The CityGirl

Vil du ae min nyre?

Jeg synes det er lidt i ironisk, at det lige er på Kvindernes Internationale Kampdag, jeg er så lidt kampklar, og faktisk overhovedet ikke.
I morges kørte det ellers meget godt, men så var jeg forbi Den Onde Tandlæge, som tvang mig lidt ned i knæ. Efterfølgende er det så bare gået støt ned ad bakke, og jeg er nu parat til at indtage officiel EU-godkendt fosterstilling på sofaen, mens jeg aer mine nyrer i håbet om at de holder op med at gøre ondt.

For efter tandlæge, kom der pludselig uhyggeligt meget fokus på det der pjat med nyrerne, som jeg ellers havde ladet passere lidt. Folk stod vantro og kiggede på mig, og spurgte foragteligt: “Og du har ikke været til lægen med det?!”
Og som tiden gik på kontoret, syntes jeg også jeg kunne mærke de der nyrer mere og mere – og ikke på den gode måde. Jeg skal ikke kunne sige om det er reelt eller om det er psykosomatisk efter at ALLE har stemplet mig som vanvittig fordi jeg ikke har været til lægen endnu.

Så jeg tog mig endelig sammen og ringede til lægen – som naturligvis holder lukket om mandagen og henviste til vagtlægen. Fordi alle har formået at gøre mig skidebange for at jeg er millimeter fra at min nyre sprænger i luften, så ringede jeg til min mor for at høre om hun syntes jeg skulle ringe til vagtlægen. Det syntes hun ikke, men alligevel; på den anden side… Ikke noget brugbart svar, og stadig angst for at nyre skulle sprænge i luften.

Efter lang tids forhandling med mig selv, kun afbrudt af andre tanker om hvorvidt jeg bare skulle søge den invalidepension med det samme, blev jeg enig med mig selv om, at jeg ville vente til imorgen. For vagtlæger tager jo kun en seriøst hvis man er ved at dø, og det er sjældent alligevel nok.
Så jeg tog fra arbejde med ordene “Jeg går hjem og aer min nyre! Vi ses imorgen hvis ikke jeg i mellemtiden er blevet indlagt med nyresvigt!”

Så stod jeg på posthuset for at hente en pakke, og stod og ventede på min tur som var flere halve timer ude i fremtiden, og kunne mærke at jeg ikke syntes jeg havde det særlig godt. At jeg havde lidt kvalme, lidt ondt i nyrerne, lidt svajende og svimlende, og som en ældre gangbesværet havde brug for at sidde ned – altsammen akkompagneret af egen-diagnosticering som nyresten, nyresvigt, nyrebetændelse, nyre-hvad-som-helst!

Og nu sidder jeg og har ubændig trang til at ringe til vagtlægen, men kan på den anden side heller ikke helt magte at få smidt i hovedet at jeg skal tage en panodil og ringe til min egen læge imorgen – som man jo altid får at vide.
Så hvis der var nogen autoriserede der gad ae den der forræderiske terrorist-nyre lidt, når nu vagtlægen  formentlig ikke gider, ville det være rart.

Jeg er den der ligger på sofaen i officiel EU-godkendt foster-stilling, og aer min nyre!

Categories: sygdom

Nyrepigen og Apotekeren » « Måske har du bare spist franskbrød?

9 Comments

 1. Jeg aer virtuelt herfra :)
  God bedring!

 2. Fik desværre aldrig købt det der Ukrainske læge-diplom – så det må også blive til et god bedring herfra.

 3. Hej Den Onde

  Jeg tror ikke, at det er dine nyre, som gør ondt, men dine rygmuskler i samme område.
  Det skyldes som regel, at man har siddet alt for meget ned i nogle uheldige stillinger, hvor man falder sammen, fx, når man sidder på sofaen med en computer på sofabordet.

  Kuren er at du skal bevæge dig meget mere end du gør og sidde i bedre stillinger. Gerne stå mere op end du gør i forvejen, fx, hvis du har et hæv/sænke-bord på kontoret :-)

  Hvis du insisterer på at nogen skal ae dine nyrer, må du ty til en varmpude:-)

  • The CityGirl

   10. marts 2010 — 21:42

   *grrrrr*
   Du lyder jo som min mor! Eller endnu værre; min fysioterapeut! ;-)

   Men uanset hvad det er, så skal jeg røre mig noget mere; har bare lige holdt “lang vinter” og været magelig i stedet for at rende til træning hele tiden ;-)

 4. Er jo gift med en fysioterapeut, så… Hihi :-)

 5. Ring til vagtlægen NU, ikke at det hjælper men….

  Boede ved siden af Margrethe på kollegiet (hun havde hverken A eller B skål, men Margrethe hi hi), hun blev fundet bevidstløs med noget nyre / bækkenbunds halløj, som startede med…smerter i nyrerne!

  Er heller ikke tilfreds med din mor, du må have en ny, mødre skal være pylrede!

  • The CityGirl

   11. marts 2010 — 23:02

   Christ! Du forstår da at freake mig ud med den Margrethe historie….. Var til lægen, og hun gav mig noget smertestillende – hun var helt overbevist om at det var musklerne. Men det var jeg ikke, så jeg fik hende til at indgå kompromis og lade mig komme op og få blodprøver på mandag, og så kan vi se om de smertestillende har hjulpet. Synes det var en fair deal. Kan godt lide min læge.

   Synes ellers min mor er FOR pylret – hvor finder man en ny, hvis det er ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑