The CityGirl

Issues med ansigtsmellemkødet

Det startede egentlig meget sobert ud med lidt historieundervisning om Christopher Columbus (Cristobal Colón), og hvilken latterlig tåbe han i virkeligheden er. For manden insisterede på at finde Indien ved at sejle vestpå hele fire gange, også efter Vasco da Gama havde fundet Indien via den rigtige vej. Ikke desto mindre er han årsag til, at hele Spanien holder lukket i morgen og fejrer ham. Og det kan vi jo godt lide, så derfor fejrer vi allerede i aften.

Og når glasset er konstant fyldt med Tinto de Verano, tager det ene det andet, og derfor har vi også bevæget os fra ‘digegrever’ over ‘elorgel’ til det altid presente stof ‘filt’ og har været helt anspændte og så tæt på uvenner, som Kat og jeg jo kan komme, når vi sidder og løser krydsord.

Derfor var en pause også påkrævet, inden vi skulle fortsætte, hvortil det naturlige samtaleemne faldt på, hvad navnet egentlig er for det stykke mellem overlæbe og næse. Der, hvor visse mænd har for vane at placere et overskæg. Der, hvor visse kvinder glemmer at fjerne uønsket hårvækst. Der, hvor børn har snot hængende i elleve-taller og der, hvor man skal lade være med at klø sig, når man har chili på fingrene.

Det umiddelbart bedste bud var, “Der, hvor man ikke skal have overskæg – uanset køn” – hvilket på en måde blev en meget lang beskrivelse af et stykke ansigt, i forhold til at alt det andet jo bare hedder pande, næse, kinder osv.

Bedste bud er pt. ‘ansigtsmellemkød’. Men det er også som om, at Google ikke helt er med os? Forslag modtages…

Categories: agurketid

101 måder at komme af med sin ja-hat » « Dolkhaler, poloheste og farserede grippe

11 Comments

 1. Udmærket spørgsmål – det troede jeg egentligt jeg kendte et ord for, men jeg kom ikke på andet end hareskår og læbe/ganespalte, og det er jo ikke det samme.

  En google søgning førte mig til en .pdf fra en karateklub, som taler om et punkt med betegnelsen jinchu, som skulle være placeret der.

  Ellers kan men vel også kalde det den centrale overlæbe? Eller perilabium (hjemmestrikket, må betyde noget med området omkring læben, eller så.)?

 2. Og så fandt jeg det alligevel: wikipedia kalder det philtrum!

 3. Det er et skide godt spørgsmål det der. Umiddelbart tænker jeg overoverlæbe, men der er lidt dobbeltkonfekt over det og ansigtsmellemkødet lyder meget sjovere.
  Når dem der fjerner hår professionelt (?) taler om at fjerne hår på overlæben (og nej jeg taler ikke af erfaring), går jeg ikke ud fra, at de mener overlæben, som i den man kysser med. Der er det vel ansigtsmellemkødet, de mener. Måske der bare er to betydninger af ordet overlæbe.

 4. hahaha Ansigtsmellemkødet!!! Det elsker jeg. Skal så meget bruges i mindst én sætning i denne uge.
  /Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑