The CityGirl

Jesus og alle de andre rødder

Grundlæggende er jeg meget glad for Jesus; han giver mig en masse fridage, hjælper med at holde nogle gode madtraditioner i hævd og var da vist nok også en flinker fyr.
Men når det så er sagt, så er min viden om ham ikke stor. For jeg er jo en hedning der hverken er døbt eller konfirmeret (og muligvis blevet smidt ud af den danske folkekirke), og kristendomsundervisningen i skolen gik mest ud på at tegne tegninger i 1. klasse – og når folk ikke er på Facebook, så ved man jo ikke hvad de render rundt og foretager sig.

Jeg ved, at Langfredag “var en bitter dag” og at Palmesøndag vadede han ind i byen på palmeblade. D. 24. december er jeg også ret godt med, og Hellig Tre Konger har også et rimelig retvisende navn. Men så har vi Skærtorsdag. Hvad helvede er det for et navn?! Jeg kan ikke gætte mig til hvad der skete der ud fra navnet, og der synes jeg måske godt at kirken kunne være lidt mere imødekommende og give navne til de forskellige dage, så vi kan gætte rigtigt.

Hvorfor ikke bare kalde den Nadver-Torsdag? For det var jo det den var. Selvom den vistnok foregik om onsdagen – men så burde vi vel bare lægge Nadver-Onsdag til påskeferien, og så kan Skærtorsdag være sådan en overgangsdag, hvor man lige slapper af. Ligesom lørdag i påsken. Som jeg i øvrigt ikke helt kan forstå ikke er noget, men bare er en almindelig dag. Var det fordi romerne var så trætte af at klynge folk op på kors der, at de lige skulle have en fridag og lige ud og købe ind ind hele det her Jesus-halløj fortsatte?
Personligt synes jeg det er slapt; hvis jeg havde været konge dengang, havde jeg da lige navngivet lørdag også.

Men alt det her Jesus halløj stopper jo ikke her. Så kommer Påskesøndag, hvor han står op af graven. Teknisk set ved man det vel ikke; manden er bare væk, og så er der vel bare nogle sindsforvirrede mennesker der påstår at have set ham indtil man erklærer ham for helt væk Kristi Himmelfart. Men igen kunne jeg godt tænke mig et mere retvisende navn. Hvor-Er-Jesus-Søndag, eksempelvis.

Kristi Himmelfart giver sig selv, og jeg giver absolut pluspoint for den historie – i dag ville han vel bare være endt på FBI’s Most Wanted-liste. Men så bliver det tricky igen, for så kommer Pinsen. Og ud fra navnet, kan det ligesom være hvad som helst. Men næ nej, her får vi …. Tadaaa! Helligånden! Igen; hvorfor ikke bare kalde en spade for en spade, og kalde Pinsen for Helligåndsweekend? Og i øvrigt synes jeg, at hele den der historie med Helligånden lugter lidt fusket. Den lugter lidt af fulde mennesker der ud på de små nattetimer har fundet på en rigtig god historie, og har tænkt, at det skal vi da lige se om vi får resten af verden til at hoppe på. Hvilket verden så gjorde.

Men uanset om folk tror på alt det der halløj, så synes jeg godt at kirken lige kunne ansætte et par kommunikationsmedarbejdere til at gennemskrive materialet og gøre det lidt lettere tilgængeligt og forståeligt, så man ikke gang på gang fejler i de der påskequizzer aviserne har kørende. Det begynder jo at være pinligt, at jeg i en alder af 3o år stadig glemmer hvad der skete Skærtorsdag, og det er jo bare fordi den har sådan et fjollet navn.

Categories: ferie

Én på opleveren! » « Er det en b-hund?

3 Comments

  1. Pilates-lørdag har været prøvet, men mødte kun beskeden popularitet…

  2. Altså skærtorsdag kan ikke være så vigtig, når man stadig går på arbejde i Schweiz …

    • The CityGirl

      25. april 2011 — 17:29

      Måske er schweizerne bare allesammen hedninge? Eller kostfornægtere, hvis de ikke vil fejre den sidste nadver… Måske er de slet ikke klar over hvad Skærtorsdag er? Tror måske lige du skal lave lidt oplysningsarbejde der…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑