The CityGirl

Giv mig mine helligdage tilbage!

Nu er jeg ikke et særlig gudsfrygtigt menneske, men derfor kan jeg jo godt holde af en god fridag. Hvilket jeg i dén grad gør!
Så når jeg ser, at tåbelige politikere vil afskaffe Store Bededag, eller i hvert fald den del af den, hvor man har fri, så bliver jeg sgu lidt sur.

For i forvejen er Danmark jo et uland, hvad angår obskure helligdage og fridage! Det afskaffede vi allerede i 1770 i den såkaldte Helligdagsreform, hvor der lige blev slagtet 11 af slagsen – og indført selvsamme Store Bededag, som skulle gøre det ud for de afskaffede af slagsen (og hvorfor var det lige, at det ikke udløste revolution af dimensioner dengang?!).

Hvis vi ser på andre lande i Europa, så er der jo en milliard mærkelige ting de fejrer, og bare fordi vi ikke rigtig kan svinge os op til at gå i kirke og sårn, så synes det er strengt at straffe os!
For hvis der er noget der kan få ja-hatten på hos os lønslaver, så er det altså de der små fridage i ny og næ – som der som sagt ikke er særlig mange tilbage af.

Hvis de tager Store Bededag fra os, så må de genindføre de andre igen! Så vil jeg have fri til Kyndelmisse, Helligtrekonger, Mortens Dag, Mikkels Dag, Skt. Hans dag og alle de der 3. jule/påske/pinse/whatever dag! Så er det ok.

Categories: agurketid

Spionen der stod ude i kulden » « Pensionist stjæler halv stue

7 Comments

 1. Jeg er på hvis der også kommer en Tømmermandsdag. Som falder forskudt hele tiden, så ingen har styr på hvornår den egentlig er!

 2. Og jeg kunne godt tænke mig et par helligdage eller tre drysset ud over sensommeren og efteråret. Det er simpelthen så demotiverende at møde på arbejde efter Pinse og vide, at der nu ikke er en eneste helligdag før jul..

 3. Og Store Bededag er bare sådan en god helligdag fordi der ikke er andre lande der har den – så de holder ikke lukket når man holder bededagen i deres land.

 4. The CityGirl

  5. februar 2012 — 20:23

  Præcis! Der er KUN grunde til at beholde den – plus smide nogle flere i puljen!

 5. Men omvendt : Hvis St. Bededag ryger, så skal man jo ikke til de latterlige konfirmationer, der altid ligger der og ødelægger ens helligdag… ;-)

  • The CityGirl

   6. februar 2012 — 10:29

   Men konfirmationerne forsvinder jo ikke… Så vil der vel bare være så meget mindre weekend tilbage til en selv, hvis St. Bededag ryger?
   Men hvis konfirmationerne ryger sammen med St. Bededag, så kunne jeg godt stemme for at afskaffe den…. ;-)

   • Men de kostbare weekends er jo allerede fuldt bookede, så der kan ikke klemmes konfirmationer ind dér :-) Næ, hvor ærgerligt, at jeg ikke kan komme, har allerede planer..
    I hvertfald i min drømmeverden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑