The CityGirl

'Always be yourself. Unless you can be a Unicorn. Then always be a Unicorn.'

Hold din kæft og giv et bidrag i stedet!

I disse dage flyder Facebook over med kryptiske statusopdateringer fra kvinder, som gerne vil ud og rejse til eksotiske destinationer i flere måneder.
Bevares, jeg gad også godt tage tilbage til Mexico og ligge på stranden der i et halvt år, men det er sagen uvedkommende.

For det hele skulle angiveligt handle om at sætte fokus på brystkræft. Hvem der står bag den fladpandede kampagne, ved jeg ikke, men jeg ved, at de er nogle klaphatte! Nogle social media-idioter, der tror, at bare man starter noget kryptisk, viralt så bliver det hele fantastisk, vi finder kuren til kræft og der kommer fred i verden.

Guess what? Det sker ikke. Og kvinder skal stoppe med at lave de der åndssvage opdateringer, for i virkeligheden er det bare en hån mod dem det virkelig handler om. Det eneste der hjælper, er at give et ØKONOMISK bidrag til forskningen.

Så vær sød at gøre det, i stedet for at lave latterlige statusopdateringer om en dødelig sygdom, som om det var en anden selskabsleg. Det er smagløst og mangel på ekstrem situationsfornemmelse.

Previous

Som en flue om en lort

Next

Honning fører intet godt med sig

6 Comments

 1. Lana

  Oooooh so that’s what those strange status updates were. I was wondering. Well, you make a passionate point and a good one at that. I personally think most of those awareness raising attempts are mocking at best but they do not mean harm. Even donating money can be questioned for it’s help – they have been pouring money into breast cancer research for decades and still the only medicine they use has been discovered in 1950s. A lot of shady stuff happens all around. No cure or real medicine will be discovered unless there is a lot of money to be made on it. At least people can help spread the message so that maybe a few of those cancers are prevented (and there is good reason to think they could be). But as always, I like your feisty side ;-)

  • The CityGirl

   Jeg ved godt, at de på ingen måde er ment som hån, og jeg går meget ind for, at man skaber opmærksomhed på anderledes måder. Men denne her er bare latterlig og uintelligent.

   Og jeg ved også godt, at der er meget andet “shady stuff” i forskningen, men min overbevisning er bare, at man ligesom kun kan hjælpe, hvis man giver nogle penge. Og jeg tvivler på, at alle de kvinder der har lavet de opdateringer, har givet et bidrag samtidig.

   Det er en alt for nem måde at købe god karma og ren samvittighed på – som jeg så virkelig ikke synes er god karma eller ren samvittighed.

   Jeg håber, at dem som står bag, lige sætter sig ned og skammer sig lidt – og ikke bare tænker “Al omtale er god omtale”. For der er bare emner, hvor den ikke gælder. Cancer er et af dem.

 2. Jeg er så enig… Tak for at sætte ord på. Deler lige.

 3. Johanne

  TAK!
  For hvad er ideen i at brede et budskab med hieroglyffer, når ingen kan læse dem!?!?!?

  • The CityGirl

   Selvtak :-)
   Angiveligt skulle man få lyst til at tale om og debattere brystkræft… Jeg har, som sagt, også svært ved at se det ske…

Comments are closed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén