The CityGirl

Ryk tilbage til start

Af grunde jeg virkelig ikke kender, blev jeg helt glad, da jeg igår læste, at Danske Bank kom med en mobil applikation idag. Danske Bank er jo ikke en virksomhed jeg som sådan er glad for; jeg anskuer jo mest vores forhold for at være en form for tvangsægteskab, hvor jeg prøver at overleve, og de gør deres yderste for at holde mig nede.

Men jeg tror, at jeg måske så en mulighed for at komme udenom den der side på nettet, hvor min netbank ligger – altså min ultimative hadeside! Ganske vist ved jeg godt, at det er de samme oplysninger der vil komme frem på en mobil app, men måske det bare ville være mere overskueligt, og måske endda se pænere ud på en iPhone?

Så jeg startede faktisk min dag idag med at downloade app’en – og det gik skidegodt indtil den sagde at jeg skulle ind på min netbank for at aktivere mobil-halløj. Rimelig forræderisk at guide en tilbage til siden, som man jo prøver at undgå. Men nuvel! Jeg er en voksen kvinde, og tør da godt se realiteterne i øjnene! Tænkte jeg, før jeg kom i tanker om, at det jo er imorgen den lille røde skal køres på værksted, hvilket de formentlig vil have penge for, og samtidig med at jeg erkendte, at det måske ikke havde været så smart at købe den der efterårsfrakke igår, når nu den lille røde skal på værksted…

Men sket er sket, og så må vi tage den derfra, så jeg loggede på netbanken for at aktivere mobil-delen. Kun for at få at vide, at jeg først kunne gøre det, når jeg havde fået mit NemID, som ville blive sendt med posten i løbet af 7-14 dage. (Hvorfor står der så i mobil-app’en at jeg kan logge på med mit cpr-nr når I tydeligvis kun vil acceptere et skide NemID?!?!?!).
Så nu har jeg bestilt et NemID – og huhej hvor er det hele nemt!
Download mobil app –> Ryk tilbage til start aka. netbank –> Aktiver mobil-del –> Bestil et NemID (som jo er fyldt med sikkerhedsfejl…) –> sæt dig ned og vent 14 dage på at du får et rigtig brev med posten i stedet for en e-mail – som måske ville gøre at jeg ikke allerede nu sidder med fingeren på slette-tasten, og næsten allerede har opgivet på forhånd.

Categories: økonomi

Blondinen og Mekanikeren II » « Velkommen til Falck!

9 Comments

 1. Så bare vent til du får det der NemID og skal rode rundt med et kort med umulige koder – som du altid skal have på dig – lige noget for ordensmennekser som dig (og mig).

  Er heldigvis ikke på det endnu, men har læst nok om det til at forstå at konceptet må være udtænkt af William S. Burroughs på et LSD trip, nedskrevet på en serviet på en diner, hvor det på mystisk vis senere dukker op hos en applikationsdesigner i DK, som får solgt idéen videre til sine foresatte (tidligere projektledere på Amanda og Elektronisk Tinglysning og andre formidable offentlige EDB-succeser).

  Og helt genialt er det at vi alle er tvunget til at bruge det.

 2. Det er det mest misvisende navn næst efter Joy, som jeg læste på uni med (hun var virkelig ikke særlig Joy). Det burde hedde pisse-røv-umulig-id. Har indtil videre ikke kunnet finde ud af at bruge det til noget. Good luck, babe…

  • The CityGirl

   16. september 2010 — 10:14

   Er sikker på det bliver en fest! Glæder mig jo allerede vildt, og vil sidde ved brevsprækken hver dag de næste 14 dage og vente i spænding på brevet….

 3. jeg har fået mit i sidste uge og vil i den kommende tid sikkert kunne underholde med “Forkert sikkerhedskode indtastet” og lign. bare vent :)

  Nej det lykkedes min gamle far (79 år) at få sin nemid aktiveret – og ikke mindst anvendt den til at logge på sin netbank. Så det kan lade sig gøre!

 4. Mit virker faktisk! Og jeg er kun lidt (meget) irriteret over, at jeg skal finde mit nøglekort frem og indtaste en ny nøglekode hver gang jeg logger på netbanken OG skal huske min kode OG skal indtaste mit fulde CPR. Hrm. Men nu bliver jeg da ikke hacket. Især ikke, hvis tyvene ikke opdager, at jeg har lagt nøglekortet ved siden af computeren :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑