The CityGirl

Blondinen og Mekanikeren II

Så oprandt dagen, hvor den lille røde skulle på værksted. Allerede fra start af var jeg dømt ude som Blondinen med guldfiske-IQ, da jeg ikke kunne finde værkstedet. Altså, jeg stod på adressen og der holdt også en masse biler og var et salgskontor. Der stod sådan set også, at der var et værksted, men altså ikke lige til at se.

Så efter at have vandret hjælpeløst rundt på parkeringspladsen fandt jeg noget der lignede et værksted – men bare bagindgangen. Mekanikeren gelejdede mig pænt igennem værkstedet, og allerede der vidste jeg, at det var gået galt fra start af, når jeg startede med at komme ind på kontoret via suspekt indgang.

Jeg forsøgte at forklare hvad de skulle tjekke på bilen, men også der måtte jeg meget hurtigt opgive, da jeg åbenbart ikke er fremme i skoene med fag-termer omkring biler klokken kvart i kvalme om morgenen. Således måtte jeg tilsidst opgive og ty til sætningen “Jeg ved godt jeg lyder blond, men…” adskillige gange – på den anden side synes jeg jo heller ikke at jeg var den eneste med lav IQ i rummet, når han svarede “Dét kan jeg da ikke finde ud af! Ikke når det kun har gjort det én gang!” til min fremlægning af De Svenske Krumspring. Hvortil jeg spurgte om det så bare var noget vi arkiverede under Det Er Aldrig Sket, og fik svaret “Nejnej, det er ikke det jeg siger” efterfulgt af tavshed.
Tilsidst var der vist nogenlunde konsensus omkring tingene, eller så meget som der kunne blive, og jeg gik ud derfra (af den rigtige indgang), med beskeden om at de ville sende en sms senere i dag, når jeg kunne hente bilen igen.

Kl. 13.39 ringede de, og gav beskeden “Din bil er bundulovlig! Dine dæk er slidt ned, der er hul i dit udstødningsrør (alligevel ret krænkende at fremmed mand slynger det ud!) og dine bremser virker ikke!”. Så bliver man lidt tavs, og tænker på højtryk på hvordan man kan forhandle sig ud af nogle af de ting, eftersom det bare lyder dyrt og træls, men indser ret hurtigt, at det kan man ikke, og svarer derfor “Ok… Jamen så må I jo fikse det….”

Og et hurtigt overslag på nogle priser – naturligvis eks. moms og montering, gav konklusionen: Pissedyrt! Og mens mekaniker blev ved med at tale om ting der koster penge, tænkte jeg bare på hvordan jeg skal finde alle de penge. Om jeg skal røve en bank, ringe til min bankrådgiver, sende ynkelig sms til forældre i Frankrig, overtrække kortet og flygte ud af landet, indgå, formentlig dyr, afdragsordning hos værksted (hvis man overhovedet kan det), begynde at spille lotte, gifte mig med en rig mand, eller bare lade være med at betale.

Da han begyndte at tale om hvornår han kunne fremskaffe reservedele, svarede jeg at det ikke hastede. Jo længere bilen står hos dem, jo længere tid går der vel før de sender en regning.
Fandme godt man ikke lige har købt en flybillet til Málaga, eller har en bunke ubetalte regninger liggende derhjemme – for det ville jo være uansvarligt…

Categories: økonomi

Du bremser for lidt! » « Ryk tilbage til start

14 Comments

 1. Godt, at du nåede at købe inpuls-billet til Málaga!

  Ps: Hvem er Lotte?

 2. Jeg synes muligheden med rig mand er den mest tiltrækkende. Du har desuden glemt flere muligheder.

  1. Skrotte bilen.
  2. Skrotte bilen. Købe ny bil.
  3. Skrotte bilen. Lease bil.
  4. Skrotte bilen. Købe en knallert 45.
  5. Skrotte bilen. Erhverve motorcykel kort og købe en motorcykel. Denne mulighed giver også adgang til mange mænd i læder hvis du tager på træf.

  Jeg håber du finder en løsning du bliver glad for.

  • The CityGirl

   16. september 2010 — 16:10

   Kommer i hvert fald ikke til at skrotte den eftersom den stort set er betalt ud. Så derfor kommer jeg heller ikke til at købe ny, lease – og kommer slet ikke til at beskæftige mig med knallert, og motorcykel er for dyrt, og kan heller ikke bruges halvdelen af året….

   • man kan sagtens køre mc det meste af året i DK – det er ikke tit vi har “klimamøde-vinter” men omvendt vil du spare en masse på
    1) ingen parkeringsafgift når du holder nogen steder
    2) ingen P-bøder
    3) lav vægtafgift
    4) Lave udgifter til værksteder og de fleste mc klubbers medlemmer vil nyde at der kommer Fiske-IQ blondine og siger “den siger altså vildt mærkeligt fra baghjulet …”

    Måske lidt farvet af jeg selv kører mc ?

 3. Jeg kender en dygtig mekaniker der kan reparere bilen “orange” han bor på Frederiksberg

  • The CityGirl

   16. september 2010 — 16:25

   Er lidt for sent i det her tilfælde, men kan meget vel være jeg benytter mig af din “orange” mekaniker fremover! ;-)

 4. Jeg er (næsten) sikker på, at det er værre ikke at fatte fagtermer for biler, ledninger og kabler, værktøjsdimser og al den slags, som vel traditionelt set ligger under mandens domæne, når man er mand.

  Jeg er sikker på, at mange mekanikere og håndværkere har tænkt deres, når de har forklaret op og ned ad stolper, og jeg så står der og siger, “Aha”, med et aldeles tomt blik.

  Men nå. De fatter også nada, hvis jeg begynder at tale fagsprog, så det får en oven på igen.

  • The CityGirl

   17. september 2010 — 21:42

   Ja, det er måske værre. Jeg er jo blond, så kan jo bare gå all in på det – og de forventer nok ikke at jeg fatter noget ;-)

 5. Du må vel selv vide, om dine bremser rent faktisk ikke virkede? ;-)

  Men får du ikke lavet regelmæssige service på bilen? Hvis du gør (og overholder intervallerne), så falder det vel lidt tilbage på værkstedet *), at bilen kunne blive “bundulovlig” mellem to gange service.

  *) Det værksted, der har lavet service, altså. Jeg går ud fra, at det ikke er det samme værksted, når du ikke kunne finde indgangen. :)

  • The CityGirl

   17. september 2010 — 21:44

   Jeg synes bremserne fungerede aldeles udemærket inden de ringede! De gjorde jo ligesom tricket… ;-)

   Og det er samme værksted – har bare ikke selv haft den derhenne: Min søde far indleverede den til service og syn sidst mens jeg var ude at rejse. Det er jo nemmere for pensionister at nå de der ting :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑