The CityGirl

Mislykket forsøg på at være voksen

Nu hvor jeg jo har været i så god tid med julegaver, og egentlig ikke har det at stresse over, og derfor kun stresser over vejret, hvor jeg nærmest har decideret angst over at skulle hjem fra arbejde, med tanker på hvordan det gik i går, kunne jeg jo passende få ryddet op i de store økonomiske ting, eksempelvis betale mit SU-lån ud. Altså det jeg burde have gjort for en måned siden.

Så det forsøgte jeg. I mere end en time gjorde jeg en indædt indsats for at give staten en masse penge i julegave – men lige lidt nyttede det.
For selvom det var så nemt at logge ind på borger.dk med NemID, så kom jeg ikke meget videre derfra, og kunne bruge tiden på at cykle rundt inde på deres latterlige amatør-side.

Tilsidst kom jeg frem til et sted hvor jeg kunne betale:

Men selvom jeg var logget ind, så skulle jeg selv skrive hvor mange penge jeg ville indbetale – og da jeg jo ikke kunne komme hen til den side, hvor beløbet var, var jeg ligesom bare slået tilbage til start. Så jeg ringede til dem, og konstaterede at det bestemt ikke var julehumøret der herskede der – hverken på borger.dk eller i Økonomistyrelsen.

Indtrængende prøvede jeg at lokke et beløb ud af dem, så jeg kunne få betalt gælden og komme videre i teksten, men de var hverken til at hugge eller stikke i. Det bedste jeg kunne få, var et brev med en opgørelse. Altså et rigtigt brev, sendt med rigtig post, som jeg formentlig ville modtage om 200 år.
Fordi det ville jo virkelig forårsage store skader, hvis de oplyste mig det skyldige beløb!

Jeg afslog og gik tilbage til skodsiden i håb om at den var kommet op at køre igen, men det var stadig håbløst. I stedet fandt jeg mine gamle sygejournaler, læste lidt om hvad CPR registret havde på mig, kiggede lidt på tvangsauktioner (fordi det jo er oplagt at liste dem op derinde!?), og konstaterede på det helt generelle plan, at borger.dk har utrolig mange ligegyldige oplysninger tilgængelige – bortset fra hvor mange penge jeg skylder staten.

Havde aldrig troet, at det ligefrem skulle være besværligt at opføre sig alt for voksent og give penge til staten – og har egentlig bare lyst til at give dem fingeren nu, og gå ud og købe julegaver til mig selv for alle pengene!

Categories: oprydning, økonomi, voksen

For 33.920,61 kr. statsgældfri jul » « Jeg stiller mig lige ud i kulden

3 Comments

  1. Du kunne vel også overveje at betale et Jordbrugslån tilbage – det vil sikkert kunne få hele systemet til at gå ned, hvis du forsøger på det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑