Man skal faktisk ikke undervurdere det at være arbejdsløs – det er ikke kun ansøgninger, a-kasse og trøstesløse hverdage med daytime-tv.

For når man får solgt sin lejlighed en onsdag aften og har optur med optur på, må man nødvendigvis konkludere, at arbejde bare kommer i anden række. At jeg for helvede bliver nødt til at drikke champagne og være glad, og så må virkeligheden komme når det kommer og jeg får øjne.

I sådanne situationer, skal man normalt spejde langt efter nogen der vil give en arbejdsdag med tømmermænd i bytte. Og det er jo ikke fordi de ikke vil, men det er bare fordi vi allesammen er blevet så pisse gamle at selv tømmermænd skal planlægges!

Det er her at det er awesome at have arbejdsløse veninder. For så kan man to dage i træk drikke champagne og sjusser, have optur med optur på, give boligmarkedet fingeren, lege at man ikke er så gammel at tømmermændene slår en halvt ihjel (og faktisk hjælper et boligsalg utrolig meget på at kurere tømmermænd hurtigt…) – og så i øvrigt bare arbejde hjemmefra for at få det hele til at gå op i en højere enhed!

Jeg elsker mine arbejdsløse veninder – uden dem, ville champagnen stadig bare ligge på køl, og så skulle man til at bruge weekenden på at drikke den, hvorimod jeg nu har fået overstået alle drukrelaterede aktiviteter inden, og dermed kan bruge min weekend fornuftigt. På at sove.