Meget kan man sige om Island, men de har da fået verdens opmærksomhed. Nogen burde bare have fortalt dem at det ikke er i alle tilfælde at den der “Dårlig omtale er bedre end ingen omtale…” gælder – specielt ikke når man lægger Europa i et jerngreb og lammer alles bevægelsesfrihed.

Måske tænkte de, at vi andre også skal lære at leve uden sjov, fordi de selv er gået på røven. Måske ville de hævne sig på os andre fordi vi trods alt klarer finanskrisen en del bedre. Måske er de bare fucked up ø-boere, som har startet en yderst alternativ krig mod verden.

Uanset hvad bevæggrundene er, så rager det mig en høstblomst! Jeg vil bare gerne have tiden før islandsk vulkanaske tilbage. Dengang ordet ‘vulkanaske’ ikke var et hverdagsord, dengang man ikke behøvede at følge med i udviklingen i islandske vulkaner med mærkelige navne og dengang man kunne flyve når man havde lyst!

Det var også dengang jeg ikke havde mareridtsagtige drømme om lufthavne, kun afbrudt af indfangen af megafarlig edderkop mens jeg pakkede, inden jeg skulle ud i de der lufthavne. Dengang havde jeg bare almindelige drømme om fucked up ting, og ikke stressede, hektiske, logistiske drømme forårsaget af islandske vulkaner og den dertilhørende vulkanaske.

For selvom min billet blev ombooket til på torsdag, så føler jeg mig overhovedet ikke sikker på at det kommer til at ske – og worst case scenario kan jeg jo blive ved med at ombooke min billet en uge frem i al uendelighed mens kufferten står pakket og ubrugt, og luftrummet bare forbliver lukket.

Kom nu, Island! Træd i karakter og vind verden tilbage og sluk den vulkan!