The CityGirl

Har du en krig jeg kan låne?

Da jeg gik i femte klasse, for sådan ca. en milliard år siden, faldt jeg i skolegården, med hovedet direkte ned i asfalten. Det kan man se på mine tænder idag, og hvis jeg virkelig ser efter, kan jeg sikkert også finde arret på hagen. Skidt med arret på hagen, skidt med den brusk-kugle der blev, da min underlæbe voksede sammen. Og mine fortænder? Tjae, de har ikke været lige siden femte klasse – og det gør egentlig ikke så meget – man lærer jo at smile uden at vise gebisset!

Men de seneste år har jeg tænkt, at nu var det måske tid til at få dem lidt pænere – også fordi det plast som skoletandlægen satte på den ene smadrede tand vel næppe kan holde evigt. Det er ganske rigtigt også begyndt at blive lidt misfarvet, men når man ved, at det vil koste omkring en krig at få det fikset, så kan man godt leve lidt længere med et lidt misfarvet hjørne af en fortand. Sådan er årene bare gået, og jeg har ikke sagt noget når jeg har været ved tandlægen, og hun har heller ikke sagt noget.

Nu er vi så nået til et punkt, hvor det ser meget ud som om jeg lige skal finde den der krig i budgettet, og det lidt hurtigt – og sjovt nok er den der ikke, for det er ikke noget jeg budgetterer med. For nu er tanden begyndt at røre på sig, og begyndt at gøre ondt. At have tandpine i en fortand er ikke noget man bare sådan lige kan fløjte sig ud af, og lade som ingenting. Det er lidt ligesom isning i tænderne, men uden at være det. Det kan mærkes når jeg drikker koldt, varmt, lunkent. Når jeg spiser, når jeg trækker vejret, når jeg ikke trækker vejret – ville sikkert også kunne mærkes når jeg trænede, havde sex, gjorde rent, men de ting laver jeg jo ikke.

Og jeg sidder konstant og holder min tunge på den, fordi jeg nærmest er bange for den falder ud – det kan sådan en vel godt finde på? Hvad gør man hvis ens fortand falder ud?! Graver sig ned? Får ny identitet og nyt liv, fordi alt andet vil være for pinligt?

Så modvilligt, og inden tanden flygter fra min mund, har jeg bestilt tid hos tandlægen (jeg troede ellers vi godt kunne vente med at ses i lang tid efter sidste gangs tortur), og må få hende til at stille en diagnose og give mig et tilbud, som jeg vel så kan få en tand (høhø) billigere på den anden side af sundet. Men uanset om det er danske kroner eller svenske pesetos, så er det jo stadig en krig – og da jeg ikke har en statskasse jeg kan gribe i, når jeg random får lyst til at gå i krig, så virker det lidt håbløst.

Kan man låne penge i banken til sådanne nederen ting? Kan man få tilsagn om at vinde i lotto når man virkelig har brug for det? Kan man tage et ekstra SU-lån til den slags pjat? Kan man overleve på sigt med tandpine i fortand?

Categories: uretfærdighed

Åbent brev til Lykkens Gudinde » « Tværstribede bryster FTW!

5 Comments

 1. Det er så moderne med en kassekredit. Gå du frejdigt i banken og fortæl din historie om tænderne, så er jeg sikker på du straks får en kredit.
  Hvis du nu begyndte selv at gøre rent, så kunne du sikkert hurtigt lægge penge til siden til tandlægen. :-)

  • The CityGirl

   3. marts 2010 — 11:03

   Altså nu er det ikke fordi jeg lever et totalt gældsfrit liv, og har, som de fleste andre, lån osv. Så derfor skal jeg låne mere eller få en ny kassekredit eller hvordan man nu gør det…
   Og jeg tvivler på at jeg vil tjene penge på at gøre mere rent; jeg har ikke en rengøringshjælp, som jeg kan forstå du har opfattet det som; jeg gider bare ikke gøre rent særlig tit… ;-)

 2. Man skal da ikke bruge kassekredit på tandlægen! Den skal bruges på hyggelige gaver til sig selv.
  Men siden du nu er blevet så åbentlyst pjattet med det der tandlæge-hejs, skal jeg så ikke bare bestille en tid til dig her i Málaga til april? Tjek lige, hvad det vil koste i dk, så skal jeg høre ad hernede bagefter…

  • The CityGirl

   3. marts 2010 — 13:40

   Jeg er helt enig – generelt skal man vel overhovedet ikke bruge penge og tid på så nederen ting som tandlæger….
   Og jo, jeg har tænkt på tandlæge i Málaga – har indtil videre siddet og set på hvad svenskerne kan tilbyde.
   Men jeg ved ikke noget konkret før på mandag, hvor jeg satser på at min tandlæge kan stille en diagnose.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑