The CityGirl

It’s vintage, darling!

Jeg skal til bryllup om to uger, og normalt ville jeg allerede for lang tid siden have fundet kjole og sko – og vide hvilke butikker der havde hvad lige nu. Men af uransagelige årsager, kommer det lidt bag på mig at det allerede er nu, for inde i mit hoved er der evigheder til!

Derfor forsøgte jeg også at springe over hvor gærdet er lavest, og gennemgik skabene ude hos mine forældre – én gang til.
Og den hang der stadig;en af de utallige dekadente kjoler fra min dekadente oldemor, som jo havde en garderobe til at kunne gå til bal på slottet. Hvilket hun også gjorde.

Jeg har altid elsket den kjole. Har fantaseret om hvilke dekadente cocktail-parties den har været med til i 1940erne, og drømt mig derhen. Og lige siden jeg var lille har jeg jævnligt prøvet den på, og drømt om den dag jeg rigtig kunne passe den, og jeg kunne tage den på til fest – og nu kan jeg passe den, og helt ydmygt må jeg konstatere, at den sidder pissegodt på mig!

Problemet er bare, at den ikke passer til et bryllup, fordi den er sort – for man må jo ikke bære sort eller hvidt til bryllupper. Og da jeg er en af dem der går op i min Emma Gad, og derfor er efter alle andre når de overtræder god etikette, kan jeg jo dårligt selv troppe op i sort til et bryllup. Eller kan jeg?

For det er jo vintage! Det er en fucking vintage Frank Usher, og den er intet mindre end fabulous!

Categories: mode

Never kiss and tell! » « Fucking Nordsjælland!

21 Comments

 1. Fuck Emma Gad, den der er alt for skøn til ikke at blive brugt! Så må du have sko eller taske i anden farve hvis det endelig er..

  • The CityGirl

   14. juni 2010 — 11:23

   Ja, det var også det jeg tænkte – og er glad for at jeg ikke er den eneste der kan se hvor skøn den er :-)

 2. Jeg er enig! Den er skøn, og skal med til bryllup!

  Personligt var jeg jo til bryllup i sidste weekend, og der var op til flere klædt i sort… men okay, det var også i Jylland, så… Afvent hellere brudens velsignelse, og så glem alt om Emma Gad bagefter!

  • The CityGirl

   14. juni 2010 — 11:23

   Jeg har spurgt bruden, og venter stadig på hendes velsignelse. Men selvom jeg får den er jeg ikke sikker på at jeg kan få mig selv til at tage sort på til bryllup…

 3. Enig enig, afsted med dig i sort. Kan du ikke modvægte med nogle accessories der ikke er sorte?

  Den er jo lækker, så skal den bruges!

  • The CityGirl

   14. juni 2010 — 11:24

   Jo, har masser af sko/tasker/smykker der kan ikke er sorte og som kan modvægte… Og ja, den er lækker og skriger på at blive brugt!

 4. Never. Aldrig kom i sort til et bryllup – det er simpelt og tarveligt. Overtro og etikette spiller ind her. Det bryllup du skal til handler ikke om dig, men om dem der skal giftes – og derfor skal man ære og feste for det brudepar der tager traditionen alvorligt (med de regler og etiketter der måtte følge) og ikke være sådan pseudorebelsk. Gå til en skrædder og få mønsteret tegnet og få den syet op i samme tekstil men anden farve.

  • The CityGirl

   14. juni 2010 — 11:26

   Okay, det er måske lige lidt overkill at få den syet i en anden farve. Desuden findes der kun én af den kjole, og det er den sorte.
   Og nu handler det ikke om at være pseudorebelsk, men om en gennemgående fantastisk kjole. For jeg er jo relativt enig med dig, men fordi kjolen er så skøn, så er jeg kommet i et dilemma…

 5. Jeg må sige, at jeg støtter J69.

  Af respekt for brudeparret, af respekt for dig (så du ikke kommer til at fremstå som en der ikke kan sin Emma Gad), af respekt for kjolen! (Du godeste! Sådan en kjoel skal altså behandles med respekt!)

  I det forbrugsoverflodssamfund vi lever i må det også være muligt at finde en passende kjole i dit klædeskab eller i H&M der ikke er sort.

  • The CityGirl

   14. juni 2010 — 20:35

   Ja, I har ret – også selvom jeg nu har fået brudens velsignelse til at tage den på, fordi hun ikke går op i sådan nogle ting ;-)
   Så jeg har den som backup, hvis jeg slet ikke kan finde noget andet.

 6. I lyset af, at din oldemor havde en gaderobe til at gå på bal på slottet må der være en kjole, der er næsten lige så fantastisk og som ikke er sort.

  Og find da en lejlighed til at bruge den sorte. Den er alt for fin til ikke at blive brugt.

  • The CityGirl

   14. juni 2010 — 20:37

   De andre kjoler er også fantastiske, men altså lige lidt for meget bal på slottet over dem, og ikke så meget bryllup anno 2010. Så der ville jeg falde helt udenfor nummer hvis jeg tog en af dem på, selvom de også er meget fine ;-)

   Og ja, ville gerne finde en anden lejlighed til at tage den sorte på, men hvornår har man lige sådan en på?

 7. Oy den er fin. ELSKER vintage :) Fortæl endelig hvad du ender med… Spænding! :)

 8. Ak ja. I tidligere tider var selve brudekjolen en overgang sort, for så kunne den bruges til pæn kjole efterfølgende, fx i kirken om søndagen. Hvis man googler emner står der endvidere, at sort i 1800-tallet var the new black (!) og borgerskabets foretrukne farve på festtøj. Uh, hvor har det været festligt!

  I hvert fald, så kan det se voldsomt flot & vampet ud med en sort brudekjole: http://www.prettychicblog.dk/wordpress/wp-content/upLoads/2010/03/sort-brudekjole.jpg + http://www.prettychicblog.dk/wordpress/wp-content/upLoads/2010/03/sort-brudekjole-r%C3%B8de-cowboy-st%C3%B8vler.jpg

  Men sådan skulle det ikke være! Og havde man nu i 2010 dikteret sort brudekjole, så kunne du alligevel ikke have båret oldemors skønne arv, for man må jo ikke overstråle bruden (forudsat, at sort kan “overstråle” noget som helst)!

  Det er ikke nemt, hva’? Håber ligesom en af de andre læsere, at du kan finde en mere passende bryllupsrobe i oldemors gemmer! =)

  • The CityGirl

   14. juni 2010 — 20:40

   De er godt nok fine de sorte brudekjoler, selvom de er sorte!
   Og hvis den sorte kjole bare havde været hvid, så havde jeg jo slet ikke tænkt så langt, som jeg har gjort nu, og er blevet frygtelig fristet af den…. ;-)

 9. Minder mig om Misse Møhge og den grå atlaskes altså farven gør, det er garanteret en fed kjole. Men så må du jo have en lille sort Pradataske til.

 10. I say wear it.. regler mig her og regler mig der.. det er 2010 og bruden har sagt go… du ser pæn ud og kjolen hænger der på bøjlen og skriger tag mig på, jeg er ikke blevet brugt i lang tid.. og så farvede accessories (og her taler designeren..:))

  • The CityGirl

   16. juni 2010 — 15:01

   Og når designere taler, så skal man jo lytte! ;-)
   Den er ikke røget helt ud endnu, men der er lige et par andre kjoler, som jeg har lovet at kigge på og give en chance…

 11. Det kommer fuldstændig an på brudeparret, brylluppet og dig selv.

  Hvordan har du det, hvordan har brudeparret det, hvordan er resten af selskabet? Hvor traditionelle / konservative er du og de andre?

  Har du været kærester med brudgommen, bruden, andre i selskabet? Hvis du har, kan det virke som et… ikke så rart statement.

  Uanset hvad – hvis du kommer i sort skal Nogen nok sige noget, spørgsmålet er om det gør noget for brudeparret og for dig. Hvis det var mit bryllup, ville jeg være skuffet, hvis der ikke var Nogen, der blev forargede over Noget. Men sådan har de fleste det måske ikke…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑