The CityGirl

Slap dog af med de krydderier!

Det er ikke nogen hemmelighed at i samme omgang, som jeg har konstant optur over min nye lejlighed, så har jeg også fået lyst til at lave mad. Sådan rigtig mad! Italiensk mad – og lidt moules on the side.
Jeg har også fået aktiveret mit rengørings- og oprydningsgen. Sådan da. Men det er ikke noget vi skal tale om.

Så i går, da jeg lå inde på sofaen hele dagen, og ikke spiste andet end popcorn og M&M’s, tænkte jeg, at ville lave pasta med kødboller i dag. Altså helt oldschool, autentisk, siciliansk pasta. Hvor svært kan det være?

Med en lang indkøbsliste og memorerede opskrifter fra net og kogebog (ja, jeg har endda også købt en kogebog!) gik jeg i krig i Føtex. Og det gik meget godt til at starte med. Men så nåede jeg til krydderierne. Som for så vidt gik fint nok med at købe. Det rigtige problem opstod først, da jeg var kommet hjem, havde smidt plastindpakningen ud, smidt urterne i potter (og stået og beundret dem lidt i min vindueskarm; det ser jo skide prof ud!), gået ned med skraldespanden – og SÅ skulle jeg i gang.

Men jeg aner jo ikke rigtig hvad der er hvad – udover basilikumen. Resten er jo fjorten sider af samme sag! Og hvordan ser merian ud?! Tilsidst resonerede jeg mig frem til, at jeg vistnok kun havde købt det som skulle i retten. Så jeg sjussede mig frem. Sårn lidt af det hele. Hvilket tydeligvis var for meget af det hele.

For mit problem er jo, at jeg nærmest ikke har lavet noget mad – men jeg har spist det meste. Så jeg ved hvordan det skal smage. Og det smagte ikke helt rigtig. Det smagte ligesom af at nogen var gået all in på alt for mange krydderier. Men ikke decideret skidt. Bare ikke helt rigtig.

Jeg er stadig skide stolt – og jeg har stadig (ukendte) krydderier stående i vindueskarmen, som ser mega prof ud! Men godt, at jeg ikke blev SÅ meget fanget af stemningen at jeg lige skrev til Miss Cool at hun skulle svinge forbi. For det var jeg lige ved. På den helt overskudsagtige, irriterende måde.

Vi skal lige have afstemt krydderierne inden andre skal smage det. Eventuelt skal vi også lige lære hvad der er hvad… Men i det mindste SER det helt rigtig ud!

Categories: gør-det-selv

Ligesom en avocado » « Gi’ mig et O!

4 Comments

 1. Haha, love it. Du har da fået kødboller til at hænge sammen og alt muligt, så det der med krydderierne, skal du nok få styr på! ;)

  • The CityGirl

   3. august 2012 — 11:38

   Du har ret; jeg er faktisk nået et utrolig langt stykke! Det er vel kun krydderierne der mangler at blive afstemt…

 2. Here is the deal…du tager billeder af dine urter i karmen, lægger dem ud på bloggen og så skal vi – dine søde, selvforsynende læsere – nok få sat navn på…(og der røg jeg så selv af…ikke en skid selvforsynende, og jeg kan kun hjælpe til med basil, som du selv kan klare…merian…ligner det ikke timian..?!)

  • The CityGirl

   3. august 2012 — 16:55

   Haha! Ja, det lyder til at det vil gå meget godt med “Gæt en urt” ;-)
   Min mor har lige været her og fortalt mig hvad de er. Har allerede glemt det… Det kan tydeligvis ikke være vigtig viden når det ikke sidder fast!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑