The CityGirl

Er det ikke en ø?!

Jeg måtte helt hjem til mine forældre og helt ned i gemmerne og finde mit gamle atlas: Gyldendals Billedatlas i den gode, store børnestørrelse (A3) og på et niveau hvor alle blondiner og alle døvstumme, hørehæmmede kan være med.
Og vi kunne meget hurtigt konkludere, at det vil være helt på sin plads at sende et brev til Bagsværd Kostskole og få refunderet pengene for geografi-undervisningen.

Jeg havde jo helt naivt troet at Costa Rica var en af alle de der øer i Caribien, men det er så åbenbart et land der ligger i Mellemamerika, klemt ind mellem Nicaragua og Panama. Ærlig talt; ved alle det?? Navnet er jo totalt ø-agtigt, og det kunne da godt have ligget sammen med de andre øer f.eks. sammen med Puerto Rico…
caribien

Det ligger jo også meget ligefor og lige på tungen at sige “Costa Rica eller Puerto Rico” når man taler om destinationer, og så giver det jo indtryk af at det næsten er to sider af samme sag – de ligger jo også tæt på hinanden – i hvert fald på samme side i atlasset…

Efter at have konstateret at Costa Rica ikke er en ø (ja, Costa betyder kyst, men så vidt jeg er orienteret er der sgu da også kyster på en ø! Endda ret meget!), konfronterede jeg mine geografi-underskudsramte hjerneceller med hvordan resten af verden er indrettet, og der var da også et par ting jeg ikke helt syntes stemte overens med mit indre Krakkort.

Hvad laver Afganistan så tæt på? Det skulle da ligge meget længere mod øst. Ligesom Pakistan altså også burde ligge på den anden side af Indien, Kina lidt højere, Rusland lidt mindre, Korea (både nord og syd) lidt længere nede, Hawaii tættere på Californiens kyst, Hollandsk Polynesien ville jeg ikke kunne programsætte om jeg så fik en milliard, ligesom Påskeøerne ved jeg eksisterer men de kunne ligge stort set alle steder. Japan burde også ligge længere nede, Alaska lidt mere ovenpå Canada i stedet for ud til siden, og hvorfor er Zanzibar ikke større? Ved alle at Madagaskar er SÅ stor? Og hvorfor ligger Bermuda så langt væk fra de andre øer?
Og Panama er egentlig et ret overset land – hvorfor hører man aldrig noget til dem? Går de bare og hygger ved kanalen, eller hvad sker der egentlig i det land?

Men ifølge Gyldendals Billedatlas er der en Peberfugl (og en kande kaffe) i Costa Rica – det kan da ikke være almindelig gængs viden, som alle undtagen mig besidder??

Categories: ferie, nytårsaften

Oh, he’s gorgeous! » « Forfængelighedens Alter

9 Comments

 1. Må jeg låne dit atlas? Jeg føler mig lidt forvirret efter dine oplysninger om verdens tilstand…

 2. The CityGirl

  4. november 2009 — 16:13

  @Inanna: Selvfølgelig!

 3. Jeg kan ikke engang placerer horsens, Aalborg, Svendborg, Aarhus og Viborg på et danmarkskort. og det bliver ikke meget bedre når vi kommer uden for landets grænser.

  så jeg forstår udemærket situationen :) der er en grund til at vi har fået GPS og google maps på telefonen.

 4. Heh, sådan har jeg det med et kort over Sjælland ;)

 5. The CityGirl

  4. november 2009 — 23:07

  @Tårnet & Aurelia: Kan vi hermed konkludere at al geografi undervisning bare er spild af tid og penge?

 6. Tjek! Kunne ikke – om det så gjaldt livet – placere Hjørring på et kort over Jylland, og det er trods alt der, jeg både er født og vokset op… Omvendt har jeg jo heller ikke lyst til at finde det igen.
  Bor nu i Málaga, og adskillige har spurgt mig, hvor mange mennesker, der egentlig bor på ‘den der ø’. Eller har forundret spurgt, hvor stor øen egentlig er, da den altså så meget stor ud, da de landede med flyet ;-)

  Vi er vist ikke alene…

 7. The CityGirl

  5. november 2009 — 12:29

  @Kat: Málaga kunne også godt lyde lidt som en ø. Faktisk burde dem der navngav verden have tænkt lidt mere over navnene, og give øer ø-navne og land land-navne.
  Dog synes jeg er alligevel det er lidt skræmmende at du ikke ved hvor din fødeby ligger…

 8. som søn af en geografilærer er jeg lidt bedre stillet mht at placere hovedstæder og den slags på verdenskortet – men kan altså stadig fare vild i en telefonboks :)

 9. The CityGirl

  6. november 2009 — 00:46

  @Jens: På en eller anden måde er det betryggende at vide – men samtidig også skræmmende. Jeg begynder mere og mere at tro på, at geografi undervisningen bare kan sløjfes ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑