The CityGirl

Begrebet dobbeltklik

Jeg har lige givet min mor et IT-kursus, igen igen. Det er blevet til min opgave at lære de gamle computer og mobil og alt sådan noget geil. Hvordan mine søskende har sneget sig udenom den opgave ved jeg egentlig ikke, men det har de altså!
Så lørdag eftermiddag blev man vækket af telefonen, fordi man lovede at være derude i løbet af formiddagen, men i mellemtiden havde der sneget sig adskillige cosmos ind, fordi Nørrebro-Pigen havde lokket på ondeste vis (hun véd jo at jeg ikke kan sige nej til cosmos…).

Endelig kommer jeg derud og langt om længe tager jeg mig sammen til at skulle udvise tålmodighed og pædagogisk sans – to ting som jeg faktisk ikke ejer!
Allerede i de indledende runder daler tålmodigheden og den pædagogiske sans; for når dobbeltklik er en udfordring, så kan man godt blive lidt træt…

Endelig er vi igang, men hvordan skal man forklare hvornår der skal dobbelklikkes og hvornår der bare skal klikkes? Og hvorfor skal vi tale så meget om det? Hvordan skal man forklare hvad et browservindue er, og at det er okay at have mere end et åbent? Og det hele bliver jo ikke nemmere, når spørgsmålet “Hvordan gør jeg det?!” eller “Hvor er det?!” bliver sagt på den mest panikkede måde.
Men vi kom på mailen og fik både sendt og modtaget en enkelt, og netbanken blev også rundet, samt nogle andre småting.

Jeg gætter på, at jeg får et opkald imorgen lydende på “Hvordan var det liiige jeg gjorde……….?”

Categories: familie

Det er jo bare støv… » « Sugeevnen er helt i top!

5 Comments

 1. Kæreste CityGirl… vi ligger begge her os to veninder denne aften og griner af din forsvarløshed.

  Du er mere end forstået og vi kender begge til problemet ;) Min egen mor kan ikke engang sende en sms besked endnu – HJÆLP ! ;)

  Noget helt andet, hvad skete der med “Heidi K”, ville lige have vist min veinde hendes gode blog, men nu kan vi ikke komme ind på den? Er det mig eller os der har trykket galt eller hvad skal man gøre?

  Knus

  Louise H

 2. @Louise H: Hvis man giver det nok tid, så kan de også lære at sms’e…. Efter mange års kurser kan nu både min mor og far sms – det bliver så straffet ved at få kække sms’er når de er ude at rejse….. ;-)

  Ang. Heidi K, så ved jeg det ikke – det kan være hun holder blog-pause eller noget.. Det er der nogen der gør, og så kan man jo sætte kode på sin blog, som jeg kan se hun har gjort.
  Men jeg ved ikke hvorfor ;-)

 3. Griner højt, jeg har også prøvet at forklare hvordan man dobbeltklikker, og min elev klikkede 1. gang, så gik der et halvt sekund, så klikkede eleven 2. gang Suk! Jeg ønsker dig god tålmodighed, hvis du bliver ringet op i morgen ;-).

  Louise H: Ganske som CG skriver så tager jeg en blog-pause :-).

 4. @Heidi & Monalisa: Det lyder som om det er fuldstændig ens med de der forældre… På den ene side er det jo rart at andre har det på samme måde, men på den anden side ville det være mere dejligt, hvis vi ikke var så mange der kendte til dén problematik…. Sådan for verdensfredens skyld og sådan ;-)

 5. Også her kendes fænomenet. Det værste er sådan set, at det slet ikke interesserer min mor… det skal bare virke! Jeg er typen, der ændrer baggrundsbillede, skifter farve på startmenuen og downloader ting fra Internettet, som giver et lækkert look… småting ja, men det skal se ud lige som JEG vil ha’ det. Og jeg synes, det er vildt sjovt at sidde og rode med det :)
  Og så kan det være svært at forstå, det slet ikke interesserer min kære mor… og jeg kan blive helt hidsig, når hun for 14. gang siger: “Og hva’ skal jeg så gøre?” til de mest simple ting!!

  Til min mors forsvar må jeg sige, at dét med sms’erne har hun sgu’ styr på! På sin gamle sort/hvid Nokia… ;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 The CityGirl

Theme by Anders NorenUp ↑