The CityGirl

Pigen med de pibende lunger

Måtte jo se mig nødsaget til idag, at gå op til lægen og få be- eller afkræftet en lungebetændelse. Og da jeg ikke er en af dem der misbruger det danske sundhedssystem, er besøg hos lægen også lidt en disciplin jeg hader.

Jeg kan meget godt lide min læge, men jeg hader at sidde i venteværelset, for det er jo altid fyldt med syge mennesker. Men det er bare lidt svært at komme udenom det rum, så jeg sad pænt og ventede i evindelige tider mens baby med absurd stor pande og onde onde øjne nidstirrede mig. Blev faktisk lidt utilpas af at blive overbegloet af ond og grim baby, men håbede for dens skyld, at det var panden lægen skulle se på.

Endelig blev det min tur, og eftersom jeg havde siddet og ventet i næsten tre kvarter havde jeg jo fået min hoste under kontrol og var helt rolig i kroppen, så da jeg skulle hoste for min læge, fik jeg et lettere skeptisk blik og følte mig nødsaget til at forklare alt muligt. Hun lyttede på mine lunger, og konstaterede at det peb en del, men at det ikke var lungebetændelse; det var “bare” akut bronkitis.
Synes alligevel det er lidt sejt når diagnosen indeholder ordet “akut”; det giver det ligesom et strejf af seriøsitet og alvorlighed – og kan heller ikke lade være med at synes det er mega sejt at jeg lige tog en weekend i Wien med akut bronkitis!

Så hun udskrev noget narko til mig, og sendte mig hjem – og lige så snart jeg var gået ud af døren og stod nede på gaden, vendte mine lunger sig, og jeg stod midt på Nørrebrogade i et så seriøst hosteanfald, at selv de hjemløse sendte blikke fyldt med væmmelse mod mig. Havde lyst til at spurte (kravle) op ad trappen til lægen igen og stolt demonstrere min hoste, som jo var udeblevet oppe i konsultationen.

I stedet gik jeg over på apoteket, mens jeg overvejede om jeg skulle spørge efter Lækker Apoteker.
Mens jeg ventede på min tur og skrev sms’er til arbejde om lægens dom, blev jeg antastet af gammel dame med sætningen “Hey, dame! Gider du lige hente noget vand til mig?”. Modvilligt fandt jeg vand til gammel dame, selvom jeg ikke havde særlig meget lyst jf. at hun havde råbt “Hey, dame!” efter mig tre gange, og midt i cirkus med vand og gamle damer blev det min tur – og fordi jeg pludselig skulle agere sygeplejerske overfor mærkelig gammel dame, kom jeg helt fra det med at spørge efter Lækker Apoteker.

Men jeg fik min narko, og den smager seriøst mærkeligt – men bare den virker, så er jeg glad. For uanset hvordan jeg vender og drejer den, så kan pibende lunger ikke være særlig sexede i længden.

Categories: sygdom

Mandehade-liste # 12 » « Tegn på svaghed

2 Comments

  1. Er svært skuffet over, at du glemte at spørge til apoteker!

    • The CityGirl

      3. september 2010 — 10:20

      Ja, det ved jeg – men der skete så meget, og når man har pibende lunger, så er der alligevel grænser for hvor meget man kan multitaske…. Undskyld!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑