The CityGirl

Aldersdiskrimination fra morgenstunden

Jeg købte kaffe i morges. Ligesom jeg gør alle andre morgener. Samme sted. Samme kaffe.
Og mens jeg stod og ventede på at få langet mit daglige drug over disken, væltede det ind med jura-kusserne-tøserne. Som var dybt optaget af en samtale om nogle meget gamle mennesker.

– Ja, de er jo vildt gamle!, sagde den ene.
– Ja,  i hvert fald 35, sagde den anden.
– Ej, de må da være 40!, sagde den tredje.

Pigen bag disken og jeg udvekslede blikke – og følte en instant samhørighed over at vi åbenbart begge to er gamle. I jura-kusse-tøs optikken. For hvis ‘vildt gammel’ er 35, så må man nødvendigvis være gammel som 30-årig.

Hvis de helt unge (altså dem der nærmest bare stadig er børn) virkelig synes at vildt gamle mennesker er dem på 35, og det er en udbredt opfattelse, så skal jeg da virkelig til at revurdere en del ting. I hvert fald er det definitivt slut med at tro at man er lidt ung og hip.

Og sådan startede endnu en mandag og endnu en uge, hvor man helt, helt nedslået kunne trisse hen på arbejde – stemplet som gammel.

Categories: alder

Om at snuble i trussen » « The art of a good hangover

7 Comments

 1. Du hedder i det mindste ikke 34! Argh – det er da klart, at man skal fylde sin scary-age (åbenbart?) på en mandag. Jada! Hvordan er reglernå så på det område? Må man drikke drinks på en mandag så?

  • The CityGirl

   23. januar 2012 — 13:26

   Kender ikke reglerne for SÅ gamle mennesker – men spørg jura-tøserne; de ved det med garanti!

   • Rask beslutning: Drinks på Gin-bar på kirkepladsen kl. 21 – du er velkommen! Vi voksne må nemlig gerne være ude på en school night…

    • The CityGirl

     23. januar 2012 — 17:40

     Du er lidt sent ude med invitationen, så har allerede lavet andre planer. Men ha’ en dejlig gin-brandert ;-) (jeg tog min i fredags… puh!)

 2. Uf da! Og det bliver kun værre og værre..

  Trøst dig med, at for din mor vil du altid være ung. Min kære mormor omtalte konsekvent sine børn og deres ægtefæller som ‘de unge’ – også efter de havde nået pensionsalderen.

  • The CityGirl

   23. januar 2012 — 17:41

   Jeg ved ikke helt om det fungerer sådan i vores familie; da jeg fyldte 25 var det første min mormor sagde til mig: “Så! Nu går det kun ned ad bakke!” – lidt en våd klud at få smidt i ansigtet der…
   Men i det mindste fungerer det rigtig i din familie – og det kan jeg jo så glæde mig over ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑