The CityGirl

Hvad er det statistiske frafald af lorte-lime?

Jeg har været fanget i en blækregning hele dagen – og det er lidt skidt, når man er tal-hæmmet.
Ikke en af den slags man lavede i folkeskolen med hvor meget benzin man bruger hvis man kører fra Vojens til København med en hest i en hestetrailer og bilen kører med 80 km/t, og der så kommer en bil modsat uden hestetrailer (og uden hest), og hvornår de så er i Odense. Eller hvad det nu var problemstillingerne var dengang.

Men en mere eksistentiel slags – eller i hvert fald en rigtig en, som man lidt havde ønsket, at man havde regnet ud dengang, så man ikke skulle bruge en hel arbejdsdag på at diskutere emnet med sin studentermedhjælp – som til sidst nægtede at svare på flere spørgsmål.

For når man skal holde dekadent 30 års fødselsdag i form af et cocktail-party, så er det altoverskyggende spørgsmål:
HVOR MANGE LIME SKAL JEG KØBE?

For hvis man har fire flasker vodka til cosmopolitans, og der går 1 del lime pr. 2 dele vodka, og man regner med at man kan få 2 cl ud af 1 lime, og man derudover har 3 flasker rom til mojitos, og man kan få til tre mojitos ud af én lime (hvis man skærer den dygtigt!) – og man i øvrigt regner med, at alt under 4 cl i en drink er for tøset – hvor mange lime skal man så bruge?!

Studentermedhjælpen holder på 50 lime.
Jeg holder på 60 – måske endda lidt flere. For hvad med de der snyde-lime, der altid sniger sig med, som i virkeligheden er lorte-lime, som man ikke kan klemme særlig meget ud af? Der vil jo nødvendigvis være et statistisk frafald af lorte-lime – og det kender jeg virkelig ikke tallet for…

Dén blækregning ville have været lidt mere brugbar at have udregnet for mange år siden, i stedet for heste og biler og hvor meget sne fylder. Det har man jo aldrig brugt siden! Er der måske nogensinde nogen der har stået i Vojens og tænkt: “Hmm… Gad vide hvad tid vi er i København og hvor meget benzin vi bruger, hvis vi kører med 80 km/t og hesten vejer x kg, og hvornår passerer en københavner Odense i modsat retning, hvis han ikke har en hest på slæb? Interessant! Det må jeg lige regne ud!”

Hvem der bare havde et barn i folkeskolen, så man lige kunne sende en opgave med til en matematiktimen…

Categories: fødselsdag

Det blev en Giovanni! » « Panik nr. 1, 2, 3 og 4

26 Comments

 1. Du er nødt til at fortælle om det er 70 cl eller 75 cl flasker – eller om det er helliters du har købt i flyet fra Gran Canaria.

  • The CityGirl

   21. februar 2011 — 19:38

   Det er flaskerne fra supermarkedet herhjemme, så det er vel 70 cl?

   • Okay så:

    Vodkaen: du har ialt 280 cl, dvs du skal bruge 140 cl limesaft, i følge dine egne tal får du 2 cl per lime, det giver allerede et minimumstal på 70 limes til cosmo’erne.

    Til Mojitos har du 210 cl, med 4 cl pr glas giver det 52 mojitos, hvilket vil sige du skal bruge 18 limes for at have nok til mojitos.

    Ialt 88 limes.

    Frafaldet er nok afhængigt af hvor du køber dem, og hvor meget du incpicerer dem. Men jeg ville regne med et frafald på mindst 10%. Og så skal du nok ikke regne med at kunne skære limes til mojitos snedigt sidst på aftenen. Så jeg ville sige at du skal gå efter 100 ligeud.

    • Jeg er ikke i stand til at regne ud, om han har ret (jeg vælger at tro på ham). Men kan dog fortælle, at 100 limes er helvedes mange! Hvor køber man lige dem? Du skal vist forbi et par grønthandlere eller fem ;)

    • Jeg mener udregningen skulle være god nok, med de givne tal. Men rigtigt meget afhænger af, hvor meget saft der egentligt kommer ud af en lime – skønnet på 2 cl ligger til grund for de 70 cosmo-limes. Så det kunne muligvis være en god idé at teste med en enkelt lime eller to. Hvis man for eksempel kan få 3 cl ud af en lime istedet for 2 vil det betyde at der skal bruges 47 limes i stedet for 70 til cosmoerne!

     • The CityGirl

      21. februar 2011 — 21:52

      @Leoparddrengen: Men du har regnet det ud med 50/50 på vodka vs. lime – der skal to dele vodka og en del lime i, så det halvere vel nærmest lime til cosmo ;-)

      @Ria: Planen er indtil videre at gå i Fakta hver dag hele næste uge og købe 10 for 20 kr ;-)

      • Nej, jeg har ej – men du er jo talhæmmet (og yndig) og dermed tilgivet for din påstand…

       Men altså – du har 280 cl vodka. Derfor regner jeg med 140 cl limesaft.

       280cl:140cl = 2:1

       • The CityGirl

        21. februar 2011 — 23:09

        Pis….! ;-)

        (Selvom jeg stadig ikke kan få min hjerne til at forstå det… Jeg må se på det imorgen, når jeg er mere frisk!)

        • Tricket med lime er at rulle dem, inden man skærer dem ud.. ja, altså sådan lige mase/rulle mod bordpladen eller noget et par gange. Så kommer der meget mere saft. Måske du kan se bort fra lorte-lime i så fald?

        • The CityGirl

         21. februar 2011 — 23:21

         Tak – jeg prøver også at huske det, men glemmer det desværre lidt for tit ;-)
         Men vil du mene, at hvis man ALTID husker at rulle dem, så kan man eliminere lorte-lime? For jeg synes altid der er de der snyde-lime, så ligner og føles som saftige og gode, men som i virkeligheden er lorte-lime, som overhovedet ikke vil samarbejde!

         Det jeg egentlig nok spørger om er; kan lorte-lime elimineres ved rulning? ;-)

 2. Ja, vigtig detalje Leo! Ellers har vi jo ikke en chance for at regne det ud ;)

 3. Du skal også huske at indberegne drukfaktoren, som ændrer forholdet af vodka/rom til resten, jo mere stive, dem der blander drinks bli’r… så i slutningen af aftenen er det måske 4 dele vodka til en del lime ;)
  Spørgsmålet om hvor stejl den kurve af drukfaktor går, kommer nok an på om der også er købt shots-flasker! :P

  • The CityGirl

   21. februar 2011 — 21:55

   Pffff! Insinuerer du at vi blive ravende fulde og ikke kan finde ud af at måle sprut op?! Vi er jo voksne mennesker, så sådan noget kommer naturligvis ikke til at ske!

   Men hvis man nu skulle lege med på dit tankeeksperiment, så vil jeg nok sige at man bør kunne holde den på rette kurs indtil ved 1-tiden – derefter skal kurven nok være pænt stejl…. ;-)

   Og ingen shot-flasker! Det er min fest, og jeg hader shots, og dermed er de blevet bandlyst ;-)

 4. Du kan også købe sådan et par dunke på forhånd presset-limesaft.

  • The CityGirl

   22. februar 2011 — 12:10

   Kan man få det som friskpresset? Og hvor?
   For det smager jo bedst (og er mest rigtigt) med frisk lime…. :-)

   • Altså. Mig og lime ikk’.. vi er virkelig gode venner. Jeg ruller ALTID. (Også fordi jeg synes det er måske verdens bedste duft man får på sine hænder bagefter) Og jeg ruller hårdt. Limen skal blive blød i det, men uden at revne. Og så er ingen lime en lort. WOW!

   • Jens Brauer Rasmussen

    22. februar 2011 — 22:04

    mit tip ville være Metro eller Inco som udgangspunkt.

    Du kan også finde det i butikker som forhandler madvarer fra Thailand/Østen.

   • Jeg tror jeg har set det i større supermarkeder :) Det er smager helt klart bedst med ægte lime, det lød bare så voldsomt at skulle rulle 100 lime!

 5. Hvad hvis nu man bare gerne vil have sig en old school gin & tonic sans lime og andre dikkedarer?

  • The CityGirl

   22. februar 2011 — 21:19

   Så vil man også kunne finde det i baren – der kommer til at være andre ting; de er bare ikke svære at regne ud ;-)

 6. Hellere alt, alt for meget end alt, alt for lidt. Jeg ville sjusse mig frem til 2-400 stk og hvis der var nogle til overs, så har jeg set flg i adskillige boligblade: en skål med ca. 36 glinsende lime på det stålblanke køkkenbord vidner om god, sofistikeret og voksen smag. Ingen behøver vide at de er nitterne blandt lime og at deres mere juicy friends er blevet rullet og mast og alkoholiserede. God fest!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑