The CityGirl

That awkward moment

Det kan godt være, at jeg er et rimelig privat menneske, men jeg er normalt ikke et sippet eller voldsomt blufærdigt menneske (altså udover de ting, som jeg synes folk virkelig skal holde i privaten). Og jeg har normalt ikke svært ved at sige nogen som helst ord.
Kun når jeg står på apoteket. Og det går bare ALTID hen og bliver pinligt og mærkeligt.

Hver gang står jeg og beder til, at jeg ikke det ikke er den gamle der skal ekspedere mig. Ikke fordi han ikke er flink, men det bliver bare ekstra awkward når det er ham. Hver gang står jeg og beder til at det bliver en af de unge kvinder. Og hver gang bliver det den gamle mand.

Sidst fik vi os en sludder om svamp i de nedre regioner, som var absolut prima akavet.
Og i går fik vi os en snak om p-piller, hvor jeg følte mig hensat til at være 15 og helt uvidende på det område. Jeg ved jo godt hvordan det foregår! Jeg er bare blond og glemsom!

– Jeg skal have nogle p-piller, men jeg ved ikke om der er flere på recepten…, siger jeg, mens jeg står og træder vande henover mine fødder.
– Ja, der er en gang tilbage
– Super! For jeg skulle starte igår, og så kunne jeg ikke finde min pakke, og jeg ved ikke om jeg stadig har, men jeg kunne i hvert fald ikke finde den, og det ville jo være besværligt hvis jeg skulle have fat i lægen, og jeg skulle jo være startet igår…
– Men du skal bare ringe til din læge og bede om en ny recept
– Ja, det ved jeg…. (Men nu er klokken 17.28 og jeg er sådan ca. et døgn for sent med dem, og lægen har ligesom lukket, og jeg passer en hund og skal flytte om lidt!)

Nå, men for lige at tage brodden af det der akavethed, har jeg derfor gjort det til rutine lige at købe noget andet. For så kan vi jo altid tale om det! Og da de lige havde sådan en mund-spejl (hedder det det??), kunne jeg jo passende nappe det med. Jeg bør jo have det fulde kit til alt det her bøjle-halløj. Og har man sagt mund-spejl (hedder det virkelig det??), så må man jo også sige “hylster til tandbørste”. Eller det skal man ikke sige, for det bliver bare en ny og besværlig samtale, hvor man, når man er mig, og konsekvent oversharer på apoteket, kommer ud i lange forklaringer om tandbørster og bøjler og tandbørster i tasker osv osv.

De havde ikke sådan et hylster, så jeg tog bare p-pillerne og mund-spejlet (really??) – og konstaterede på vej ud, at Den Lækre Apoteker er tilbage. Selvfølgelig er han det, nu hvor jeg flytter.

20120315-003007.jpg

Categories: agurketid

Mandehade-liste #19 » « Helt old school teenager

23 Comments

 1. He he, kender det godt. Skal man bare ha’ noget penicillin, så er det den jævnaldrende dame/kvinde/pige, der ekspederer. Men skal man have svampemidler eller andre spændende ting, så er det altid en, der taler enormt højt, der står bag skranken – og som insisterer på at forklare, hvordan midlet virker …

 2. Ej! Hvis ham den lækre er tilbage og du alligevel flytter, så er det da bare om at komme ned og købe noget helt almindeligt og prøve at komme i snak med ham (og hvis du ikke gør det i første omgang, så bare ned igen og køb almindelige ting – tænk hvor meget myggebalsam og jod og den slags du får brug for derude på landet og så kan du passende lige fortælle, at du flytter og på en eller anden måde få arrangeret en date)

 3. Cecilie har så meget ret. Ind med en let samtale om besværlighederne ved at flytte og skrækken for ikke længere at høre til, “åh hvor ville det være godt at kunne mødes med dem der stadig er i Bronx”. Grib chancen.

  • The CityGirl

   16. marts 2012 — 00:04

   I får det jo til at lyde så nemt! Har I læst indlægget? Jeg er jo typen som siger alle de forkerte og helt irrelevante ting når jeg står på et apotek…
   Men okay, jeg vil i hvert fald overveje det! Tænke over hvad jeg lige kan købe, sådan helt casual…
   @Cecilie: Jod? Hvem bruger jod nu om dage? Findes det stadig??

   • Jens B. Rasmussen

    19. marts 2012 — 14:07

    Ting du kan købe ?

    Diverse badeting i rejsestørrelse “fordi du jo ofte rejser alene – men måske han kunne tænke sig at komme med næste gang?” så kan du flette et kaffe-driknings-planlægningsmøde ind i tidsplanen.

 4. Altså…jeg undres bare…hvorfor starter du selv samtalen?! Kunne du ikke nøjes med “Super!” istedet for “Super! Blablabla…”. Er du nervøs – som i jobsamtale-nervøs – når du skal på apoteket?
  Det er fanme sjovt…og lidt underligt…for mig, som intet issue har med apoteker. Sjovt!
  Enig med de andre. Ned og køb en masse ting. Jeg har lidt småting, som skal hentes…dem kan du da sagtens hente for mig, ikk’?! (dog ikke jod…???)

  • The CityGirl

   16. marts 2012 — 09:18

   Jeg ved det ikke!!! Det er en eller anden mærkelig betinget refleks, som er virkelig, virkelig træls! Et normalt menneske ville jo bare kvittere med et “Super!” og så slut… suk!

   Men jo, jeg kan da hente dine ting til dig – altså med mindre det er noget, som kan gå hen og blive til pinlige samtaler ;-)

   • OK…men jeg frygter (forventer?) lidt at hvad som helst kan blive pinligt for dig…hmm…p-piller, noget vichy creme, vitamin piller til børn, solfaktor – det står på listen. Det kan godt blive pinligt. For dig. Forventer jeg. Men træning-træning-træning!!

    Kan man egentlig købe noget cool og lækkert på et apotekt?!?

    • The CityGirl

     17. marts 2012 — 15:59

     Det er jo det der er problemet! Alle apoteker-produkter lugter jo altid af at der er noget galt…
     Men okay, Vichy-creme og solfaktor burde være okay. Vitaminpiller til børn tror jeg bliver svært – der vil jeg bare komme til at tale for meget, og fortælle at jeg skal købe det til en kvinde, som jeg faktisk ikke kender, og så ringer de vel bare efter den blå vogn?

 5. Tanke – du må ikke købe jod. Det er til gamle mennesker og det dér “struma”…en gammelmands-sygdom. Kikset at købe jod af den lækre…no go!

  • The CityGirl

   16. marts 2012 — 09:19

   Tjek til no go med jod! Ingen grund til at folk (og lækre apotekere) skal tro at jeg i virkeligheden er en gammel mand….

 6. Du. Skal. Ned. På. Apoteket. Med. Mozartkugler.

  Skylder du ikke?

  • The CityGirl

   17. marts 2012 — 15:57

   Jo… men så var han jo væk, og så kom jeg til at spise Mozart kuglerne selv… Jeg har stadig dåsen, men måske lidt fesent at give ham en tom dåse?

 7. Man kan vel altid give den tomme dåse med invititation til at komme hjem og se dine Mozartkugler.

  Ai undskyld, har tømmermænd og virkelig dårlig humor. Jeg får også altid den gamle, meget hjælpsomme og indiskrete apoteker. Hvor man aldrig kan vinde.

  Fx. Hvis man siger man ikke har fået produktet før, kommer den lange udredning. Forsøger man en afværgemanøvre ala “ja ja, det kender jeg godt” kommer den lange forklaring om, hvor uansvarlig man er, når man skal have det igen. Suk,

  • The CityGirl

   17. marts 2012 — 23:17

   Men det ville jo sikkert være det det endte med der ville ske, hvis jeg gik ned for at give ham de lovede Mozart kugler… Altså hvis jeg skulle holde den nuværende stil ;-)

 8. Til gengæld er det godt blogmateriale. Og man skal jo ofre sig for sine læsere! …. ;-)

  • The CityGirl

   17. marts 2012 — 23:44

   Haha! Ja, det er rigtig! Overvejer da også at gå derned igen – altså kun for mine læseres skyld! ;-)

 9. Klart! Og glæder mig virkelig meget til fortsættelsen. Så er det sagt!

 10. Nå! Fik da virkelig startet noget med det der jod-forslag. Bruger man ikke jod på børn? Og til når der lige har været noget atomudslip? Tænkte bare at jod er en rimelig safe ting at købe, men det er det måske alligevel ikke.

  Men så plaster da! Og noget Vichy

  • The CityGirl

   18. marts 2012 — 21:51

   Atomudslip? Er det noget du altid er forberedt på? ;-)

   • Nope. Ligger faktisk ikke selv inde med jod men troede på en måde at alle ansvarlige voksne gjorde

    • Vi ansvarlige forældre (??? – mon det er mig selv?!?) bruger klorhexidin idag istedet for jod. Gør mindre ondt og renser vist også bedre. Men kan godt huske jod fra barndommen i 80’erne…

     Men tilbage til mozartkuglerne! Du bør altså finde på noget…du skylder jo altså. Så må du bruge undskyldningen som en breaker…Jeg mener klart at der må komme en fortsættelse. Venter i spænding…også på hvad du så får købt med fra apoteket næste gang…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑