The CityGirl

Prætentiøst

Jeg var lige på posthuset og hente en pakke, og valgte at smutte ind til Emmerys og købe en snegl. Deres snegle er jo legendariske (og tæskedyre!).
Således stod jeg i prætentiøs kø hos prætentiøs bager, med prætentiøse kunder der køber prætentiøst brød af prætentiøse bagerjomfruer.

Jeg kan ikke ha’ det! Det er jo bare brød….
Og selvom det er Emmerys er det sgu stadig en bagerjomfru, som måske kan et par fremmedord som ‘spelt’ og ‘økologisk’ – men de er stadig 16 år gamle, taler med stemte s’er, er rimelig blanke og ligger langt under mig i fødekæden!

Jeg får fniller af 16 årige piger der ser ned på mig i en bagerforretning, og jeg har det utrolig svært med at betale 60 kr. for en lille latte, en snegl og en bolle (selvom det selvfølgelig var en prætentiøs latte, en prætentiøs snegl og en prætentiøs bolle).
I rent oprør spiste jeg halvdelen af smagsprøverne mens vi ventede på, at den lille prætentiøse bagerjomfru blev færdig med den prætentiøse økologisk latte.

Og så kan jeg nok godt vente et års tid igen med at gå derind…

Categories: kaffe

Lapsus linguae » « Mit liv som Hollywood-film

10 Comments

 1. . . . Sidst jeg forvildede mig ind, i dén der fandens brødboutiqé, var det IK unge jomfruer, men snarere gamle skøger i jobtræning. . Sad bittert på bænk ved Søen, og græmmede mig over min usle bitre dyre kaffe, der sku skylle det der overdrevne tørre brød ned. . . Tilgengæld åd vi også alle prøverne, så det tog evighed at komme ud af brødhulen! . !

 2. Jeg er bare glad for de ikke har åbent kl 5 om morgen, for så ville et bager angreb om morgen da blive dyrt :)

  men ja selvom jeg er utrolig glad for godt brød, så syntes jeg altså også at det er for dyrt! selvom deres bagerjomfru i Hellerup sidst jeg var der var slet og ret en frækkert!

 3. Var smagsprøverne virkelig ikke prætentiøse? Det ville jeg umiddelbart have troet, men det fremgår ikke…?
  .
  Vidste iøvrigt slet ikke de har smagsprøver – måske jeg helt prætentiøst skulle gå derind ind i mellem og nuppe nogle af dem – og demonstrativt gå igen med væmmelse tegnet i hele ansigtet.

 4. jåååw Leo, selv smagsprøverne er prætentiøse . . . men de er jo gratis . . så det noget HELT andet! Gør det! . .Bare gufle løs og smutte igen! Nogengange er der også både kage OG brød prøver. . . . .eller noget :)

 5. The CityGirl

  28. maj 2009 — 17:53

  @pedrsn: Gamle skøger i jobtræning lyder også anstrengende… Men det er da totalt dårlig karma fra Emmerys at man bliver så bitter og vred af at handle der… Eller også er vi bare ikke målgruppen? Vi er ikke prætentiøse nok?

  @Tårnet: Ja, det har du ret i – det ville være endnu mere bittert og vågne op og finde ud af at man lige havde brugt 150 kr på et lille stykke brød på vej hjem :-D

  @Leoparddrengen: Jo, de var også prætentiøse – men de var gratis, og jeg var sulten og hun var langsom..

 6. The CityGirl

  28. maj 2009 — 17:53

  @pedrsn: Præcis: Gratis prætentiøst er faktisk noget helt andet :-D

 7. De rige har mange glæder :)

 8. Hehe.. det rører mig overhoved ikke at betale overpris for den slags, hvis bare det er et fedt sted. Det synes jeg til gengæld ikke Emmerys er. Måske er det det prætentiøse, der stikker mig? Not sure..

 9. The CityGirl

  28. maj 2009 — 20:29

  @Morfar: Vi er jo ikke rige efter Emmerys…

  @Belle Blues: Hvis Emmerys var gennemført fedt og jeg ikke blev betjent af en pige der lige så godt kunne stå i den billige bager, så ville jeg nok heller ikke have så meget imod det igen.. Men man får jo ligesom ikke rigtig noget ekstra for pengene…

 10. Det næste bliver vel La Glace :D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑