The CityGirl

Hvis du vasker mit hår så bliver jeg rasende og gal

Du kan trutte mig på maven, du kan rulle mig i haven, du kan værsgo dyppe mig i iskoldt vand. Du kan kilde, du kan drille. Du kan skælde, du kan smælde. Du kan tage min bedste skovl, min bedste spand. Du kan rense mine ører, du kan sætte mig i bur.

– Er du klar til at få bøjlen på?, spurgte min tandlæge glad og entusiastisk.
– Nej, svarede jeg helt ærligt.

Og jeg kan nu sige, at det her er bare ikke noget man kan blive klar til. Man kan bare ikke forberede sig på at få monteret en metal-rustning i munden, som gør det stort set umuligt at spise eller tale. For man kan virkelig ikke forestille sig hvordan det er.

Hvis jeg skal beskrive det med en snert af ja-hat på, så føles det som når man får mandlen juleaften og sidder og gemmer den i munden; at der er et fremmedlegeme derinde, som man ikke må spise, men som man heldigvis kan spytte ud hurtigt og inkassere gaven. Altså lige bortset fra, at man ikke kan spytte den ud.

Hvis jeg skal beskrive det ærligt, så er det som at få indsat et ekstra tandsæt på indersiden, hvilket der jo ikke er plads til! Og det er jo også derfor det er der. Men pt. kan jeg stort set ikke tygge jf. den manglende plads, så det der med mad er rimelig nedprioriteret nu. Ligesom tale også er det, for ordene lyder sgu ikke helt som de plejer, og ord med s er bare no go.

It sucks! Big time! For hvordan i alverden skal man finde en passende ja-hat, når man er en halv time om at spise en æggemad, fordi al maden bare ender oppe i bøjlen, og når kartoffelmos er det bedste bud på mad, men alligevel pænt uoverskueligt – og når man næsten er grædefærdig af træthed, hovedpine og udmattethed, når man prøver at spise en helt, helt blød bolle, som igen bare ender oppe under bøjlen?!

Så tager man nej-hatten på, konstaterer at flydende er vejen frem og messer for sig selv, at kaffe og smøger indeholder ALT hvad jeg har brug for, mens veninderne heldigvis er søde og omsorgsfulde og lover at alt bliver godt med cava – og samtalen kan vi tage på små lapper papir, hvis jeg ikke kan overskue at tale.

Og så har jeg det bare lidt som den gamle børnesang fra Omsen og Momsen, hvor du kan gøre så mange ting ved mig, men hvis du rører min mund eller mine tænder, så bliver jeg ikke bare rasende og sur, jeg bliver muligvis voldelig.

Men hvis du vasker mit hår så bliver rasende og sur. Hvis du vasker mit hår, så bliver jeg sur.
Du kan be’ mig om at bukke. Du kan putte mig i vugge. Du kan også tage min allerbedste sut. Du kan binde mig i sele, du kan få mig til at dele. Du kan også sige Fy og Slut Forbudt. Du kan også få mig passet af Fru Skov på femte sal, men hvis du vasker mit hår så bliver jeg rasende og gal. Hvis du vasker mit hår så bliver jeg rasende og gal. Hvis du vasker mit hår så bliver jeg gal. Ikke om du må vaske mit hår.

Categories: tandlæge

Det endelige opgør » « En dag tilbage

13 Comments

 1. Smoothie er vejen frem…

  • … og bacon/cheese smoothie, hvis du skal ha’ fat i madpyramidens øvre lag.

   • The CityGirl

    9. oktober 2011 — 21:04

    Ja, alt kan vel teknisk set blendes… Men det vil også være synd for bacon at blende den, synes jeg. Bacon er jo ikke bare smag, men lige så meget det knasende og sprøde… Åh gud! Skal jeg undvære bacon et helt år nu?!
    Det vil jo være et brud på menneskerettighederne hvis jeg ikke kan spise bacon!

 2. Stakkels stakkels dig.
  Jeg brugte det meste af folkeskole tiden på at have munden fuld af metal. Selvom det er pænt længe siden så husker jeg det som var det igår, og det suttede SÅ meget mås!
  Håber det snart bliver bare en smule bedre! Indtil da må kaffe og cava være vejen frem.
  Kh. Malene

  • The CityGirl

   9. oktober 2011 — 21:07

   Kan stolt sige, at allerede her på dag 4 går det virkelig godt! Men naturligvis kilometer fra hvordan det er normalt… Men det hjalp virkelig på processen at kaste vin og alkohol efter bøjlen i weekenden :-)

   Og er på en sær måde glad for, at du, som eks-bøjle-indehaver, ikke sidder og siger “Nah, det var ingenting! Mærkede den næsten ikke!”. Det sucks, og det er et faktum!

 3. For helvede altså!

  Der findes heldigvis mange smoothies, der indeholder sprut. Er du fræk nok, er de dermed også helt gangbare til morgenmad!

  Og så har du hermed carte blanche til at købe noget virkelig dyrt til at tage på fødderne for at trække folks opmærksomhed i en anden retning!

  • The CityGirl

   9. oktober 2011 — 21:09

   Uh, det er jo en meget god pointe! “Jeg SKAL drikke margaritas hele tiden, for jeg skal jo have noget næring!”. Kommer til være fuld hele tiden.. Men det er der jo så mange der er!

 4. Smid et par strawberry daiqurries indimellem. Det er jo vigtigt med varieret kost!

  Og husk sko,masser af sko som trøstepræmie!

 5. Det er topmålet af nedtur at have bøjle! Føler med dig og er samtidig lykkelig for at jeg selv fik møbleret munden om, så mine læber i dag rent faktisk kan lukke sig om mine fortænder! Men tro mig – det er det HELE værd. Den dag du igen mærker din (nu korrekt placerede) tænder, glemmer man aldrig. Så er spændingshovedpiner, flossede kinder og tunge, pinlige episoder med persille (i mit tilfælde også en enkelt med græs og grankogle – JA jeg kunne ikke lukke munden!!!) all gone! Nu er der ikke engang et år tilbage! Fat mod!

  • The CityGirl

   10. oktober 2011 — 18:10

   Jeg håber virkelig også at det er det hele værd! Lige nu har man jo bare lyst til at fortryde og få lortet pillet af igen og gå tilbage til den gamle ordning.

   Men græs og grankogle? Noget du har lyst til at uddybe? ;-)

   • Jeg kan sige, at man ikke skal kaste sig ud i at bygge en hytte på en skrænt, når man ikke kan få sine læber ud over bøjlen uden at bruge hænderne :-) Det tog min veninde forholdsvist lang tid at stoppe med at grine og få hjulpet mig mig at fjerne skovbunden fra min mund efter jeg havde taget den ned af skrænten….med bøjle først. Elastikkerne fra over- til undermund holdt ikke :-)

    • The CityGirl

     11. oktober 2011 — 15:28

     Tjek! Venter et års tid med at bygge en hytte på en skrænt! (Hvorfor gør man også det?!)
     Men hold nu op, det er en sjov historie! Om end jeg godt kan se den også er virkelig nederen, men fuck det er skægt! ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑