The CityGirl

Jeg, en Like-skøge

Jeg har arbejdet hjemme i dag, og derfor hørt radio hele dagen, hvor der er blevet talt meget om Kulturredaktør, Anita Bay Bundegaards debatindlæg om Like-kulturen på Facebook.

Hun efterlyser at der skal være mere ærlighed og at man kun viser sin pæne og polerede side. At vi er gået hen og blevet positivitetsfascister og at vi iscenesætter hele vores liv.

Til det har jeg kun én ting at sige til Anita: Log af!

Man bestemmer jo faktisk selv hvad man vil vise på Facebook – og som jeg ser det, så er Facebook ikke meget anderledes end kaffeautomaten på arbejde, hvor man jo heller ikke står og fortæller om alle sine dårligdomme. Eller det gør Anita måske, men så ryger hun bare ud i den anden udskældte disciplin: Oversharing.

Og ja, jeg er en Like-skøge. Anita ville hade mig for det, så det er nok meget godt, at vi ikke kender hinanden hverken IRL eller på Facebook.

Ja, der er for meget overpræstation og spelt på Facebook – men klart hellere det end at skulle høre om de helt private ting. Dem holder vi altså i privaten.

Måske er Facebook en gigantisk ja-hat – men det er også det der gør den underholdende.
Der er meget galt med Facebook, men at begynde at klandre brugerne for at være for positive er vist udtryk for, at man ikke helt har forstået præmissen for de sociale medier. Og at man har glemt, at man jo bare kan lade være.

Categories: agurketid

Hvorfor superhelteevner er vigtige » « Mit liv som Best Man

7 Comments

  • The CityGirl

   13. februar 2012 — 19:38

   Hvis jeg kunne like din kommentar herinde, så ville jeg gøre det ;-)

   • Ja, det er altså sådan noget der mangler i kommentarfelter på blogs: en like knap.

    Men jeg må indrømme, at jeg ind i mellem (en sjælden gang) også godt kunne bruge en dislike knap

    • The CityGirl

     13. februar 2012 — 21:04

     Ja, en meget sjælden gang i mellem savner jeg det også. Men egentlig er jeg glad for at den ikke er der. For jeg synes ikke at FB mangler “negative værktøjer”; brugerne skal nok udtrykke deres utilfredshed, hvis de er det. Og hvis udgangspunktet er positivt, så hjælper det et stykke hen ad vejen til at det ikke skal gå over i ren mudderkastning.

 1. Enten er man enig og trykker “like” eller også man er uenig og skriver lidt om hvorfor man er uenig – det ville ellers bare afføde et tryk på “dislike” synes bestemt bedst om at man kan gå i dialog/diskussion om et eller andet det bliver vi alle klogere af på længere sigt. Så et hårdt tryk på Like herfra :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑