The CityGirl

Terrorist-nyrer

Lørdags-dramatik på badeværelset, er åbenbart en ny kategori i mit liv.
Sidste lørdag var jeg jo så tæt på at besvime, som man kan komme uden at besvime, men fik det heldigvis afværget i sidste øjeblik.

Igår eftermiddags ude hos mine forældre, gik jeg naivt på toilettet i den tro, at der ikke var nogen fare på færde. Jeg erfarede hurtigt noget andet, da mine nyrer åbenbart protesterede voldsomt over at jeg ville tisse, og derfor sendte seriøse smerter afsted ud i min krop. Jeg insisterede på at tisse, og ville ikke efterleve nyrernes krav, hvilket udløste endnu mere smerte fra deres side, samt en generel følelse af at mit underliv var ved at falde ud, da jeg rejste mig op, så jeg endnu engang kunne stå en lørdag eftermiddag på et badeværelse og holde fast i håndvasken (fordi det jo virkelig hjælper på smerte at klamre sig til en håndvask…).

Jeg vaklede ind i stuen og lagde mig sølle ned på sofaen med en hvilepuls på 370, og hadetanker til mine nyrer, og spurgte min mor om det var normalt at man kunne mærke sine nyrer når man tissede. Både ud fra det hun sagde, og ikke mindst hendes ansigtsudtryk var der ikke nogen tvivl om at det IKKE er normalt. Ikke at jeg egentlig troede det var normalt, men tænkte heller ikke at det var nærmest livstruende, som lidt var det indtryk min mor efterlod mig med.

Jeg er ikke typen der render til lægen hele tiden, og jeg er heller ikke hypokonder – men jeg bliver alligevel lidt betænkelig ved pludselige stærke smerter i nyrerne. Men jeg orker ikke at gå til lægen, og jeg vil slet ikke vide hvordan de undersøger ens nyrer! Så jeg satser lidt på at der er en sammenhæng mellem tandpinen i fortanden og smerten i nyrerne (primært den højre) – på en eller anden ulogisk måde, virker det logisk. Teoretisk set kunne jeg jo godt have en helt ny uopdaget sygdom.

Categories: sygdom

En all-nighter med Oscar » « Inkompatibel familie

9 Comments

 1. Det er klart en ny uopdaget eksotisk sygdom som kun kan kureres ved ophold et varmt ekstotisk sted…mindst 14 dage hver måned resten af dine dage…..på sygesikringens regning….smitter du ikk’ lige?

  • The CityGirl

   7. marts 2010 — 21:08

   ENDELIG en sygdom der skal kureres på en god måde!
   Smitter naturligvis gerne; hvor skal vi tage hen? Puerto Rico? ;-)

 2. Det lyder klart som om at du SKAL gå til lægen. Et hastigt gæt er nyresten… Stærkt ubehageligt. Blev selv indlagt akut på hospital i sommer i Berlin, og senere igen herhjemme. Hele forløbet sluttede først ved årets udgang. De smerter du beskriver er vand ved siden af hvad det kan udvikle sig til. – Du går bare til lægen. ;-)

 3. Lægen lyder som en god idé, hvad nyrerne angår – ikke fordi, han/hun vil kunne kurere dig, men så kan du i det mindste få lidt viden om, hvad der kunne være galt, og hvordan du måske kan forebygge det, hvis det fx er nyresten.

  Det med underlivet, der synes at falde ud, lyder til gengæld mere almenkvindeligt. En del kvinder (3 alene i min familie) kæmper med tilbagevendende krampe-/smerteanfald, der kommer snigende og så buldrer løs i en grad, hvor man græder og lider og kampsveder og er nødt til skiftevis at ligge ned og krumme sig sammen, og dernæst fare rundt eller stå og hænge ved en håndvask (!) i forsøget på at finde en positur, der kunne formindske smerterne.

  Man kan tage Panodil Zapp og bilde sig selv ind, at når anfaldet er ovre, så er det fordi pillerne har sat ind, og denne ønskevirkning kan være en trøst gennem smerterne – om lidt kommer ens gode ven i nøden, Panodil, og fjerner følelsen af at føde uden en baby som trøstende slutresultat! I virkeligheden gennemlever man nok bare krampeanfaldet, der aftager naturligt, og som ikke vil kunne fjernes med smertestillende medicin, i hvert fald ikke de milde håndkøbs-typer.

  Men skræmmende og dybt ubehageligt, ligesom så mange andre ting forbundet med at være kvinde – dét er det! :(

  • The CityGirl

   8. marts 2010 — 18:23

   Jeg ringer også til lægen imorgen. Og det er ikke fordi jeg normalt kæder tingene sammen, men denne gang virker det bare som om de snedigt forbundet…

   Og ja, kvinderne trak det korteste strå når det kommer til anatomi og følgerne af det!

   • Ahemm… Vil lige gerne påpege at jeg ikke er kvinde. :-) Alligevel uddelte jeg lidt erfaring ang. smerte i nyregionen.

 4. Gå til lægen, det er aldrig godt, hvis man ikke kan tisse og hvis man kan mærke sine nyrer.
  Det er sikkert en blærebetændelse, men den SKAL behandles, da det netop kan gå ud over nyrerne.

  Det kan også være du har sten i nyrerene , hvilket er meget normalt. Men det gør sindssygt ondt, når de bevæger sig.

  De undersøger ens nyre ved at tage blodprøver og urin i første omgang.

  CG, du vil IKKE lege med dine nyrer. Det er et helvede at miste dem. Trust me, been there.

  Mit bedste råd til dig er at gå ned til din læge og blive undersøgt.

  Erna

  • The CityGirl

   9. marts 2010 — 15:40

   Undskyld! Du har ret; jeg vil ikke lege med mine nyrer. Jeg har været til lægen idag.
   Hun mente ikke det var nyrerne, men vi har indgået en slags kompromis, så hun får lov til at give mig noget smertestillende som jeg tager indtil jeg kommer op og får taget en blodprøve. Så vi tager den et skridt ad gangen, og jeg må ringe anytime :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑