The CityGirl

Fucking Frederiksberg IX

Kl. 08.44 tikkede en sms ind fra The Cutting Edge Girl: “Er du ved at vænne dig til tanken om frederiksberg?”.
Jeg kiggede vantro på den, kiggede ud af vinduet, lagde telefonen tilbage og tænkte at jeg stadig måtte drømme.
Kl. 09.54 kom næste besked: “Irma har i øvrigt tilbud på blå muslinger i denne uge ;-)”
Jeg satte telefonen på lydløs og vendte mig om på den anden side.

Kl. 11.48 tog jeg mig sammen: “Er faktisk på frb lige nu… Men er på vej hjem… Sådan lidt igang med at flygte…”

Det havde været sværere end først antaget at modtage krisehjælp fra Mr. X i aftes. Jeg havde afslået en late night-indsmøring, men alligevel skulle vi lige ud i en runde sms-bøvl, hvor jeg gav op, han prøvede endnu mere og hvor jeg tilsidst kørte derud, fordi det simpelthen var den nemmeste måde at stoppe vanviddet på.
Så kl. et i nat sneg jeg mig til Fucking Frederiksberg; bydelen som jeg hader, bydelen som jeg ikke har sat mine ben på i mange måneder og bydelen som jeg havde svoret aldrig skulle komme ind i mit liv igen!

Kl. 12.36 overgav jeg mig helt og skrev “Jaja, jeg skal nok komme”
Og for anden gang i samme døgn kørte jeg til Frederiksberg, for at tilbringe dagen i The Cutting Edge Girl’s gård, forklare hende mit angst-forhold til bydelen og ikke mindst stå skoleret og brødebetynget fortælle hvad jeg lavede der i morges.

Efter en dag i The Cutting Edge Girl’s del af Frederiksberg, er jeg måske blødt en smule mere op overfor konceptet – og helt off the record sagde jeg til hende, inden jeg kørte, at det havde været hyggeligt og at vi burde gøre det igen.
Men når der er kaffe, croissanter, sladder, kryds&tværs og fiflen med neglelak, gør det jo også, at man ikke tænker så meget over hvor man er, og at det faktisk bare kunne være foregået i en af de tilladte bydele.
Det er jo først når man kommer ud og skal hjem, og man skal deale med Falkoner Allé at det går op for en hvor man virkelig er, og dér hvor angsten udfolder sig i større grad, med fare for at slå rødder.

Det er stadig befriende og rart at komme hjem i det sikre postnummer, med rock’n’roll parkeringer og ikke helt så ordnede forhold.

Categories: frederiksberg

Vis mig dit køleskab » « Nød lærer nøgen kvinde…

4 Comments

 1. Vi er altså meget anarkistiske vi frederiksbergere. Synes vi mest minder om Christiania, hvis man skal sammenligne med københavnske områder.

 2. Jeg er eksilfrederiksbergenser. Og om to måneder flytter jeg tilbage. And I’m proud to say it! Ikke mere bræk på mit vindue, tis i min gård, kornfede og kaninstore rotter og blodpøler på gulvet i 7-Eleven. Nu skal jeg bare deale med pelsdamer og anarki på Frederiksbergs cykelstier igen, men de to problemer har jeg jo så halvanden måned til at figure out. Skal vende tilbage med svar, når det foreligger, så du kan besøge di veninde lidt oftere – men indtil da skal du læse den sindssvagt morsomme blog, http://www.blondsnap.wordpress.com – af en kassedame fra en ukendt Netto et sted på Frederiksberg. Kunderne er bepelsede og deres børnebørn hedder obskøne ting Pippi-Sofie. Great fun!

 3. The CityGirl

  1. juni 2009 — 22:08

  @Leoparddrengen: Der skal nok lidt mere end et par enkelte anarkistisk-orienteret frederiksbergensere til at ændre opfattelsen – og så er der nok en del af de gamle damer der skal kradse af, plus at børnefamilierne flytter derfra.

  @Infortainer: Hvor fanden bor du lige nu?! Mexico City?!
  Anarkiet på cykelstierne er vel det samme som i resten af byen, så det er ok – men giv endelig lidt heads up på tingene, hvis du finder løsninger ;-)
  Og skøn beretning fra kassedamen på Frb! :-D

 4. @CG: Nu er det ikke så mange år siden den første cykel (sikkel, som vi siger) viste sig på Frederiksberg, så folk har stadig ikke fundet helt ud af det. Og så skaber de mange væltepetre altså en del kaos. + at vi jo har venstrekørsel. De gamle damer *er* iøvrigt kradset af, de går bare og venter på plads på Assistens.
  .
  @Infotainer: vi har da også blodpøler i 7-Eleven på Frb?! Men er enig, herlig beretning fra N****, den er added til de fast læste!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2019 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑