The CityGirl

Dine, mine og vores gældsfælder – og en romkugle

Jeg startede dagen med at gå i banken, for jeg kunne jo lige så godt forsøge at se de rådne realiteter i øjnene nu der alligevel var blevet lagt pres på processen i at jeg skal blive voksen.  Og helt u-voksent havde jeg min far med – men det er jo på en måde påkrævet når han er sælger og jeg er køber…

Og så sad vi ellers der alle tre; min bankrådgiver, min far og jeg, og kiggede på tal i en hel time – og jeg må indrømme at jeg nok kedede mig lidt på diverse tidspunkter undervejs. For det var lidt som om jeg var barnet og de var de voksne der vidste hvad de talte om med lånetyper og kurstab og rentesatser. Jeg indrømmer gerne at jeg ikke ved noget om det, men det er jo bare fordi det ikke interesserer mig. Ligesom at gulvlægning heller ikke interesserer mig, og jeg derfor ikke ved noget om det.

En time efter stod jeg med en heftig bunke papirer med forskellige udregninger og lånetyper osv. som jeg nu skal tage stilling til. Altså om jeg vil eller ej, og hvad jeg i så fald vil. Men min mest presserende tanke undervejs i alle tallene og udregningerne, som blev præsenteret for mig var, var om jeg så også lige kunne købe en ny Mac, for jeg har jo næsten slidt den nuværende op, og syntes jo det var ved at være tid til en ny. Og det er jo ikke fordi det er en uansvarlig Mulberry; hvis ikke jeg har en Mac der virker, så virker jeg jo heller ikke. Sådan er det jo bare.

Så det sad jeg og tænkte lidt på, mens de voksne diskuterede tal, men turde alligevel ikke spørge om det, da det nok ville have understreget lidt for meget, hvem der var voksen og hvem der ikke var.

Spørgsmålet er vel om jeg er helt klar til at blive ejer af Gældsfælden, når jeg er mest bekymret for hvornår jeg får råd til en ny Mac, og når jeg senere på dagen er nødt til at gå i Lagkagehuset for at købe en romkugle at varme mig på, og trøste mig med. Det kan også være jeg bare blev hylet ud af den af de fremtidsoplysninger om min fremtid, som min far præsenterede min bankrådgiver for, ved at tale om at jeg skulle flytte sammen med en mand om et år. Hvem? Og flytter vi ind i min eller hans gældsfælde, eller finder vi en fælles gældsfælde? Men helt ærligt; hvem er han???

Categories: økonomi, voksen

Nemmere at malke en flue » « På tur i forstæderne uden ja-hat

12 Comments

 1. Mac og romkugler køb begge dele!

 2. Hmm kan se at jeg har romkuglerne til gode :)

 3. køb en lille mac og en kæmpe stor romkugle !

 4. The CityGirl

  27. september 2010 — 19:21

  Kan se der er mest stemning for Mac og romkugler… Betyder det så at lejligheden er stemt ude?

 5. nej nej slet ikke – måske du skulle springe mac-indkøbet over og nøjes med romkugler – Mac er også bare en voksen ting (hvad man næppe kan beskylde romkugler for at være) – så giv du bare gas med flex-rentemax-kurslås-konverteringsmulighed osv. køb roligt fast ejendom når priserne er i bund (hvad de jo er for tiden…)

 6. jeg tænker lejlighed, mac og hylster til mac fra mulberry….? Aner intet om låne typer, det har jeg min far til;)

 7. Jeg købte min lejlighed fordi min far sagde, at jeg skulle. Og nu hvor jeg skal lægge lån om har jeg også min far med (jeg kan godt nok noget med finans, men det er nogle andre ting). Kan man ikke bare anskue det på den japanske måde; noget med respekt for de ældre der har prøvet det før?

  Uanset hvad: Køb lejligheden. Kan godt være, du ikke har råd til en ny Mac lige nu men antager at din indkomst er stigende og så får du jo råd på et tidspunkt

 8. Jeg tænkte straks på dig, da jeg så den her:

  http://xkcd.com/616/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑