer i valleprotein, og derfor skal det røres godt, men altså – you live, you learn. Synes ikke at det er slemt. Men ofte så betyder “tilsætningsstoffer” gerne om det klumper eller ej…
    Jeg er nok mest til valle, som vi køber i Sund Fornuft i starten af Classensgade fordi at det kan ryge i alt pga. den neutrale smag og fordi at det passer supert til nesquick. Det hedder Amino-Complex Valleprotein og kommer i hvid bøtte med gul label.
    Du kunne måske også finde nogle Recovery Shake (på køl i Føtex, 7-11, Brugsen…tror ikke Netto, men de er til at finde – jeg har været i 7-11). Det er fifty-fifty protein/kulhydrat – og derfor lidt måltidsagtigt og sikkert meget nemt for dig at “klemme” ned i de dér dage.

    Slut herfra…anede ikke at jeg faktisk vidste så meget om den slags…føler jeg bør overveje en stilling som kostvejleder i FitnessDK med speciale i patienter fra OUH. Jeg aner ikke en disse om kost (er polit), men det lyder meget fornuftigt, det som jeg har skrevet!

    • The CityGirl

     13. oktober 2012 — 17:54

     Du skal SÅ meget være kostvejleder i FitnessDK med speciale i håbløse patienter fra OUH! I’m impressed! Og meget taknemmelig for udførlig info :-)

 2. Skal en sød, lille næse nu også være en ulempe? Så er det da godt, at en anden en har sådan en helt almindelig kartoffeltud. Jeg begynder at få rimeligt ondt af dig :-( Eneste lyspunkt må være, at du ender med at være ualmindelig åleslank!

  • The CityGirl

   12. oktober 2012 — 17:55

   Ja, åbenbart er små næser ikke sårn helt optimale operations-mæssigt… Kunne faktisk ikke lade være med at blive lidt fornærmet over det! Hun kunne i det mindste lige have sagt at min næse var pæn ;-)

   Og tak for medynk – forhåbentlig bliver kæbe, tænder und alles også pænt! Hvis ikke det lyspunkt er der, så ved jeg faktisk ikke helt hvad jeg laver.. ;-)

 3. For første gang EVER føler jeg glæde ved min kæmpesnude og jeg er iøvrigt ikke begejstret for narkose.
  Men fx valleprotein er ok eller risprotein hvis man ikke tåler mælk. Helseguruerne har nogle foretrukne, du kan se på nettet.
  Indrømmer dog at jeg tænker smoothies ( med sprut) og milkshakes (med sprut ) lige som suppe også må kunne gå? Og iced latte!

  Ellers lyder det så røvsygt at det næsten ikke er til at holde ud

  • The CityGirl

   13. oktober 2012 — 17:57

   Haha! Elsker at du vil putte sprut i det hele – lidt ligesom min chef der synes jeg skal putte hash i alt ;-)
   Og ja, kosten kommer til at hedde suppe, smoothies og is/milkshake – og latte on the side. Og så kan jeg forstå på jer, at det er valleprotein der er the shit…

   Og ja, røvsygt er ordet – måske suppleret med nederen…

 4. Er du helt sikker på, du vil det her? Har glemt alt om hvorfor…har du virkeligt så ondt, at operation er nødvendigt? Pyh, har helt stress på dine vegne. Håber det går lynende hurtigt, nemt og smertefrit (øhm, hvad med panodiler? Hvis munden er syet sammen, kan du så sluge dem? )

  • The CityGirl

   13. oktober 2012 — 18:01

   Ja, det spørgsmål stiller jeg også mig selv en del – men synes jo også det er for dumt at springe fra nu; så vil et helt lorteår med bøjle være spildt..
   (Og hvorfor er kort fortalt “bare” skæve tænder, hvor det ikke ville hjælpe med bøjle uden operation, da det så ikke ville holde… Tror jeg.. Har også selv glemt hvorfor jeg egentlig piner mig selv..)

   Og de påstår at man godt kan sluge piller; man får vistnok noget fantastisk narko efter operation – men at man lige skal lære det… Glæder mig dog til killer narko! Det må være godt, når der står i papirerne at man bliver trappet ud af det…

 5. Forresten så kan man også få måltidsshakes på apoteket, så man er sikker på at få alle vitaminer osv. ( og selv tilsætte sprutten) De fåes med alle mulige forskellige smage, så du undgår at skulle rende rundt med en stavblender i tasken.
  Er der ikke også en suppeshop på Nørrebro?

  • The CityGirl

   14. oktober 2012 — 15:47

   Fatter ikke at du ikke i det mindste har en brevkasse – du ved jo ALT om det der ;-)
   Og jo, der er da vist i hvert fald en grød-bar (?!) i Stefansgade.. Kan godt være man kommer til at blive fast kunde der, når man får lov til at gå over til blød mad…

 6. Hold da op nogle prøvelser! Og de der fynboer virker da ikke så tjekkede igen (hvilket du da ellers godt kunne have brug for med det du har gået igennem og skal igennem)

  Føler med dig

  • The CityGirl

   14. oktober 2012 — 15:48

   Tak :-)
   Og ja, det har været en rimelig utjekket uge for fynboerne. Jeg håber det er en engangs forteelse, for de har jo været ret tjekkede ellers…

 7. Prøv lige de der protein-ting, før du bliver opereret – ingen af dem faldt i min smag. Hvis det ‘bare’ er skæve tænder….du må godt nok være forfængelig, håber det er lidelsen værd (har lyst at kramme dig og sige ‘du er god nok’ i håb om du dropper den frygtelige operation)

  • The CityGirl

   15. oktober 2012 — 21:11

   “Bare” skæve tænder er den korte version – eller det var det der var startskuddet til det hele. Der er en masse andet i det. Så det er ikke ren forfængelighed, selvom det har noget at skulle have sagt; jeg har ikke smilet med mine tænder i 18-20 år – så man skal ikke kimse af at det er noget der kan være hæmmende. Det har jeg fundet ud af efterfølgende – vel på samme måde som folk med små bryster kan være hæmmet af det også. Men det var altså ikke det der gjorde udslaget; det var problemer med en “klemt” tand.
   Men tak for opmuntring :-) Jeg dropper dog ikke operationen (selvom jeg jo har lidt lyst), for nu er jeg trods alt nået så langt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑