The CityGirl

Hvis jeg lyder gammel, er det fordi jeg er det

Jeg har tre konfirmationer denne weekend, og jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg i bund og grund ikke orker, at jeg virkelig føler, at min weekend er blevet stjålet og at jeg arbejdede hårdt for at Biologen og jeg skulle skride til Berlin netop denne weekend.
Men når nu jeg ikke havde en valid undskyldning som “Sorry, er i Berlin den weekend!”, så er jeg heller ikke opdraget værre, end at jeg ved, at så skal jeg bare stille op og opføre mig pænt. Så det det gør jeg.

For jeg kan godt huske, hvor glad jeg var for alle de mennesker der kom til min Midtvejsfest (som non-firmationer hedder i min familie), hvor stor den dag var og hvor meget det hele betød.
Men jeg har ingen erindring om at jeg havde en fuldstændig vanvittig ønskeseddel, og dermed havde crazy forventninger om at fjerne familiemedlemmer ville bruge flere tusinde kroner på mig.

Indrømmet, jeg kan ikke huske min ønskeseddel, men jeg kan huske hvad jeg fik: Bøger, musik, tøj, smykker. Der var ingen PS3 eller iPhone eller computere – dels fordi de ikke var opfundet dengang, dels fordi det er fuldstændig urealistisk.

Jeg synes faktisk at det er lidt synd for konfirmanderne at deres forældre ikke hjælper med at justere deres virkelighedsopfattelse; at de oplyser dem om, at de ønskesedler der sendes ud til den ikke så nære familie skal være blottet for sådanne ønsker.
For min reaktion er bare, at gå direkte ned i boghandelen og købe Kongens Fald, skrive et kort om, at når man er blevet konfirmeret bør man også læse klassikerne, og hvis de vil have en iPhone, må de selv spare op – det er det vi andre gør.

Jeg vil også gerne have en (ny) iPhone, men jeg forventer altså ikke, at min grandkusine køber den til mig.

Categories: familie, weekend

Skrid ud af mit hood! » « Rock on! II

11 Comments

 1. Hvis ikke deres forældre skal stoppe denne virkelighedsflugt, hvem skal så?

  Jeg var til en akavet konfirmation, ved akavet barn for nogle uger siden, hvor hendes søster med veninde havde købt fem små gaver, der skulle åbnes én af gangen, time efter time. Men efter at have erfaret, at der var tale om tiger-gaver, gad ungmøen faktisk ikke have resten, dem kunne de bare beholde?

  Hvad giver du mig?

  Skal de nu heller ikke være høflige og taknemmelige mere? Satans teenagere…

  • The CityGirl

   20. maj 2011 — 12:20

   Okay, der røg lige et “ikke” for meget ind der! For det er selvfølgelig forældrene der skal stoppe virkelighedsflugten! Retter straks :-)

   Og den der konfirmation du fortæller om… Jeeez! Hvor meget bånd på dig selv skulle du lægge, for ikke at sige noget eller bare give teenageren en flad?

 2. Surt med konfirmations-weekend, men i den slags situationer skal man altid finde nogle, der har det værre. Fx dem, der arbejder i Tivoli. Har prøvet det, og ville seriøst hellere æde min ene arm frem for at skulle tage sådan en vagt igen! Stemmer for at alle konfirmander skal have en flad…

 3. Mener lige at have læst noget om, at konfirmander får større gaver end brudepar.

  Og der vil jeg godt lige sætte hælene i. For fik som konfirmand nemlig også bøger, smykker osv.og var glad for det.

  Forventes som gæst at give iPads, Burberry-tøj mv til nuværdende konfirmander – og hvis man nogensinde når til bryllupet, så skal de velbjergede konfirmander ikke slippe afsted med at give bøger og smykker i bryllupsgave :-)

  NB – det kunne være værre. 3 barnedåber i en weekend fx.

  • The CityGirl

   22. maj 2011 — 11:24

   Barnedåb eller konfirmation – er det ikke lidt to sider af samme kedelige sag? ;-)

   • Jo. Bortset fra at børnene, der deltager ved den slags festligheder som regel er mindre og meget mere hylende.

    Kunne måske godt lidt have fundet på, at bruge dagens maraton til være forhindret i at dukke op. Men kun lidt :-)

 4. Hold da op! 3 konfirmationer på en weekend! Det må da nærmest være rekord!

  Hvad sker der med det der “Det er tanken der tæller”? Er den helt skrottet? (Måske fordi det er nemmere at punge ud end at tænke over, hvad sådan en ungersvend eller ungmø ville have godt af at få til sin konfirmation, hvis vi nu bare et øjeblik skulle forestille os, at det ikke bare var en gaveindsamling til konfirmanden)

  • The CityGirl

   22. maj 2011 — 22:28

   Ja, jeg tror ikke de unge bruger “Det er tanken der tæller” – ærgerligt, for den er ellers så dejlig billig ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2019 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑