The CityGirl

Det involverer jo ikke tefal

Hold nu op, hvor har jeg bare præstationsangst! Så meget at vi taler konstant latent angstanfald. Og jeg ved jo godt, at lagkage ikke involverer tefal, men alligevel har jeg det skidt med situationen.
Så skidt, at jeg blev nødt til at advare Romantikeren om, at jeg planlagde at kaste mig ud i at lave lagkage i aften, så den kunne være helt rigtig og lækker til imorgen – altså hvis alt går vel, og hvis jeg overkommer mit latente angstanfald. Hun kvitterede med:
“Husk det involverer jo ikke tefal, som bekendt er det eneste man kan få angstanfald over i et køkken :-) mums. Glæder mig allerede! Ingen forventningspres herfra!”

Var bagefter ikke sikker på om det havde været det rigtige at fortælle hende om mine planer. Hvis alt går galt i aften, kunne jeg jo bare smide bevismaterialet ud, og så var der ingen der ville have vidst, at jeg (endnu engang) havde fejlet i et køkken.

Jeg har gået hele ugen og svajet frem og tilbage for om jeg skulle kaste mig ud i lagkage-kreering på egen hånd, eller om jeg skulle vente til lørdag eftermiddag, og vi så kunne lave det sammen. Men det største og altoverskyggende argument, som er blevet ved med at poppe op er, at den jo bliver bedst hvis den bliver lavet aftenen før, så den kan sætte sig og få den rigtige konsistens. Altså hvis det overhovedet bliver spiseligt. (Dog har jeg fået Romantikerens ord på at hun vil spise et stykke uanset hvordan den kommer til at smage!).

Jeg overvejede også at få min mor til at lave den, men syntes alligevel det ville være for pinligt. Da jeg talte med hende om det, lagde hun heller ikke skjul på at det ville være pinligt og at hun bestemt mente at jeg ville kunne finde ud af at lave den lagkage. Senere i samtalen, hvor hun sagde at de ville være hjemme fredag aften, så jeg sagtens kunne ringe ved tvivlsspørgsmål i opskriften, sagde hun pludselig også, at det kunne være at hun også lige skulle købe ind til lagkage, så hun ville kunne smække en lagkage sammen, hvis det hele fejlede hos mig. Ikke noget der giver det største selvtillidsboost her, og jeg overvejede da også bare at holde fri i aften, og så bare ringe på et tidspunkt og fake at jeg lavede lagkage som var gået galt, og så kunne hun lave den.

Men nu er jeg blevet stædig. Jeg skal lave lagkage efter arbejde, og det kan kun gå galt – også selvom det ikke involverer tefal.

Categories: kage

Livebilleder fra en køkken-jomfrus creme-forsøg » « Don’t fucking ever leave me again!

11 Comments

 1. Hvis du nu laver og bager bundende selv, i en tefal-form – så har du jo undskyldningen for angstanfald?!

 2. Nej nej. Vælg den lette løsning. Køb dine lagkage bunde. God fornøjelse med projektet. Jeg regner med at der kommer et billede på bloggen.

 3. @TCG jeg kan lave lagkage så kan du også !

  Bare du ikke pludselig begynder at blande mad & kage sammen så kører det på skinner er jeg sikker på.

  Mit trick er at købe koldrørt kagecreme …

  held og lykke

 4. Altså er det ikke bare sukker med chokolade med sukker med creme med sukker med banan med sukker med flødeskum? Det kan jo aldrig, aldrig, aldrig komme til at smage dårligt. Den bliver måske grim, men det gør jo intet, når sagerne smager godt… Så længe du ikke, som Jens er inde på, blander kød eller fisk eller sådan noget i, så kan det kun blive en succes.

  Jeg er helt stolt over, at du spinger ud i det – tefal eller ej. Men omvendt, så er du jo lidt en skabskok – du bager leverpostej! Dét er hardcore, og jeg kender ingen andre, der gør det!

  Forventer i øvrigt lagkage i Malaga til april…

  • The CityGirl

   26. februar 2010 — 15:39

   Du skal overhovedet ikke kalde mig skabskok!

   Og friskt at forvente lagkage til april INDEN jeg har forsøgt mig… Vil du også have det, selvom den bliver en katastrofe??

 5. The CityGirl

  26. februar 2010 — 15:38

  Det er meget fint med tips og tricks, men nu er opgaven helt bunden og opskriften nagelfast. Bundene skal jeg gudskelov bare købe – det skal bare være de rigtige (det er uvist om man bliver skudt hvis man bruger de forkerte, men det virker lidt sådan..).
  Cremen er den der giver angstanfald; den skal jo blive perfekt både i smag og konsistens…

  Og tro mig; der skal nok komme billeder og beskrivelser af forløbet! Har formentlig brug for enten at hovere eller begræde mit nederlag ;-)

  • til dine bekymringer om valg af bunde & cremesmag mv. kan jeg sige følgende – der er aldrig nogensinde blevet sat en lagkage foran mig hvor jeg har tænkt “underlige bunde der er brugt havde de dog bare brugt karen volf” så fat mod !

   Lagkage er sådan en slags kage som alle er glade for at få (undtagen dem hvor kagen kastes i hovedet på dem det er klart) fordi den vidner om hengivenhed og ønsket om at glæde andre! med andre ord det er umuligt at ødelægge noget ved at lave en lagkage.

   • The CityGirl

    26. februar 2010 — 15:54

    Jeg er sådan set enig, men det her er jo den lagkage som min oldemor har lavet, og derefter min mormor og så min mor. Den er den legendariske fødselsdagslagkage i vores familie. Og måske ser den meget simpel ud, men den er intet mindre end perfekt!

    Der er bare en del at leve op til… Implicit ligger der jo også det i det, at hvis jeg fejler, så kan det være at jeg ikke kan bringe traditionen videre, og det vil jo virkelig være frygteligt!

    • ja det kan jeg godt forstå du er lidt bekymret over men igen det er jo din fortolkning af lagkageopskriften.

     Så længe at du ikke laver et lag med rognguf inde i midten af kagen så er alt godt !

 6. Lagkager er vel noget man køber hos en konditor?

  • The CityGirl

   26. februar 2010 — 17:43

   Ja, det begynder jeg også at synes – og jeg er ikke engang begyndt endnu!
   Men det er svært at købe en hjemmelavet hos en konditor…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2020 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑