The CityGirl

Pres agurken!

Jeg synes det er umådelig svært at lave mad, når man ikke engang rigtig fatter opskriften.
Således sad jeg i går aftes, og fik mærkelige billeder i hovedet, bare fordi jeg havde tjekket en opskrift ud.

For jeg kom pludselig i tanker om, at der da vist var noget med at det der agurkesalat ikke bare smager herregodt, men at det også er absurd nemt at lave – og passer meget godt til det der julefrokost.

Jeg hev den store familiekogebog frem, hvor alle familiens opskrifter er samlet, og fandt frem til ‘Gu’mors Agurkesalat’.
Det var ikke mange linier, og hvis ikke det havde været for den éne linie, så ville jeg også have bare have tænkt “Topdollar! – det er sgu det jeg gør!”

Blandingen lægges i pres et par timer.

Men hvordan? Mellem bøger? Skal det være nazi-agtig lagt ud inden man presser? Og hvorfor??
Jeg tænkte “Google is my friend!”, og prøvede at se hvad andre mennesker skrev om agurkesalat. Men ingen presser åbenbart. Hvilket jeg også lidt hælder til, for jeg ved jo ikke hvad der menes, og hvis jeg kender min familie ret, så er der garanteret en eller anden helt specifik, speciel og hemmelig måde det skal gøres på – for sådan er det jo med de fleste opskrifter.

Problemet er bare, at Gu’mor er død – så jeg kan ikke ringe og spørge. Og jeg nægter altså at tage en rundringning i familien og stille casual spørgsmål om hvordan man presser agurker og hvad der helt præcis menes. Ingen grund til selv at bære brænde til mobbe-bålet.
Spørgsmålet er så bare, om jeg kan hapse en opskrift uden presning, eller om jeg ryger direkte i helvede, hvis jeg fraviger familiekogebogen…

Categories: agurketid

Hej Porno! » « Hvad er dit frequent flyer nr?

4 Comments

 1. Jeg har aldrig hørt om det med at presse agurkerne. Prøvede også lige at google det, men der får man mest at vide at danske agurker er presset af de udenlandske, og det har næppe meget med sagen at gøre.

  Men på Wikipedia (som også er din ven) er der lidt mere info: det ser ud til at det med de pressede agurker er en svensk(?!) specialitet, kaldet pressgurka – og så kan du jo søge videre på det. (Jeg fandt umiddelbart det her på YouTube, men hun springer let & elegant over hvordan selve preningen foregår.)

 2. Du kan også bare dræne dem lidt, så de afgiver naturligt fugt og kan optage mere ‘smag’.

  Det gør du i en si. Vil du presse dem, så klem en skål med samme form som sien nedover. Den eneste forskel på det og dræn er at det går hurtigere.

  Så undgår du vandet agurkesalat… Jeg er en taber.

 3. At presse agurkerne, er et spørgsmål om at få væden fra agurkerne, når de er saltet. I mange opskrifter står der man skal knuge væden fra agurkerne.
  Min gamle mor presser også sine agurker..opskrift følger…
  Agurker saltes i en skål..oven på smider du en tallerken der passer i str. så den lige akkurat kan gå ned i skålen, derefter stiller du noget tungt oven på tallerkenen og lader det stå en time eller to.
  Voliá…..væden fra agurkerne uden at få snask på hænderne -lol-

 4. The CityGirl

  1. december 2011 — 19:11

  MANGE tak for uddybende information om presning af agurker! Er i skrivende stund igang med at presse nogen – håber på det bedste, men er stadig lidt skeptisk overfor projektet ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑